به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، در این تحقیقات با استفاده از یک شیوه جدید قطعات شیشهای ساخته شد که قابلیت شناسایی اعداد دستنویس را دارند. عملکرد این فناوری به این ترتیب است که نور گسیل شده از تصویر یک عدد، از یک طرف شیشه وارد شده و روی یکی از ۹ نقطه خاص موجود در طرف دیگر شیشه که هریک متناظر با یکی از ارقام صفر تا ۹ است، متمرکز میشود. نمونههای ساخته شده به اندازهای پویا هستند که قادرند تغییر عدد لاتین ۳ به عدد ۸ را به صورت لحظهای تشخیص دهند.
طراحی این قطعات شیشه به گونهای است که قابلیت تشخیص اعداد را داشته باشند. فرایندی شبیه به یادگیری ماشین است، با این تفاوت که محققان به جای کدهای دیجیتال، یک ماده آنالوگ را آموزش دادند. برای این منظور محققان حبابهای هوا را با ابعاد و اشکال مختلف به همراه مواد جاذب نور مانند گرافین در نقاط خاصی از ساختار درونی شیشه قرار دادند.
به گفته محققان، در این فناوری از دینامیک موج نور منتشر شده به منظور انجام محاسبات عصبی آنالوگ استفاده میشود. این شیوه محاسباتی کاملاً منفعل بوده و جز خواص ذاتی ماده است. بنابر این یک قطعه شیشه با قابلیت تشخیص تصویر را میتوان صدها هزار بار مورد استفاده مجدد قرار داد. علاوه بر این از آنجا که برای تشخیص تصاویر از امواج منتشر شده نور استفاده میشود، سرعت کار این فناوری معادل سرعت نور است.
قدرت واقعی این فناوری در قابلیت انجام لحظهای وظایف پیچیده بدون نیاز به یک منبع انرژی است. این وظایف پیچیده به اعتقاد محققان کلید ایجاد هوش مصنوعی هستند و در زمینههای مختلف، از آموزش خودروهای بدون راننده برای تشخیص علائم رانندگی گرفته تا فعالسازی قابلیت کنترل محصولات مختلف با استفاده از صدا کاربرد دارند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Photonics Research منتشر شده است.
تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۰
تهران- ایرنا - محققان دانشگاه ویسکانسین مدیسن در آمریکا، شیشه هوشمندی ساختند که قابلیت تشخیص تصاویر را بدون نیاز به هرگونه حسگر، مدار الکتریکی و منبع توان الکتریکی دارد.