تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۳

بوشهر- ایرنا- نشان جغرافیایی عسل کنار استان بوشهر با علامت تجاری "۱۴۳-GI " توسط اداره کل مالکیت صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت به ثبت ملی رسید.

بخشی از پوشش جنگلی استان بوشهر را درختان کنار (سدر) شامل می‌شوند که بیشتر در دامنه کوه ها بصورت دیم می‌روید و درختی گرمسیری و مقاوم در برابر کم آبی و نور خورشید است و میوه آن مصرف انسانی و حیوانی دارد و برگ‌های آن علاوه بر غذای دام برای تهیه مواد دارویی و بهداشتی نیز استفاده می‌شود.

این درخت در فصل پاییز گرده می‌دهد و زنبورداران در این فصل کندوهای خود را برای تولید عسل از نقاط مختلف کشور به استان بوشهر انتقال می دهند.

میوه گونه بومی درخت کنار در استان بوشهر ریز و کم گوشت است اما درسال های اخیر گونه‌های جدیدی از کنار با عنوان "پیوندی" در این استان در قالب باغ دست کاشت ایجاد شده که با تولید میوه های دانه درشت و خوشمزه نقشی مهم در اشتغال‌زایی، صادرات و ارزآوری و تولید عسل دارد.

عسل کنار دارای خواص دارویی ویژه‌ای است که در میان مردم استان بوشهر و کشورهای حوزه خلیج فارس مشتریان زیادی دارد و قیمت هر کیلوگرم آن براساس کوهی و پرورشی بودن آن بین یک میلیون و ۲۰۰ هزار تا ۳ میلیون ریال است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: از این پس واحدهای تولیدی عسل در استان می توانند علامت ثبت ملی محصول ۱۴۳- GI را روی بسته بندی های تولیدی خود درج کنند که این علامت نشانه تمایز عسل کنار استان با عسل تولیدی دیگر استان‌ها خواهد بود.

سید حسین حسینی محمدی افزود: ظرفیت و توانمندی های فراوان استان بوشهر علاوه بر صنایع بزرگ موجود در صنایع تبدیلی، کوچک و غیره می‌تواند فرصت بسیار مطلوبی برای سرمایه گذاری صنعتی و توسعه صادرات غیر نفتی فراهم آورد.

سال گذشته در استان بوشهر ۷۰۰ تن عسل تولید شد که از این میزان ۵۰ درصد عسل کنار بود.

یکهزار و ۱۰۰ زنبوردار با ۱۶۰ هزار کندو دراستان بوشهر فعالیت دارند.

۷۲۱۲/‏۶۰۴۳