فری مالزی تودی روز چهارشنبه به نقل از پلیس مالزی گزارش داد: دو نفر از بازداشت شدگان مردان روهینگیایی از میانمار بودندکه مظنون به فعالیت در گروههای شبه نظامی و تروریستی هستند.
مالزی یکی از کشورهایی است که هزاران نفر روهینگیایی پس از قتل عام نظامیان میانماری در ایالت راخین در سال ۲۰۱۷ از این کشور گریخته و دراین کشور همسایه پناهنده شدند.
بیش از ۷۵۰ هزار روهینگیایی با فرار از جنگ و قتل عام ارتش و بودائیان افراطی درایالت راخین در سال ۲۰۱۷ از میانماربه بنگلادش فرار کرده و اکنون در کمپهای مرزی این کشور ساکن هستند. سازمان ملل متحد در پی حملات نظامی ماه اوت ۲۰۱۷ علیه روهینگیا و اخراج گروهی آنها به بنگلادش، نظامیان میانماری را عامل پاکسازی قومی و نسلکشی مسلمانان روهینگیا معرفی کرد و ارتش این کشور را بدنام ترین ارتش جهان نامید.
بازرس پلیس ژنرال عبدالحمید بادور در گفت وگو با رسانه های مالزی دراین زمینه گفت که دو روهینگیایی بازداشت شده عضو گروه آرکان بودند که در عملیات نظامی در میانمار شرکت کرده اند.
طبق این گزارش یکی از این دو تروریست میانماری کارگری ۴۱ ساله است که در یک ویدئو فیلم شیخ حصینه نخست وزیربنگلادش را تهدید به مرگ کرده بود.
یکی دیگر از اعضای این گروه مردی ۵۴ ساله و فیلیپینی است که با شبه نظامیان ابوسیاف در جنوب فیلیپین در عملیات تروریستی همکاری داشته است. ازجمله اقدامات این تروریست مشارکت در عملیات آدم ربایی گروه ابوسیاف بوده است.
عضو چهارم این گروه نیز مرد جوان ۲۴ ساله هندی است که با گروه ببرخلصا متعلق به سیک های افراطی جدایی طلب هند همکاری داشته است. این کارگر تعمیرات آسانسور همچنین متهم به پولشویی برای این گروه شبه نظامی در مالزی شده است.
مالزی پس از حمله تروریست های داعش در سال ۲۰۱۶ به جاکارتا اندونزی در بالاترین سطح هشدار برای مقابله با عملیات تروریستی قرار دارد.
این گروه تروریستی در همان سال اولین حمله خود در خاک مالزی را نیز عملیاتی ساخت. چند تروریست وابسته به داعش در ژوئن ۲۰۱۶ به یک رستوران در حوالی کوالالامپور پایتخت این کشور نیز حمله کردند که در اثر آن ۸ نفر کشته شدند.