شهرکرد- ایرنا- قائم مقام معاون بهداشتی و رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برنامه وزارت خانه بر این است تا به ازای هر هزار نفر جمعیت عشایری کشور یک خانه بهداشت راه اندازی کند.

محمد شریعتی روز دوشنبه در آیین گردهمایی دو روزه ساماندهی ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به عشایر مناطق جنوب غرب کشور به میزبانی شهرستان کوهرنگ افزود: توسعه خدمات رسانی به عشایر کشور یکی از اولویت‌های مهم وزارت بهداشت است و در همین راستا تلاش می‌شود بر اساس یک نیازسنجی دقیق و مبتنی بر برنامه‌ریزی، خانه‌های بهداشت عشایری را در این مناطق توسعه دهیم.

وی ادامه داد: لازمه خدمات‌رسانی بهتر به عشایر کشور ارزیابی دقیق طرح و برنامه‌ریزی منطقه به منطقه است و امید می‌رود در این گردهمایی بتوان تصمیمات موثری در این خصوص گرفته شود.

شریعتی با اشاره به نقش مهم عشایر در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تصریح کرد: بی شک ارائه خدمات درمانی و بهداشتی به این قشر از جامعه نقش مهمی در ارتقای کیفیت زندگی آن‌ها و مقابله با بیماری‌های مشترک دام و انسان دارد.

قائم مقام معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: امسال راه‌اندازی خانه‌های بهداشت عشایری به صورت آزمایشی در استان فارس اجرا شد و پس از آن با شناخت بیشتری که حاصل می‌شود در سایر نقاط عشایری کشور نیز راه‌اندازی می‌شود.

نماینده مردم شهرستان‌های اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی نیز در این گردهمایی از عشایر به عنوان انسان‌های غیور این مرز و بوم یاد کرد و گفت: عشایر در طول تاریخ بارها ثابت کرده‌اند که در دفاع از آب و خاک این سرزمین ثابت قدم هستند.

علی کاظمی باباحیدری افزود: عشایر نه تنها در مرزداری و دفاع از کشور بلکه در عرصه اقتصاد و تولید نیز نقش تعیین کننده برعهده دارند و تولید بخش قابل توجهی از مواد پروتئینی و لبنیات کشور برعهده این جمعیت است.

وی تصریح کرد: استعدادهای درخشانی در بین جوانان و نوجوانان عشایری وجود دارد که با ایجاد امکانات لازم برای آن‌ها می‌توان شاهد شکوفایی این استعدادها باشیم.

نماینده مردم شهرستان‌های اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر خدمات رسانی بیش از پیش به عشایر، خاطرنشان کرد: سلامت یکی از مولفه‌های اصلی توسعه پایدار است و همه افراد جامعه باید به صورت عادلانه از این خدمات برخودار باشند.

به گزارش ایرنا، در این گردهمایی ۱۳ دانشگاه و دانشکده منطقه غرب کشور از جمله دانشگاه های علوم پزشکی ایلام، اصفهان، بوشهر، اهواز، شیراز، دزفول، کاشان، لرستان، یاسوج، بهبهان، شوشتر و چهارمحال و بختیاری حضور دارند.

ساماندهی ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به عشایر منطقه غرب کشور در قالب طرح‌ها و پیشنهادات اجرایی از جمله خانه‌های بهداشت سیار عشایری از مهمترین اهداف برگزاری این گردهمایی است.

کوهرنگ در ۹۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد و بخشی از جمعیت این شهرستان را عشایر تشکیل می دهند.

۷۳۶۳/۲۰۹۷