تهران- ایرنا- سعید بیابانکی عضو هیأت داوران پنجمین اجلاس جهانی «شاعران هم‌سرا» گفت: به رادیو و تلویزیون رسانه ملی اطلاق می‌شود اما من معتقدم که در کشور ما رسانه ملی شعر است، به خاطر اینکه شعر از دیرباز، اول حافظ زبان و دوم حافظ فرهنگ ما بوده است.

به گزارش روز سه‌شنبه دبیرخانه پنجمین اجلاس جهانی شاعران هم‌سرا سعید بیابانکی عضو هیأت داوران این رویداد افزود: بسیاری از اتفاقاتِ تاریخی فلسفی، دینی و اجتماعی و گنجینه‌های فرهنگی به واسطه شعر به ما رسیده و به نظر من، نثر و متن بعد از شعر قرار دارد.
این شاعر در ادامه گفت: اینکه چگونه می‌شود شعر را ترویج داد و این رسانه ملی را پاس داشت، فقط کار دولت‌ها نیست و چه بسا اصلاً گاهی وقت‌ها دولت‌ها دخالت نکنند هم بهتر است.

وی به ذکر خاطره‌ای از دکتر شفیعی کدکنی پرداخت و گفت: به یاد دارم سال‌ها پیش برای جشنواره شعر فجر خدمت او رفتیم و در آنجا دوست عزیزی از همکاران دولتی جشنواره از ایشان پرسید: چه کاری انجام دهیم که برای شعر خوب باشد و شعر را پاس بداریم؟ ایشان فرمودند برای شعر اگر هیچ‌کاری نکنید بهترین کار را انجام دادید! منظورش این بود که دولت کاری انجام ندهد!
بیابانکی با تاکید بر اهمیت بخش خصوصی اضافه کرد: این‌که بخش خصوصی و خود مردم حافظ و پاسدار شعر هستند و این هنر و رسانه ملی را ترویج می‌کنند بسیار بسیار ارزشمند است.
وی درباره اجلاس شاعران هم‌سرا گفت: من مدت زمان اندکی است که به عنوان داور با این مجموعه آشنا شدم و تعجب کردم از کار فرهنگی آن‌ها که طی چند سال چراغ خاموش و بدون دغدغه و جنجال شعر را پاس می‌دارند. چه بسا جوانان صاحب ذوق در اقصی نقاط ایران را شناسایی و کشف و تشویق و ترغیب می‌کنند و به هر حال به هنرشان اعتبار می‌دهند و هنرشان را پاس می‌دارند. مسلمااین مجموعه نیاز به حمایت‌های رسانه‌ای بیشتری دارد.
این شاعر و طنزپرداز معاصر توجه به اطلاع رسانی را ضرورت دانست و افزود: خیلی از دوستان شاعر شاید اصلاً در جریان برگزاری چنین برنامه‌ای نباشند که ان‌شاءالله با مدیریت و حمایت دوستانی که سال‌ها در این کشور مدیریت فرهنگی و هنری انجام دادند و در این عرصه صاحب‌نظر و باتجربه هستند و اخیراً به این مجموعه متصل شدند؛ این مجموعه رشد کند و ما هم بتوانیم در کنار عزیزان باشیم.
وی در خاتمه با اشاره به کیفیت آثار و نگرش داوران پنجمین اجلاس شاعران هم‌سرا گفت: توقع تیم و گروه داوری نسبت به برآیند کل شعر ایران و نسبت به آثاری که خواندیم بسیار بالاتر بود و امیدوارم با شناخته شدن و معرفی بهتر این مجموعه سال آینده اجلاس و هم‌نشینی شایسته‌تری با حضور تمام شاعران مستقل و با بهره‌گیری از ظرفیت کانون‌ها، انجمن‌ها و محافل شعر و ادب برگزار شود.
پنجمین اجلاس جهانی شاعران هم‌سُرا و چهارمین نشست جمعیت شاعران آزاد ایران روز یکشنبه ۲۳ تیرماه ۹۸ و همزمان با عید میلاد هشتمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت حضرت ثامن الحجج (ع)، با حضور اهالی شعر و ادب در سالن همایش‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود.