هایابوسا ۲ حدود ساعت ۱۰:۴۶ دقیقه صبح امروز چهارشنبه به وقت ژاپن در ۲۰ هزار متری سطح سیارک ریوگو شروع به کم کردن ارتفاع خود کرد این سیارک با سرعتی آهسته تر از قدم زدن ارتفاع کم می کند و قرار است تا حدود ساعت ۱۰:۰۵ روز پنجشنبه در نزدیکی یک حفره مصنوعی روی این سیارک فرود بیاید در ماه آوریل (فروردین ۱۳۹۸)، هایابوسا ۲ با پرتاب یک جسم فلزی به سطح ریوگو این حفره را ایجاد کرد.
آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن موسوم به جاکسا می گوید که هایابوسا ۲ تلاش می کند خرده سنگ های خارج شده اطراف این حفره را جمع آوری کند، که اولین تلاش یک کاوشگر در دنیا برای بررسی لایه های زیر سطح یک سیارک است.
هایابوسا ۲ مجهز به یک دستگاه ویژه گرداوری خرده سنگ است که حدود یک متر درازا دارد و از بخش زیرین این کاوشگر بیرون آمده و با سطح سیارک ریوگو تماس برقرار می کند این دستگاه به گونه ای طراحی شده است که گلوله هایی را به روی سطح این سیارک شلیک می کند و خرده سنگ هایی که بلند می شوند را گردآوری می کند.
سفر هایابوسا ۲ به سوی سیارک ریوگو در سال ۲۰۱۴ میلادی آغاز شد و در ماه ژوئن سال ۲۰۱۸ میلادی (خرداد ۱۳۹۷)، به بالای این سیارک که در فاصله ۳۰۰ میلیون کیلومتری از کره زمین قرار داشت، رسید.
تلویزیون "ان. اچ. کی" ژاپن گزارش کرد هایابوسا ۲ اولین بار در ماه فوریه (بهمن ۱۳۹۷) روی سطح ریوگو فرود آمد جاکسا معتقد است این کاوشگر با موفقیت نمونه هایی از سنگ های سطح این سیارک را جمع آوری کرده است.
مواد زیر زمینی، برخلاف سنگ های سطحی، با تشعشعات و دیگر عوامل دستخوش تغییر نشده اند دانشمندان باور دارند که محتوای جمع آوری شده در این کاوش، اطلاعات جدیدی در زمینه منشا حیات و شکل گیری منظومه شمسی به دست خواهد داد.
پیشتر تیم تحقیقات فضایی ژاپن وجود آب بر سطح سیارک ریوگو جایی که کاوشگر هایابوسا ۲ در حال انجام ماموریت است را تایید کرده بود اعضای این تیم تحقیقاتی متشکل از آژانس اکتشافات هوا فضای ژاپن (جاکسا) و به همراه چندین دانشگاه، ترکیب بافت سنگ های جمع آوری شده توسط کاوشگر هایابوسا از سطح سیارک ریوگو را به مدت دو ماه با کمک اشعه های مادون قرمز این کاوشگر مورد آزمایش قرار داده اند این محققان هم اکنون می گویند که به نشانه ای دست یافته اند که حاکی از وجود آب در سنگهای موجود در سیارک ریوگو است.
بنا بر گفته این محققان این بدان معنا است که در سطح این سیارک آب وجود دارد اما این آب به صورت مایع یا یخ نیست بلکه به صورت مواد معدنی حاوی هیدروکسیل است.