بیرجند - ایرنا - مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه اهمیت پدافند غیرعامل از بحران بیشتر است گفت: این درحالی است که پدافند غیرعامل دارای منبع اعتباری مشخص نیست و دستگاه‌های اجرایی مکلفند از اعتبارات خود پیش‌بینی‌ها را انجام دهند.

محمدعلی آخوندی عصر سه شنبه در نشست کارگروه عمران و تاسیسات شورای پدافند غیر عامل خراسان جنوبی افزود: تا سال قبل دستگاه‌های اجرایی مکلف بودند یک درصد اعتبارات را به پدافند غیر عامل اختصاص دهند اما در قانون بودجه ۹۸ این مورد مجاز عنوان شده است.

وی ادامه داد: طرح جامع پدافند غیرعامل در اواخر سال گذشته به مرحله انعقاد قرار داد رسیده و اکنون ۳۵ درصد کار انجام شده و سال ۹۷ برای آن ۱۵۰ میلیون تومان اوراق پیش بینی شده است.

وی یادآور شد: خراسان جنوبی آخرین استانی است که قرارداد طرح جامع پدافند غیرعامل منعقد شده و در مرحله پیش پرداخت مبالغ اعتباری هستیم.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری خراسان جنوبی هدف اصلی تهیه طرح جامع پدافند غیر عامل را افزایش مصونیت و کاهش خسارت در بعد ملی و استانی عنوان کرد و افزود: از مهمترین موارد در استان بحث پدافند زیستی به واسطه مرز و پدافند سایبری است.

وی گفت: روزانه بیش از ۱۰ هزار حمله به یکی از دستگاه های اجرایی انجام می شود که قرارگاه سایبری با این حملات مقابله می‌کنند تا به تحقق نرسد.

وی پدافند غیرعامل را مجموعه‌ای از اقدامات غیرمسلحانه دانست که به منظور افزایش بازدارندگی دشمن، تسهیل مدیریت بحران و سایر خدمات به مردم در زمان برابر اقدامات نظامی یا تهدیدی دشمن مورد نیاز است.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری خراسان جنوبی افزود: این تهدیدات شاید سایبری، جاسوسی، بیوترورسیم یا اقتصادی باشد.

وی با تاکید بر اینکه روسای دستگاه‌ها در خصوص پدافند غیرعامل مسئول و پاسخگو هستند ادامه داد: اقدامات مرتبط با پدافند و مدیریت بحران باید از هم تفکیک شود زیرا در بحران قوانین و الزاماتی است که پدافند غیرعامل پوشش داده نمی‌شود.

وی با بیان اینکه شرکت‌های دولتی نیز باید تا پنج درصد از اعتبارات خود را در زمینه پدافند غیر عامل سرمایه گذاری کنند یادآور شد: همچنین بر اساس قانون هر طرح جدید سرمایه گذاری باید طرح پیوست پدافند غیرعامل داشته باشد.

آخوندی با اشاره به سطح بندی دستگاه‌های اجرایی گفت: درصورتی که امتیاز دستگاه اجرایی از ۳۶ به بالا شد باید یک سری الزامات رعایت شود که برخی از این دستگاه‌ها با این امتیاز در سطح استان وجود دارند.

وی با بیان اینکه در زمان مقابله و پدافند غیرعامل اجازه داده شده که از محل اعتبارات بحران هزینه شود اضافه کرد: برنامه‌های سال ۹۸ در بحث‌های آموزشی، مانورها و غیره تهیه و به تصویب شورای پدافند غیر عامل استان رسیده است.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری خراسان جنوبی افزود: امسال تمایل داریم بتوانیم برنامه‌هایی را انجام دهیم تا کار کاربردی برای مردم احصا شود.

استفاده از کابل های خودنگهدار برای مقابله با تهدیدات شبکه برق

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی نیز در این نشست گفت: از پنج سال گذشته شبکه‌های برق با سیم‌های روکش عایق‌دار و کابل‌های هوایی خود نگهدار احدث می‌شود تا در برابر تهدیدات احتمالی از جمله بمب‌های گرافیتی مصون بماند و دچار قطعی برق نشویم.

محمدابراهیم شرکاء افزود: سال گذشته حدود ۱۵۰ کیلومتر از شبکه‌های موجود تبدیل به کابل‌های خودنگهدار شده و در ترانس‌های هوایی هم به شکلی از عایق‌هایی استفاده کردیم تا تاسیسات حفاظت شوند.

وی با ابراز امیدواری از اینکه به تدریج شبکه‌های موجود نیز به همین شیوه اصلاح شود اظهار داشت: با ایمن شدن تمام شبکه‌ها در شرایط خاص خاموشی نخواهیم نداشت.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی بیان کرد: در این مدت حتی یک متر سیم معمولی بدون عایق استفاده نشده و هر سال مقداری از شبکه‌های موجود برق به کابل‌های هوایی روکش دار یا شبکه‌های زمینی تبدیل شده است.

وی گفت: هم اکنون ۲۷ پست برق فشار قوی در استان وجود دارد و خط انتقال برق استان از چهار مسیر به شبکه سراسری کشور متصل است که اگر یک خط قطع شد می‌توانیم از خط دیگر نیاز ضروری را تامین کنیم.

شرکاء اضافه کرد: ظرفیت برق نصب شده در استان ۷۰۰ مگاوات بوده و هم اکنون امکان تولید ۵۵۰ مگاوات برق در استان وجود دارد اما مصرف برق استان ۳۰۰ مگاوات است.

پدافند غیرعامل در انبار نفت جدید رعایت شده است

معاون شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه خراسان جنوبی نیز گفت: پنج ناحیه فرآورده‌های نفتی، یک انبار نفت با ظرفیت ذخیره سازی ۱۰۵ میلیون لیتر و ۲ مرکز سوختگیری هواپیمایی در استان وجود دارد.

علیرضا رحیمی قرایی با اشاره به انبار جدید نفت شهر بیرجند، بیان کرد: این منطقه روزانه بیش از ۳۰ میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی مورد نیاز مردم استان را تامین می‌کند.

وی افزود: انبار جدید نفت به لحاظ ظرفیت پنج تا ۱۰ برابر بیشتر نسبت به انبار قدیم داخل شهر است.

معاون شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه خراسان جنوبی گفت: افزایش ظرفیت ذخیره سازی فرآورده‌های نفتی از ۱۹ به ۱۰۵ میلیون لیتر، احداث و راه اندازی انبار جدید نفت بیرجند و اتصال عملیات شرکت به محدوده غیر مسکونی و خارج شهر، ایجاد مراکز پشتیبان داده های سایبری در انبار نفت جدید با احداث اتاق سرور و بسیاری موارد دیگر در راستای پدافند غیرعامل انجام شده است.

وی نبود خط انتقال سوخت به خراسان جنوبی را یادآور شد و اظهار داشت: این مهم مصوبه هیات دولت در سال ۸۶ بوده که جزو دستور کار است ولی فعلاً در اولویت کار شرکت نفت نیست.

رحیمی افزود: در حال حاضر از طریق نفتکش فرآورده‌های مورد نیاز وارد استان می‌شود که ۳۵۴ نفتکش جاده ای در این زمینه فعال است.

وی عنوان کرد: با توجه به خطرات احتمالی تردد نفتکش‌ها و استقرار آن در معابر شهر، پارکینگی به ابعاد ۱۲ هزار متر مربع در ابتدای شهر ساخته و تجهیز شده که رانندگان می‌توانند در این پارکینگ مستقر شوند.

معاون شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه خراسان جنوبی با اشاره به رعایت استاندارد های لازم در ساخت انبار نفت جدید گفت: مسئولان شرکت نفت و معاون پدافند غیرعامل کشور بازدید های مکرر از این انبار نداشته و از لحاظ پدافند غیر عامل مشکلی ندارد.

وی ادامه داد: ساخت مخازن به شکلی است که امکان نشت مواد نیست و این تصور که ممکن است برای فرودگاه مشکل ساز باشد رد می‌شود.

رحیمی با اشاره به ساخت و سازهای افراد سود جوء در اطراف انبار نفت جدید گفت: انبار قدیم هم زمانی ساخته شد که در محدوده آن ساخت و سازی نبود اما به مرور زمان حتی مجوز ساخت تنور نانوایی هم پشت انبار نفت داده شد.

وی ادامه داد: به خاطر سودجویی و ساخت و ساز غیر مجاز ممکن است در خصوص انبار نفت جدید به هم با همین مشکل مواجه و مجبور به کوچ شویم.

عضو شورای شهر بیرجند نیز از نگرانی شهروندان نسبت به انبار نفت جدید در مسیر ورودی شهر و فرودگاه یاد کرد و گفت: ساخت و سازها در اطراف این انبار نگرانی ایجاد کرده است.

مهدی میری با بیان اینکه پدافندغیرعامل در انبار نفت جدید اجرا نشده است اظهار داشت: باید در این خصوص تمهیداتی اندیشیده شود و متاسفانه جانمایی این انبار درست نبوده است.

پارک جنگلی تا ۱۵ ماه آینده تکمیل می شود

شهردار بیرجند نیز در این نشست ضمن تاکید بر عدم حضور نفتکش‌ها به داخل شهر، گفت: باید موضوع اسکان و حضور مردم در پارک جنگلی بیرجند با نگاه پدافند غیرعامل باشد و در این خصوص اعتباراتی در نظر گرفته شده که برای اجرا نیاز به کمک سایر دستگاه ها داریم.

محمد علی جاوید افزود: در صورت همکاری برای رعایت الزامات پدافند غیرعامل آمادگی داریم پارک جنگلی بیرجند را صددرصد تا ۱۵ ماه آینده به اتمام برسانیم‌.

وی از خرید یک دستگاه مقابله ای در برابر تهدیدات زیستی و شیمیایی خبر داد و اظهار داشت: این دستگاه بر روی خودروی آتش نشانی تجهیز شده و به زودی از مشهد به بیرجند منتقل می‌شود.

۹۸۹۳* ۶۰۵۴