«الن دانکن» روز دوشنبه که در نشست اضطراری مجلس عوام درباره افشای مکاتبات محرمانه سفیر انگلیس در آمریکا که دونالد ترامپ را فردی بی کفایت و سیاستهای او را غیر منسجم خوانده بود، افزود: دولت انگلیس از درز اطلاعات طبقه بندی شده سفارت ابراز تأسف میکند. این اقدام کاملاً غیر قابل قبول است.
وی سپس ادامه داد: همانطور که نخست وزیر اعلام کرد ما به سفیرمان در واشنگتن که برای او احترام زیادی به عنوان دیپلمات کار کشته قائل هستیم، اعتماد کامل داریم.
معاون وزیر خارجه انگلیس افزود که سفرای این کشور حقوق دریافت میکنند تا برای دولت گزارشهای صادقانه و برآوردهای بی پردهای را از سیاستهای محل مأموریت تهیه کنند.
دونالد ترامپ در واکنش به اظهارات سفیر انگلیس گفته است: او منافع این کشور را به درستی تأمین نمیکند و ما زیاد طرفدار او نیستیم.
شماری از طرفداران ترامپ در انگلیس هم خواستار برکناری وی از این سمت شدهاند. «نایجل فاراژ» رهبر حزب دست راستی برگزیت و از دوستان رئیس جمهوری آمریکا معتقد است "کیم داراک" بایستی فوراً اخراج شود چرا که او «برای این کار کاملاً نامناسب است و هرچه زودتر جایگزین شود بهتر است.»
در همین حال جرمی هانت وزیر امور خارجه و نامزد پست نخست وزیری انگلیس که بخت پیروزی خود در انتخابات را به حمایت دونالد ترامپ گره زده بر خلاف مواضع دولت مدعی شده است: اظهارات سفیر انگلیس دیدگاه شخصی اوست و دولت انگلیس چنین نقطه نظری ندارد.
وی افزود: ما معتقدیم که دولت آمریکا تحت رهبری دونالد ترامپ نه تنها بسیار کارآمد است بلکه بهترین دوست انگلیس در صحنه بین المللی است.
ساندی میل دیروز گزارش داد "کیم داراک" در گزارش محرمانهای که به وزارت خارجه این کشور ارسال کرده است، دونالد ترامپ را فردی بی عرضه و بی کفایت توصیف کرده که ریاست جمهوری وی ممکن است سقوط کند.
همچنین در یادداشتی که در ۲۲ ژوئن توسط داراک ارسال شده بود، آمده است که سیاست آمریکا در قبال ایران "نامنسجم"، مغشوش و بی نظم است و میافزاید که این دولتی پرشکاف است.
با توجه به اینکه انگلیس برای جبران خسارتهای اقتصادی ناشی از خروج از اتحادیه اروپا، روی گسترش همکاریهای تجاری با آمریکا حساب کرده، ناظران بر این باورند که پرونده مأموریت داراک در واشنگتن بسته شده است.
دانکن روز دوشنبه تلاش کرد تا در سخنان خود این طور وانمود کند که دولت قصد برکناری داراک را ندارد و روابط انگلیس و آمریکا فراتر از آن است که با این اظهارات خدشه دار شود، اما افرادی همچون تام برک نماینده کارشالتون و والینگتون هم بودند که در این جلسه تصریح کرد دولت بایستی ضمانت کند که این بحران به نیاز شدید انگلیس برای تجارت با آمریکا آسیب نمیزند.