تهران- ایرنا- رئیس گروه بهبود مدیریت و تعیین استانداردهای وزارت آموزش و پرورش گفت: در آزمون انتخاب و انتصاب مدیران مدارس که ۲۸ خردادماه به صورت الکترونیکی برگزار شد، تخلفی صورت نگرفته است.

«محمدرضا غایبی مهماندوست» روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش اظهار داشت: افرادی که به هر دلیل در آزمون شرکت نکرده‌اند و یا مردود شدند به مصاحبه دعوت نمی‌شوند.

وی در واکنش به انتشار خبری مطالب مبنی بر تخلف در فرایند آزمون انتخاب و انتصاب مدیران مدارس تصریح کرد: سال گذشته از آنجا که این آزمون به صورت آزمایشی برگزار شد، حداقل امتیاز ۴۰ درصد بود اما امسال این امتیاز به ۶۰ درصد رسید که همین مسئله موجب بروز اشتباهاتی در خصوص برگزاری آزمون سال جاری شد.

«پس از برگزاری آزمون انتخاب و انتصاب مدیران مدارس برخی مدعی شدند با وجود اینکه وزارت آموزش و پرورش، شرط ورود به مرحله مصاحبه را کسب حداقل ۶۰ درصد از نمره آزمون کتبی اعلام کرده است. در بسیاری از ادارات شهرستان‌ها ملاک حضور در مصاحبه کسب نمره ۸۰ بود، یعنی فقط ۴۰ درصد پاسخ صحیح است.»

مهماندوست در ادامه با بیان اینکه ۱۱ هزار و ۳۴۰ مدرسه در سه دوره تحصیلی تقاضای خود برای مدیریت را ثبت کردند، افزود: بخشنامه اولیه آزمون انتخاب و انتصاب مدیران مدارس اواخر بهمن سال گذشته در اختیار استان‌ها و مدارس قرار گرفت که شامل سه مرحله است مرحله اول ثبت اسامی مدارسی بود که مدیرانشان بازنشسته و یا به هر دلیلی جابجا می‌شوند و اسامی این مدارس توسط استان‌ها و مراکز در سامانه همگام ثبت شد تا فرهنگیان متقاضی مدیریت، در جریان قرار گیرند.

رئیس گروه بهبود مدیریت و تعیین استانداردهای وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: این فرآیند تا نیمه اول فروردین ماه به طول انجامید و پس از آن ثبت نام متقاضیان در این سامانه آغاز شد و فرهنگیان دارای ۲۶ سال سابقه خدمت (حداقل چهار سال از سابقه خدمتی فرد باقی مانده باشد) و حداقل مدرک کارشناسی و نیروی رسمی آموزش و پرورش امکان ثبت نام و انتخاب مدرسه مورد نظر را داشتند.

غایبی مهماندوست با بیان اینکه روند بررسی پرونده‌های پرسنلی متقاضیان از نیمه اول اردیبهشت ماه آغاز شد، گفت: این مرحله ۲۰۰ امتیاز دارد و آزمون الکترونیکی نیز دارای ۲۰۰ امتیاز است که متقاضیان حداقل باید ۶۰ درصد نمره معادل ۱۲۰ امتیاز را کسب کنند تا وارد مرحله مصاحبه شوند.

وی ادامه داد: در این مرحله نیز که ۴۰۰ امتیاز دارد و اواخر تیرماه برگزار می‌شود افراد باید ۶۰ درصد امتیاز را به دست آورند تا مجموع نمرات آنها در سه مرحله مشخص شده و در اختیار استان‌ها و مناطق قرار گیرد تا بر مبنای نمرات، از بالاترین امتیاز شروع کرده و طبق مدارسی که افراد متقاضی مدیریت در آنها بوده‌اند؛ جایگزینی صورت گیرد.

رئیس گروه بهبود مدیریت و تعیین استانداردهای وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه افرادی که تاییدیه مرحله بررسی پرونده حراستی را دریافت کنند به مدیریت مدارس معرفی می‌شوند، خاطرنشان کرد: سال گذشته آزمون انتخاب و انتصاب مدیران مدارس به صورت آزمایشی با شرکت ۱۱ هزار متقاضی برای احراز پست مدیریت سه هزار و ۵۰۰ مدرسه برگزار شد و امسال تعداد شرکت کنندگان و مدارس سه برابر شد.

وی اضافه کرد: متقاضیانی که بالاترین نمره را کسب کرده باشند به عنوان مدیر، مهرماه در مدارس مورد نظر حاضر می‌شوند اما اطلاعات افرادی که در آزمون شرکت کرده و موفق به حد نصاب نمره شده‌اند نیز در قالب بانک اطلاعاتی ثبت و ذخیره می‌شود تا در سال‌های آینده از آنها هم استفاده شود.

وی یادآورشد: این آزمون یکی دو سال دیگر برگزار می‌شود تا بانک اطلاعاتی جامعی از واجدان شرایط مدیریت مدارس آماده شود و به مرور این افراد به عنوان مدیر مدرسه ادامه خدمت دهند و تلاش می‌شود شرایط به گونه‌ای نباشد که با برگزاری آزمون‌های مکرر، افراد دارای شرایط انتخاب شوند اما مدرسه‌ای برای معرفی به آنها نداشته باشیم.

گفتنی است، فریبرز حمیدی مشاور وزیر آموزش و پرورش در ستاد راهبردی مدرسه محوری درباره فرایند انتخاب و انتصاب مدیران در پاسخ به پرسشی مبنی بر شائبه‌های حضور برخی از افراد مردودی در آزمون مصاحبه اظهار کرده بود: به هیچ وجه چنین موضوعی امکان پذیر نیست چرا که فرآیند انتخاب به طور سامانه انجام می‌شود و اگر کسی کمتر از نمره حد نصاب را داشته باشد برای مصاحبه معرفی نمی‌شود./‏