علی صالحآبادی، امروز (سهشنبه) در نشست خبری با خبرنگاران ضمن اعلام راهاندازی بانکداری باز تصریح کرد: بدین ترتیب سامانهها و سیستمهای حسابداری و مالی شرکت به «کربنکینگ» وصل میشود و شرکت مثل شعبه بانک میشود. با توجه به محدودیت شعب بانک توسعه صادرات، با این اقدام هر شرکت می تواند شعبهای از بانک باشد و همچنین سرعت و کیفیت خدمات بالا می رود.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات با بیان اینکه جزو اولین بانکهایی هستیم که از خدمات انفورماتیک استفاده میکنیم، ادامه داد: امیدواریم تا پایان سال اکثر صادرکنندگان بزرگی که مشتری ما هستیم مشتری بانکداری باز شوند. بانکداری باز چند ماه اول برای رفع ایرادات احتمالی سامانه است و سپس عمومی میشود.
وی با تاکید بر اینکه ساز و کارهای امنیتی لازم در این زمینه تدارک دیده شده، گفت: هر مشتری به اطلاعات خودش دسترسی کامل دارد و میتواند مانده حساب و گردش وجوه را دریافت کند.
صالحآبادی ضمن تاکید بر اهمیت صادرات به کشورهای همسایه گفت: برای کشورهای همسایه برنامههایی در بخش ارزی و کانالهای دریافت و پرداخت ارز تدارک دیدیم و صرافیهای بانک صادرات در کشورهای همسایه فعال هستند.
وی یکی از مزیت های بانک توسعه صادرات را تسهیلات اعتبار خریدار دانست و افزود: عمدتاً از این نوع تسهیلات برای مراودات با کشورهای همسایه به ویژه در حوزههای برق و گاز استفاده میکنیم تا مراودات انرژی را با کشورهای همسایه گسترش دهیم.
صالحآبادی در زمینه حمایتهای ارزی و بینالمللی اظهار کرد: بانک، ضمانتهای مستقیم برای کارفرمایان خارجی صادر میکند. وقتی روابط بانکی با خارج محدود می شود، به جای صدور ضمانتنامه از طریق بانک های خارجی آن را مستقیم به نفع کارفرمای خارجی صادر میکنیم.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات همچنین با اشاره به وثیقه ارائه پروانه سبز گمرکی تصریح کرد: برای شرکتهای صادراتی و تولیدی امکان فراهم شدن این وثیقه را با سهولت بیشتر فراهم کردهایم؛ چنانچه چک و سفته هم به عنوان وثیقه قبول میکنیم تا نیاز نقدینگی آنها بیشتر نشود.
به گفته صالحآبادی، اختیارات شعب این بانک نسبت به گذشته گسترش مییابد.
وی همچنین درباره حضور بانک توسعه صادرات در بازار متشکل ارزی خاطرنشان کرد: جزو اولین بانکهایی هستیم که وارد بازار متشکل ارزی میشویم و از روز اول افتتاح سامانه جزو بازیگران فعال آن خواهیم بود.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات معتقد است از نظر اسکناس هیچ مشکلی برای تعادل بخشی به بازار در کشور وجود ندارد.
صالحآبادی در ادامه در پاسخ به سوالی در زمینه صادرات ریالی به کشورهای همسایه اظهار کرد: باید به گونهای عمل شود که ارز تبدیل به کالا خدمات شده و به کشور بازگردد. در شرایطی که کشور به ارز نیاز دارد صادرات ریالی معنایی ندارد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر دلیل بازنگشتن ارز حاصل از صادرات به کشور گفت: برخی صادرکنندگان نسبت به ارزانتر بودن نرخ سامانه نیما نسبت به بازار آزاد گلایه داشتند که اکنون این مشکل حل شده و نرخ سامانه نیما برای صادرات غیرنفتی نزدیک به بازار آزاد و سناست.
وی مشکل دوم را بالا ربودن ارقام اظهار شده برای صادرات در گمرک دانست و افزود: در گمرک ارقامی برای صادرات اظهار می شود که بیشتر از رقم آن در بازار جهانی است.
صالحآبادی با اعتقاد به اینکه امسال علیرغم همه محدودیتها با کمترین مشکل عبور خواهیم کرد، خاطرنشان کرد: صادرکنندگان غیرنفتی در این سالها مسیر خودشان را پیدا کردهاند و تجربیات خوبی دارند.
وی با تاکید بر اینکه بانک توسعه صادرات در بخش منابع ارزی و ریالی با مشکل خاصی مواجه نیست، اظهار کرد: در بانک یک روز اضافه برداشت نداشتیم و نداریم، همچنین از سال ۹۴ تا امروز حتی سپرده گیر در بازار بین بانکی نداشتهایم و در بحث بنگاهداری جزو معدود بانکهایی هستیم که کمترین شرکتها را دارد.