بیرجند - ایرنا - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: اکنون ۶۰ درصد واحدهای تولیدی استان فعال است و ۴۰ درصد دیگر باید خط تولید را عوض یا ساختار تولید را به سمت محصولات مشتری مدار و بازارپسند هدایت کنند.

داود شهرکی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: راهکار دیگر این است که مسئولان در حوزه بدهی‌های بانکی این گونه واحدها را مورد حمایت قرار دهند.

وی گفت: شرایط اقتصادی که سال‌های اخیر بر کشور حاکم شد به بخشی از واحدهای کوچک و کم توان آسیب زد و واحدهای بزرگ‌تر کمتر تحت تأثیر تحرکات و تحریکات بازار قرار گرفتند.

وی بیان کرد: برای رفع موانع واحدهای تولیدی بازدیدهای میدانی از کارخانه ها و صنایع استان با حضور استاندار به صورت هفته‌ای برگزار می‌شود تا از این طریق با فرایند تولید آشنا شده، مشکلات و مسائل مربوط به واحدها توسط فعالان صنعتی بیان شود و در نهایت در خصوص رفع مشکلات تصمیم‌گیری شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه بخش تولید همیشه و به صورت دوره‌ای مشکلات خاص خود را دارد تصریح کرد: امسال با تصمیمات دولت در خصوص تقسیط مالیات، تأمین اجتماعی، معوقات بانکی، عدم صدور اجرایی برای تملک واحدهای تولیدی، قطع خدمات و سایر امکانات و تسهیلاتی پیش بینی شده و فضا متعادل‌تر می‌شود.

وی اظهار داشت: با توجه به سال رونق تولید و حساسیتی که در این زمینه توسط استاندار شکل گرفته است توجه ویژه به بخش تولید در اولویت استان است.

شهرکی اضافه کرد: توجه جدی استاندار خراسان جنوبی بدون شک به سایر دستگاه‌های اجرایی نیز سرایت می‌کند و امید است با همراهی و همدلی در رفع موانع تولید استان گام برداریم.

وی یادآور شد: خراسان جنوبی از ظرفیت مرز برخوردار است و خیلی از مشکلاتی که در مرزهای دریایی و دیگر وجود دارد در مرز زمینی نیست.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اظهار امیدواری کرد: از این ظرفیت در مسیر صادرات نهایت استفاده بشود هرچند موانع زیرساختی از جمله حمل و نقل، جاده‌ها، راه آهن و سایر کماکان در استان به تولید فشار آورده و هزینه‌ها را بالا می‌برد.

وی گفت: تصمیم استان بر این است تا متناسب با توان اعتباری کشور و بخش خصوصی بخشی از مشکلات زیرساختی حل و فصل شود که در این خصوص با بازدیدهای میدانی و همکاری دستگاه‌های خدمات‌رسان با فعالان اقتصادی می‌توان در کوتاه مدت مسیر تولید را تا حدودی هموار کرد.

شهرکی میزان صادرات واحدهای تولیدی استان را در سال گذشته ۱۶۰ میلیون دلار عنوان کرد و افزود: امسال پیش بینی می‌شود ظرفیت صادرات استان افزایش یابد البته مشکلات ارزی و تبادل پول کماکان مانع اصلی است.

وی بیان کرد: امسال برای حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی، دستورالعمل اجرایی برنامه تولید و اشتغال حوزه صنعت و معدن موضوع بند «الف» تبصره ۱۸ قانون بودجه به استان ابلاغ شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی ادامه داد: در قالب این دستورالعمل تسهیلاتی برای تکمیل طرح‌های ناتمام صنعتی و معدنی (با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی)، توسعه واحدهای صنعتی موجود، بازسازی و نوسازی واحدها پرداخت می‌شود.

وی عنوان کرد: در میزان تسهیلات پرداختی استان محدودیتی وجود ندارد و متناسب با نیاز واحدهای تولیدی این تسهیلات در اختیار تولیدکنندگان قرار خواهد گرفت.

شهرکی با بیان اینکه تنها بخشی از واحدهای تولیدی نیازمند تسهیلات رونق هستند یادآور شد: گاهی اوقات تسهیلات به واحد تولیدی آسیب می‌زند چراکه اگر بیش از توان درآمدی و تولیدی باشد تولیدکنندگان بدهکار بانکی خواهند شد.

وی تاکید کرد: تسهیلات تبصره ۱۸ به صورت کارشناسی شده و متناسب با هر واحد تولیدی پرداخت خواهد شد.

۷۵۵۷* ۶۰۵۴