تعهد اشتغال به عنوان یکی از وعدههای اصلی دولت دوازدهم، همواره مورد توجه مسئولان در همدان بوده تا جایی که تحقق آن به محور برنامههای مدیریت ارشد استان تبدیل شده است.
از جمله محورهای اساسی اقتصاد هر کشوری موضوع حل مشکل بیکاری و ایجاد اشتغال پایدار است، به طوریکه افزایش اشتغال و کاهش بیکاری، به عنوان یکی از شاخص های توسعه یافتگی جوامع تلقی می شود.
به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در این میان نرخ بیکاری و نرخ مشارکت اقتصادی از شاخص هایی است که برای ارزیابی شرایط اقتصادی کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به انتشار چکیده نتایج آمار نیروی کار در فصل بهار ۱۳۹۸، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان عنوان کرد: استان همدان توسط مرکز آمار ایران که تنها مرجع رسمی، آمار است به عنوان کمترین نرخ بیکاری کشور اعلام شده است.
احمد توصیفیان با اشاره به اجرای طرح آمارگیری نیروی کار به صورت فصلی گفت: از سال ۱۳۷۶ اطلاعات بازار کشور از طریق طرح " آمارگیری از ویژگی های اشتغال و بیکار خانوار " حاصل می شد که به منظور بهبود کیفیت و انطباق بیشتر با مفاهیم بین المللی به ویژه سازمان بین المللی کار، مورد بازنگری قرار گرفت تا به صورت طرح فعلی و با عنوان " طرح آمارگیری نیروی کار " به اجرا در آید.
وی گفت: " طرح آمارگیری نیروی کار " اولین بار در سال ۱۳۸۴ آغاز شد و از آن زمان تاکنون در ماه میانی هر فصل اجرا شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان افزود: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران یافته ها و نتایج طرح آمارگیری نیروی کار استانهای کشور نشان می دهد نرخ مشارکت اقتصادی این استان در بهار ۹۸، با افزایش ۱.۳ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل (۴۲.۸) به ۴۴.۱ درصد رسیده است.
توصیفیان افزود با توجه به دستور استاندار همدان در خصوص تهیه سند توسعه اشتغال و رویکرد برنامه محوری با هدف رسیدن به نرخ بیکاری سالانه ۱/۷ درصد در پایان برنامه ششم توسعه اقتصادی، سند تهیه شده و بر اساس آن در استان برای رسیدن به این هدف، سالانه حدود ۲۰ هزار فرصت شغلی مورد نیاز است که در استان ایجاد شود و برآورد می شود برای ایجاد این تعداد فرصت شغلی سالانه حدود ۵۰ هزار میلیارد ریال منابع بخش خصوصی، بانکی و دولتی باید جذب شود.
وی ادامه داد: در این سند با تعامل با فرمانداران و دستگاههای اجرایی تعهد شهرستانی، دستگاهی و بخشی تهیه شده است و اطلاعات شاغلان جدید در بخش غیر مسکن در سامانه ملی رصد ثبت می شود.
بر اساس نتایج آمارگیری مرکز آمار ایران علیرغم افزایش ۲.۲ درصدی نرخ مشارکت اقتصادی استان، نرخ بیکاری ۲.۱ درصد کاهش داشته است و از ۸.۲ به ۶.۱ درصد رسیده است.
درفصل بهار سال ۱۳۹۸، استان های چهار محال و بختیاری با ۱۶.۷ درصد، خوزستان با ۱۶.۲ درصد و لرستان با ۱۶.۱ درصد، بالاترین نرخ بیکاری و استانهای همدان با ۶.۱ درصد، استان فارس با ۷ درصد، و استانهای سمنان و گیلان با نرخ بیکاری ۸.۲ درصد کمترین نرخ بیکاری را در بین استانهای کشور داشته اند.
با این تفاوت که نرخ مشارکت استان فارس ۳۸.۹ درصد و استان سمنان ۳۷.۴ درصد بوده که علاوه بر اینکه پایین تر از میانگین کشوری هستند بلکه نسبت به بهار ۹۷ نیز کاهش داشته اند و این در حالی است که استان همدان دارای نرخ مشارکت حدود ۴۴.۱ درصد بوده که ۱.۳ درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل افزایش داشته و نیز بالاتر از میانگین کشوری است.
۷۵۲۳/۲۰۸۷