تهران - ایرنا - رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و عضو تیم مذاکره کننده هسته ای توافق سال ۲۰۱۵ در یادداشتی که در روزنامه فرانسوی «لوفیگارو» منتشر شد، شرط خروج از بحران میان ایران و آمریکا را لغو تحریم های ضدایرانی واشنگتن دانست.

به گزارش روزنامه لوفیگارو، «علی اکبر صالحی» در این یادداشت با تشریح چهار دهه اختلافات عمیق ایران و آمریکا و دشمنی‌های واشنگتن علیه ملت ایران نوشت: این مساله برای هیچکس پوشیده نیست که آمریکا و جمهوری اسلامی ایران از ۴۰ سال پیش تاکنون دچار اختلاف‌های عمیقی هستند.

به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی؛ دلیل اصلی این دشمنی، ناشی از چشم انداز سیاسی متفاوت دوکشور است، تهران و واشنگتن دنیا را با رویکرد متفاوتی می‌بینند.

وی افزود: ایران خود را به عنوان یک کشور مدرن، مساوات طلب، یک ملت مستقل با ارزش‌های اخلاقی و مذهبی معرفی می‌کند. از سوی دیگر، ایالات متحده خود را به عنوان نجات دهنده لیبرالیسم قلمداد می‌کند. هر دو کشور اهداف متفاوتی دارند.

صالحی یکی از اهداف متعالی جمهوری اسلامی ایران را " برقراری عدالت و برابری میان ملت‌ها " توصیف کرد و نوشت: این درحالی است که آمریکا به دنبال برتری جویی و گسترش سلطه خود در جهان است.

وی با اشاره به نقش مهم و تأثیرگذار جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک بازیگر مهم دارای نفوذ در منطقه؛ خاطر نشان کرد که آمریکا به دنبال حفظ ابرقدرتی خود است و برای توسعه قدرت خود در منطقه و جهان تلاش می‌کند.

صالحی ادامه داد: از زمان انقلاب اسلامی تاکنون ایران بی وقفه برای حفظ حاکمیت و حقوقش تلاش کرده که در این میان توسعه برنامه‌های هسته‌ای با اهداف صلح آمیز را به عنوان حق لاینفک خود می‌داند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در بخشی از یادداشت خود از موضوع هسته‌ای ایران به عنوان بهانه ا ی برای اعمال فشارهای غیرانسانی آمریکا علیه ملت ایران یاد کرد و نوشت: آنها با استفاده از قدرت رسانه‌ای خود بدنبال اعمال تحریم‌ها و فشارحداکثری علیه ایران هستند اما تردیدی نیست که تحریم‌های آنها اثری نداشته است.

وی درخصوص مذاکرات ایران و آمریکا افزود: همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها تاکید کرده اند "هیچ مذاکره‌ای تحت فشار انجام نمی‌شود، چنین مذاکراتی سم است."
دکتر صالحی همچنین به خروج آمریکا از توافقنامه برجام در سال گذشته اشاره و خاطر نشان کرد: هنوز سه سال از به روی کار آمدن دولت جدید آمریکا نگذشته بود که (ترامپ) از این توافق با این استدلال که "توافق خیلی بدی است که هرگز در تاریخ آمریکا امضا نشده است" خارج شد.
وی گفت: در واکنش به این اقدام دولت آمریکا، ایران با یک صبر استراتژیک پاسخ داد. اما آمریکا به تشدید تحریم‌ها و فشارهای خود ادامه داد و این باعث شد تا ایران نسبت به احقاق حقوق حقه خود اقدام کند.

صالحی همچنین به کاهش تعهدات هسته‌ای ایران اشاره کرد و این اقدام را پاسخی به بدعهدی طرف‌های اروپایی در عمل به تعهدات هسته‌ای خود ذیل توافقنامه برجام دانست.