سید محمد رضا قائم محمدی سه شنبه شب در کارگاه آموزشی «نه به اعتیاد» در میبد با اشاره به اینکه پیشگیری از آسیب اعتیاد با توجه به سطح درگیری افراد با آن در ۳ سطح است، افزود: پیشگیری سطح یک برای افرادی است که به آسیب اعتیاد مبتلا نشدند و پیشگیری سطح ۲ نیز درمان و پیشگیری سطح سه هم کاهش اعتیاد است.
وی ادامه داد: پیشگیری سطح یک به عنوان مهمترین سطح، دانش و آموخته هایی است که به فرد کمک می کند که به آسیب اعتیاد دچار نشود و این دانش همان آموزش مهارت های ده گانه زندگی است که از طرف سازمان جهانی بهداشت تعیین شده است و با فراگیری آن تا ۸۵ درصد از بروز اعتیاد پیشگیری می شود.
کارشناس پیشگیری بهزیستی استان یزد تصریح کرد: ما پدر و مادر فرزندانی هستیم که فردا سکاندار جامعه هستند و باید فرزندانی تربیت کنیم که با خود شناسی و خود آگاهی و شناخت نقاط مثبت و منفی خود به وجود آورنده نسلی سالم باشند.
قائم محمدی با اشاره به اینکه ۶۰ درصد از افرادی که به اعتیاد دچار شده پدر و یا برادری معتاد داشته اند یادآور شد: گاهی به یاد آوردن خاطراتی خوب از کسانی چون دایی، پدر، مادر و…که برای ما به عنوان الگو مطرح هستند می تواند ما را به آسیب دچار کند به دلیل اینکه گاهی افرادی که برای ما به الگو هستند درگبر با آسیبی بوده اند و آن آسیب تداعی کننده خاطرات خوب آنها درذهن ما است.
وی شکاف نسل ها و روش های تربیتی گذشته را نیز عاملی برای دچار شدن فرزندان به آسیب عنوان کرد و افزود: باید با آموختن روش های تربیتی امروزی در ایجاد رابطه ای عاطفی با فرزندان تلاش کرده با زیرکی و سیاست و امین بودن و با صمیمیت و کمک گرفتن از مشاوران تربیتی راه درست را به فرزندان خود نشان دهیم و گرنه دیگران راه زندگی کردن را به فرزندان ما خواهند آموخت.
کارشناس پیشگیری بهزیستی استان یزد خاطرنشان کرد: فرزندان ما کنجکاو هستند و ما باید با آموختن بتوانیم جواب دهنده کنجکاوی ها وسوالات آنها باشیم وبه آنها آموزش دهیم که در «نه گفتن همراه با قاطعیت» در مقابل کسانی که به آنها پیشنهاداتی وسوسه کننده را می دهند جرات داشته باشند.
وی روش برخورد با فرزندان را نیز در هفت سال اول زندگی متفاوت از برخورد با آنها در هفت سال دوم و سوم زندگی خواند و افزود: فراهم کردن هر چه فرزند می خواهد در همه سال های زندگی باعث می شود ما فرزندانی لوس، خودخواه و خودسر تربیت کنیم.
کارشناس پیشگیری بهزیستی استان یزد همچنین در حاشیه این کارگاه به ایرنا گفت: بیشترین تاکید بر مهارت قاطعیت و جرات مندی از میان مهارت های ۱۰ گانه مانند دوست یابی، خودآگاهی، ارتباط و… به عنوان مهارت های زندگی و اصولی برای کمک به برقراری رابطه ای خوب با فرزندان می باشد.
وی در مورد مواد مخدر امروزی گفت: این مواد به گونه ای است که حتی بانوان را نیز به آنها به مبتلا کرده است چون ظاهر مواد مخدر امروزی و طریقه مصرف آنها به شکلی است که زنان مصرف آن را برای خود زشت نمی دانند و آن را ظرف یک دقیقه مصرف می کنند و باید گفت که آسیبی بالاتر از این نیست که مادر یک خانواده به مواد مخدر اعتیاد کند.
قائم محمدی وجود مراکز ترک اعتیاد بانوان در استان را دلیلی بر روند افزایشی مبتلا شدن بانوان به اعتیاد خواند که در حال حاضر از حدود ۲ تا ۳ درصد به ۷ الی ۸ درصد رسیده است.
رئیس اداره بهزیستی نیز به برگزاری کارگاه های آموزشی به مناسبت هفته بهزیستی اشاره کرد و اظهار امیداواری که این آموزش ها نقش موثری در پیشگیری از آسیب ها داشته باشد.
سید محسن فلاح افزود: در طول سال طرح های پیشگیری از آسیب های اجتماعی ویژه مهد های کودک، مدارس و محلات در سطح شهرستان میبد برگزارمی شود.
کارگاه «نه به اعتیاد» با همکاری موسسه سپیده مهر از موسسه های تحت نظارت بهزیستی میبد برگزار شد.
مرکز شهرستان ۱۰۴ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.
۹۹۳۴/ ۶۱۹۷