سنندج - ایرنا - جمعی از نخبگان و اساتید دانشگاه در نخستین جلسه اندیشه ورزی به آسیب‌شناسی وضعیت موجود در شبکه استانی کردستان و ارائه پیشنهادها و انتظارات از این رسانه پرداختند.

این نشست با هدف افزایش کیفیت محتوای برنامه ها و جلب رضایت و اعتماد مخاطبان روز سه شنبه در دفتر مدیر کل شبکه استانی مرکز کردستان برگزار شد.

در این نشست نخبگان و اساتید دانشگاهی از حوزه های مختلف با نگاهی کارشناسانه و دقیق وضعیت موجود شبکه استانی را آسیب شناسی کرده و با نقدها و ارزیابی های خود به ارائه پیشنهادها و انتظارات از حوزه های مختلف این رسانه از جمله تلویزیون، رادیو، خبر و فضای مجازی پرداختند.

حامد قادر زاده دکترای اقتصاد کشاورزی هم در این نشست نقش رسانه را بسیار خطیر و اثرگذار دانست و گفت: در گذشته به کمیت بسیار توجه می شد و کیفیت را فدای کمیت کردند اما هدف اصلی صداوسیما باید کاهش اطلاعات نامتقارن و ایجاد اطلاعات متقارن باشد.

وی اضافه کرد: این هدف باید برای مجریان و عوامل تولید به‌خوبی تشریح شود چرا که جملات و پیام‌هایی که توسط صداوسیما بیان می‌شود، مورد پذیرش عام قرار می‌گیرد.

رشید احمد رش دکترای تخصصی جامعه شناسی بحث راجع به سیاست گذاری‌های کلان و افق‌ها را در شورای اندیشه ورزی در اولویت دانست و گفت: توجه به مخاطب و نیازهای آنان امری ضروری است و تمامی نخبگان و صاحب نظران باید در این شورا امکان حضور داشته باشند و شورای اندیشه‌ورزی می‌تواند در حوزه‌های گوناگون از جمله اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ایجاد شود.

بهروز خیریه دکترای تخصصی زبان و ادبیات فارسی از دیگر مدعوین حاضر در جلسه گفت: مدیریت جدید باید انتظارات سه دسته، عامه مردم، صاحبان رسانه و نخبگان را برآورده کند و برای این امر آموزش مستمر و مداوم در بهسازی نیروهای انسانی و رفع خطاها مؤثر است.

وی یادآور شد: شبکه استانی ابتدا باید به مؤلفه‌های فرهنگی مردم استان کردستان، سپس به مؤلفه‌های سایر استان‌ها و کُردهای دیگر توجه کند.

خسرو سینا دکترای تخصصی هنر و معماری، خواستار در اولویت قرار دادن جذب مخاطبان متخصص و نخبه در شبکه استانی شد و گفت: در این راستا لازم است که ابتدا نیروهای شبکه استانی به طور مداوم و به تناسب حرفه خود در کارگاه های آموزشی و دوره های آموزشی شرکت کنند چرا که بهترین نیروها می توانند بهرین برنامه ها را تولید کنند.

وی افزود: در برنامه های گفت و گو محور از مجری کارشناس استفاده شود تا مجری بتوانند سوالات مشخص، مرتبط و کاربردی از مدعوین در برنامه مطرح کند.

کاوه قادری دکتری تخصصی روان‌شناسی بر ایجاد تنوع در رویکردهای برنامه سازی شبکه استانی تاکید داشت و گفت: برنامه سازان و تهیه کنندگان نباید به صرف موفق بودن یک برنامه در طی یک سال و یا استقبال مخاطب از یک آهنگ و ترانه مدام آن را تکرار کنند.

وی اضافه کرد: تنها به زبان معیار توجه نشود و به سایر گویش ها و لهجه های زبان کُردی برنامه تهیه و تولید شود.

مدیر کل شبکه استانی کردستان نیز در این جلسه با اشاره به وضعیت مرکز از آغاز تاکنون، توسعه کمی و شروع حرکت‌هایی جدید گفت: اکنون رسانه به مرحله اثرگذاری نزدیک شده و ما در دوره جدید باید شاهد بلوغ رسانه‌ای باشیم.

جعفر عبدالملکی اظهار داشت: شبکه استانی کردستان برای جلب رضایت مردم و نظام، باید به‌عنوان یک میانجی عمل کند و از سوی دیگر نخبگان نیز باید احساس کنند که در شکبه درگیرند و مشارکت دارند.

۶۱۰۸/‏۹۱۰۲