رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مریوان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح توسعه جنگل در روستای وله ژیر بخش مرکزی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی انجام می شود.
شاهرخ محمودی افزود: با توجه به تغیرات اقلیمی ناشی از احداث سد گاران، عملیات احیا و توسعه جنگل در محدوده شهرستان به غنی نمودن جنگل و افزایش سطح جنگل های شهرستان منجر می شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مریوان یادآور شد: طرح توسعه جنگل در محدوده هایی از اکوسیستم جنگلی که تاج پوشش آن کمتر از پنج درصد است، با هدف بالا بردن تاج پوشش جنگل های فقیر شهرستان اجرا می شود.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح نقش بسزایی در ذخیره نزولات آسمانی و بالا بردن سطح آب های زیر زمینی ایفا می کند، تاکید کرد: هر هکتار از جنگلهای زاگرس توانایی ذخیره ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ متر مکعب آب را در خود دارد و در توسعه منطقه جایگاه ویژه ای دارند.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل میدهد، جنگلهای این استان که جزو جنگلهای زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، تواناییهای اکوتوریستی و ارزشهای زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
جنگلهای این استان که بخشی از جنگلهای غرب کشور را تشکیل میدهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگلهای شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.
از مجموع ۱۹۳ هزار هکتار از اراضی ملی شهرستان مریوان ۹۷ هزار هکتار آن را جنگل و ۹۶ هزار هکتار مراتع را تشکیل میدهد.
شهرستان مرزی مریوان با ۱۵۳ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
۷۳۵۴ / ۳۰۳۴