تهران – ایرنا – نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی گفت: برخی از جریانات تلاش دارند تا دانشگاه فرهنگیان تعطیل شود و این را می‌توان در کاهش تعداد دانشجو از ۲۳ هزار به ۴ هزار نفر مشاهده کرد.

حمیدرضا حاجی بابایی روز سه شنبه در همایش رؤسای مراکز و پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور که در شهرستان پیشوا برگزار شد اظهار داشت: برخی از جریانات تلاش دارد تا با ایراد گرفتن به ساختمان مراکز و پردیس‌ها، اساتید دانشگاه، کم کردن بودجه و بیان ایرادات مختلف این گونه القا کنند که دانشگاه فرهنگیان به درد نمی‌خورد در صورتی که همین جریانات یک هزار و ۶۴ نفر حقوق بگیر جدید وارد دانشگاه فرهنگیان کردند.
وی اظهار داشت: کم شدن تعداد دانشجو از ۲۳ هزار نفر در ابتدای راه اندازی تا ۴ هزار نفر در حال حاضر نشان از این واقعیت دارد که تلاش‌ها به سمت تعطیل شدن این دانشگاه است.
وی اظهار داشت: دانشگاه فرهنگیان مهمترین موضع در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است و با دیگر ارکان این سند از جمله نظام رتبه بندی معلمان، مدرسه، معلم و روش تدریس با هم تنیده شده و به تنهایی نمی‌توان به آن پرداخت.
حاجی بابایی در خصوص نظام رتبه بندی معلمان گفت: نظام رتبه بندی، مهندسی نیروی انسانی در آموزش وپرورش و حلقه واسطه مهندسی نیروی انسانی است، در این نظام قرار بود که معلم به عنوان هیأت علمی معرفی شده و توان علمی معلمان در هر منطقه از کشور مانند آنچه در دانشگاه‌ها رخ می‌دهد، ممیزی شود و همه ساله معلمان روش‌های تدریس خود را برای قوی‌ترین معلمان ارائه کرده و ایرادات آنان رفع شود.
وی تأکید کرد: در اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش قرار شد تا یک معلم پس از ممیزی از طریق یک هیأت علمی و فقط از طریق دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی پذیرفته و تربیت شود.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود آمار ناصحیح از تعداد معلمان و دبیران گفت: در گذشته اعلام می‌کردند که ۱۴ میلیون دانش آموز در مدارس مشغول به تحصیل هستند که پس از راه اندازی واحد فناوری، از مجموع دانش آموزان اعلام شده ۲ میلیون نفر کاسته شد و امروز پس از سال‌ها، به تعداد صحیح ۱۴ میلیون دانش آموز دست پیدا کرده ایم.
وی تصریح کرد: در نخستین سال پذیرش دانشجو در بهمن سال ۹۱، احکام آزمایشی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان صادر شد تا آنان با اعتقاد و اعتماد بیشتری وارد این میدان شود، اقدامی که باعث گردید دانشجویان رشته‌های پزشکی از رشته‌های خود انصراف داده و تقاضای ورود به دانشگاه فرهنگیان داشته باشند.
حاجی بابایی گفت: اینکه امروز در احکام دانشجویان دانشگاه فرهنگیان، افزایش ۴۰۰ هزار تومانی و ۱۰ درصد حقوق کارکنان دولت اعمال نمی‌شود و فقط ۱۰۰ هزار تومان به حقوق آنان افزوده می‌شود، جز سرخوردگی و دلسردی چیز دیگری را برای این افراد به همراه ندارد.
وی افزود: برخی از افراد می‌گویند که اساتید دانشگاه فرهنگیان از توان علمی بالایی برخوردار نیستند، درصورتی که بهترین اساتید دانشگاه‌های کشور کسانی هستند که کار خود را با معلمی آغاز کرده اند.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر ۳۰ هزار معلم از سراسر کشور داری مدرک PHD هستند که توان و ظرفیت آنان می‌توان به منظور ارتقا سطح علمی و کارکردهای دانشگاه فرهنگیان استفاده کرد.
وی تصریح کرد: دانشگاه‌هایی مانند امیرکبیر و صنعتی شریف که افتخار جهان اسلام هستند، وظیفه تربیت دانشمندانی در حوزه‌های مختلف از جمله هسته‌ای را بر عهده دارند ولی این دانشگاه‌ها نمی‌توانند معلم تربیت کنند.
وی تأکید کرد: اگر می‌خواهیم آموزش و پرورشی پویا داشته باشیم نمی‌توان آن را با کارگر معلم و خدمتگزار معلم اداره کرد.
تهرام/۷۲۵۴/‌/‌۱۳۴۸