استاندار یزد در این مراسم با تبریک روز صنعت و معدن و سالگرد ثبت جهانی بافت تاریخی این شهر در ۱۸ تیرماه ۱۳۹۶، گفت: یزد آلبوم صنعت و معدن ایران است.
محمدعلی طالبی افزود: این استان منطقه ای برخوردار از صنعت و معدن است، مدیرانی فهیم و سرمایههای ارزشمندی دارد و هر کدام از مدیران حوزه صنعت و تولید از جمله سرمایههای اجتماعی و فرهنگی استان در این زمینهها نقش آفرین هستند.
وی گفت: مدیران واحدهای صنعتی استان افراد با تجربهای هستند، نگرش آن آنها ملی است و دیدگاه آنها از عمق کار بیرون میآید.
وی با اشاره به تحریم ظالمانه و جنگ اقتصادی دشمنان علیه نظام اسلامی ایران یادآور شد: در چنین شرایطی بخش دولتی و خصوصی و صنعتگران باید با تعامل در کنار هم تلاش کنند و امروز این فضا فراهم است.
طالبی با تاکید بر تلاش برای رفع مشکلات صنعتگران، کارآفرینان و تولید کنندگان گفت: باید با همدلی و تعامل مشکلات را احصاء و برای رفع آن تلاش کنیم.
استاندار یزد خاطر نشان کرد: باید نگاه به آینده داشته باشیم و سند آمایش سرزمین بر مبنای برنامه ریزی استان در آینده است که بخشی مهمی از آن به صنعت و معدن مربوط است.
همچنین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت) یزد با قدردانی از تلاشهای صنعتگران و معدنکاران به برخی شاخصهای این بخش اشاره کرد و گفت: تاکنون سه هزار و ۲۶۰ پروانه بهره برداری در استان صادر شده و ۱۰۰ هزار شغل در این بخش ایجاد شده است.
محمدرضا علمدار یزدی با بیان اینکه یزد چهارمین استان صنعتی کشور است، اظهار داشت: ۱.۱ درصد صنعت کشور در یزد قرار دارد و این در حالیست که ۴.۴ درصد سرمایه گذاری صنعتی و تولیدات صنعتی کشور مربوط به این منطقه است.
به گفته وی در حال حاضر ۸۰۰ نوع کالا در استان تولید میشود که ۴۲۰ قلم آن به ۹۳ کشور صادر میشود.
این مسئول حوزه صنعت، یزد را قطب نساجی کشور معرفی کرد و گفت: زنجیره کامل فولاد کشور در یزد قرار دارد و این استان رتبه سوم تولید محصولات فولادی را به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان صمت یزد اضافه کرد: هم اینک یک هزار طرح نیمه تمام صنعتی با پنج هزار میلیارد تومان و با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد در استان یزد وجود دارد که با بهره برداری از این طرح ها زمینه اشتغال ۳۲ هزار نفر فراهم می شود.
وی با بیان اینکه یزد استان معدنی است و اغلب خوراک صنایع فولادی کشور از این منطقه تامین میشود تصریح کرد: یزد، دومین معدن سرب و روی منطقه خاورمیانه است.
همچنین رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت یزد با بیان اینکه استان دارای ظرفیت ها و پتانسیل های خوب اقتصادی و نیروهای ماهر و متخصص است بر بهره گیری از تکنولوژی در راستای رونق بیشتر و بهبود وضعیت اقتصادی استان تاکید کرد.
سید علی اکبر کلانتر افزود: برای این کار باید هزینه ها را کاهش دهیم، دولت نیز کوچک و بخش خصوصی تقویت و حمایت شود.
یکی از صنعتگران استان یزد هم با بیان اینکه یزد در گذشته با تفکر مهندسی بنا و بادگیرها و قنات های ساخته شده است بر تحقق اقتصاد مقاومتی در راستای حل بسیاری از مشکلات تاکید کرد و خواستار تحقق این سیاست به خصوص بند ۱۹ آن شد.
محمد حسین فنایی، توسعه دولت الکترونیک را در استان ضروری خواند و یادآور شد: یزد در زمینه توسعه صنایع الکترونیک، آی. تی و برق ظرفیت های خوبی دارد که توسعه آن نیاز به آب ندارد و محیط زیست را نیز تهدید نمی کند.
در این نشست تعدادی از صنعتگران و تولید کنندگان دیدگاه های خود را برای رفع موانع تولید و تامین نقدینگی بیان کردند و از ۲۵ نفر برترین های استان با اهدا لوح سپاس تجلیل شد.
۶۱۹۸ / ۲۰۴۷/