اصفهان - ایرنا - برآیند وقوع حوادث طبیعی و غیرطبیعی در کشور با هدف ارایه خدمات درمانی مطلوب در چنین شرایط اضطراری، احداث بیمارستان های سیار یا صحرایی مجهز در استانها را اجتناب ناپذیر کرده است.

بحرانهای فراگیر در زمان بروز حوادث طبیعی و غیر طبیعی موجب آسیبهای جسمی، روحی و روانی متعددی به حادثه دیدگان می شود و بر این اساس احداث بیمارستان های صحرایی یا سیار کمک بسیار مهمی در درمان فوری و کمک به مصدومان محسوب می شود.

ایران دهمین کشور حادثه‌خیز جهان و چهارمین در آسیاست و از مجموع ۴۵ نوع حادثه، زمینه برای بروز ۳۵ حادثه در ایران وجود دارد که محتمل ترین آنها زلزله، سیل، گرد و غبار، طوفان و فرونشست زمین به دلیل برداشت بی رویه از منابع آبهای زیرزمینی است.
حادثه سیل نوروز ۹۸ در بسیاری از استانهای کشور بویژه مازندران، گلستان، لرستان و خوزستان و فارس نشان داد که توجه نکردن به مقوله مدیریت بحران و پیشگیری می تواند خسارتهای جبران ناپذیری را برای کشور به همراه داشته باشد.
چرخه مدیریت بحران 'پیشگیری، آمادگی، مقابله، بازسازی و بازتوانی' را شامل میشود و غفلت در هر کدام از این بخش‌ها میتواند ناهماهنگی‌هایی را در مراحل دیگر ایجاد کند.
مدیریت بحران زنجیره‌ای به هم پیوسته است که رفتارهای فردی تک تک مردم در افزایش یا کاهش اثرات بحران در منطقه تاثیر بسزایی دارد اما متاسفانه به این مساله مهم توجه نشده است.
متاسفانه مدیران دستگاه‌های اجرایی به جای آنکه به مقوله پیشگیری بیشتر اهمیت بدهند و تمام توان خود را صرف جلوگیری از وقوع حوادث کنند به بسیج نیروها پس از وقوع حوادث فکر می‌کنند که نشان از عدم درک درست از مقوله مدیریت بحران دارد.

بر این اساس بیمارستان شهید صدوقی اصفهان اقدام به احداث بیمارستانی صحرایی و سیار برای آمادگی احتمالی در مواقع بروز بحران در تمام نقاظ کشور کرده است.

اصفهان در امدادرسانی تمام بحران‌ها در کشور پیشرو بوده است

استاندار اصفهان روز سه شنبه در بازدید از بیمارستان صحرایی شهید صدوقی اصفهان گفت: در مواقع بروز هر گونه بحرانی چه در زمان جنگ و جه بحران‌های طبیعی اصفهان استانی پیشرو در امدادرسانی و حضور فعال بوده است و به همین لحاظ مامن و امید تمام استان‌های کشور است.

عباس رضایی با تقدیر از دست اندرکاران بیمارستان شهید صدوقی اصفهان برای احداث این بیمارستان سیار افزود: کشور ما حادثه‌خیز است و به لحاظ موقعیت جغرافیایی شاهد وقوع بلایای طبیعی بسیاری است.

وی اظهار داشت: در فروردین ماه امسال در استان اصفهان انواع بلایای طبیعی شامل سیل، برف و کولاک و بهمن و همچنین طوفان به وقوع پیوست و مدیریت بحران استان توانست علاوه بر رسیدگی و کنترل وضع استان به امدادرسانی به استان‌های حادثه دیده مانند گلستان، لرستان و خوزستان نیز بپردازد.

استاندار اصفهان افزود: با همدلی و هماهنگی می‌توان در استان به تجهیز امکانات دست یافت و به عنوان استان معین در در امدادرسانی به استان تهران و استان های همجوار به خوبی عمل کرد.

وی از همه دستگاه‌ها خواست تا هرگونه همکاری لازم برای توسعه و تجهیز بهتر بیمارستان صحرایی شهید صدوقی را داشته باشند.

تجهیز بیمارستان‌های صحرابی با رویکرد پیش بینی و پیشگیری صورت می‌گیرد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: تجهیز و توسعه بیمارستان‌های صحرایی و سیار یکی از رویکردهای مهم مدیریت بحران در راستای پیش بینی و پیشگیری محسوب می‌شود.

منصور شیشه فروش افزود: بیمارستان صحرایی شهید صدوقی اصفهان تاکنون اقدامات و کمک‌های بسیاری به مردم حوادث دیده در بلایایی طبیعی در استان‌های کرمانشاه، لرستان و گلستان کرده است.

وی اظهار داشت: تمامی دستگاه‌های امدادی مکلف هستند که از امکانات موجود خود در مواقع بحران استتفاده کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استاندار اصفهان افزود: در سفر اخیر رییس سازمان مدیریت بحران کشور به اصفهان از تلاش‌های استاندار و مجموعه مدیریت بحران استان بمنظور کنترل سیل اخیر در استان و امدادرسانی مطلوب به استان‌های لرستانف گلستان و خوزستان تقدیر کرد.

بیمارستان صحرایی شهید صدوقی با امکانات بومی تجهیز و احداث شد

رییس بیمارستان صحرایی یا سیار شهید صدوقی اصفهان نیز گفت: این بیمارستان ۶۴ تختخوابی با دستگاه ها و امکانات به طور کامل بومی و داخلی تجهیز و احداث شده است و مجموعه ای منحصر به فرد به لحاظ تجهیزات در کشور محسوب می‌شود.

سرتیپ دوم پاسدار سید رضا مرتضویان افزود: در ابتدای جنگ بیمارستان‌های صحرایی در سنگر ها و پس از آن در چادرها با امکانات محدود وجود داشت ولی از شرایط ایمنی کنونی برخوردار نبود.

وی اظهار داشت: به این منظور سپاه تصمیم گرفت تا برای خدمت‌گذاری به مردم بیمارستانی سیار احداث کند و برای ساخت آن از تجهیزات داخلی در استان‌های اصفهان، اراک، قم و ارومیه بهره گرفته است.

رییس بیمارستان صحرایی شهید صدوقی اصفهان افزود: این بیمارستان در حادثه زلزله سرپل ذهاب موفق به امدادرسانی به بیشاز ۴۷ هزار نفر شد.

وی تمامی خدمات این بیمارستان به مراجعه کنندگان در احداث را بطور کامل رایگان اعلام کرد و گفت: کادر درمانی شامل پزشک، پرستان و دیگر افراد به صورت داوطلبانه در مواقع بحران به ارائه خدمات می‌پردازند.

بیمارستان صحرایی یا سیار شهید صدوقی اصفهان مجهیز به تمامی بخش های اتاق عمل، بستری، رادیولوژی، آزمایشگاه، دندانپزشکی و سایر قسمت های درمانی است.

استان اصفهان با ۲۵ شهرستان افزون بر پنج میلیون نفر جمعیت دارد.

۶۹۹۴/‏۶۰۲۶/‏