سازمان اسلامی شورای مشورتی مالزی (ماپیم) دراین بیانیه متذکر شده است: هنگامی که مایک پمپئو وزیر امورخارجه آمریکا اعلام کرد که ایران با تحریمهای بیشتر در واکنش به افزایش غنی سازی روبه رو میشود، کاملاً مشخص است که آمریکا درحال نشان دادن هژمونی خود بر جهان است. چرا که این آمریکا بود که به طور یکجانبه از قرارداد بین المللی هستهای خارج شد واقدامات امریکا بدون رد دیگر قدرتها در حال انجام است.
این نهاد مالزیایی با طرح این سوال که " آیا ایران باید صرفاً تعهدات خود به برجام را به صورت یکطرفه به قیمت فلج شدن اقتصادش و بدون رعایت این تعهدات توسط سایر قدرتهای جهانی در آن حفظ کند"؟ تاکید کرد: این درحالی است که آژانس انرژی اتمی بارها تأیید کرده که ایران بر سرتعهداتش در برجام بوده است.
دراین بیانیه آمده است: خروج یک جانبه رئیس جمهور آمریکا از این معاهده در تاریخ ۸ مه ۲۰۱۸ و تحریمهای بعدی، ایران را از مزایای اقتصادی که انتظار میرفت، محروم و با مشکلات اقتصادی روبه رو کرده است. این درحالی است که حتی پس از خروج آمریکا از این توافقنامه، برتعهدات برجامی خود باقی ماند.
این گروه پر نفوذ مالزیایی در بیانیه خود تاکید کرد: چرا اقدامات تحریمی آمریکا در مورد اسرائیل که دارای سلاح هستهای است اعمال نمیشود؟ این موضوع جای بسیار تعجب دارد که دیگر طرفهای امضا کننده برجام شامل انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه و چین تاکنون هیچ اقدامی برای رد سیاستهای پرپیچش آمریکا علیه ایران نداشته اند. این کشورها باید در ایستادن کنار ایران محکم باشند و با سیاست اعمال وحشت آمریکا در جهان مقابله کنند.
ماپیم در این بیانیه با ارائه سوابقی در این زمینه یاد آوری کرد: آیا آمریکا و اسرائیل با هزاران کلاهک هستهای در انبارهای خود، امنیت جهان را تهدید نمیکنند؟ واشنگتن و مسکو قریب به ۹۰ درصد از کلاهکهای هستهای در جهان را دراختیار دارند. در سال ۲۰۱۷، ایالات متحده مالکیت تعداد ۶ هزار و ۸۰۰ کلاهک هستهای را به نام خود ثبت کرده است. علاوه بر این برآوردها حاکی از آن است که اسرائیل تا نیمه سال ۲۰۰۰ میلادی دارای ۷۵ تا ۴۰۰ کلاهک هستهای بوده است.
دراین بیانیه که به امضای محمد عظمی عبدالحمید رئیس سازمان اسلامی شورای مشورتی مالزی (ماپیم) رسیده آمده است: چرا کشورها اجازه میدهند این استاندارد دو گانه در جهان اعمال شود درحالیکه ایران دستیابی به برنامه سلاح هستهای را کاملاً رد کرده است.
این گروه مردم نهاد مالزیایی تاکید کرده است: خواست ایران کاملاً عادلانه و مفاد توافقنامه برجام کاملاً روشن است. ایران حق دارد تا تعهداتش را کاهش دهد، اگر دیگر طرفهای این توافق تعهدات خود را رعایت نکنند.