«برومند چهارآیین» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: به منظور حفظ تولید در کشور، منافع مشروع تولیدکنندگان در صنعت باید حفظ شود درحالی که نه تنها حمایتی از تولید و تولید کنندگان نمیشود بلکه با وجود ضررهای هنگفت با مشکل برخوردهای تعزیراتی نیز مواجه اند.
وی اظهارداشت: در هر کشور افزایش نرخ تورم ساختار تولید را هر روز کوچک میکند بنابراین باید صنعت در چنین شرایطی بیش از پیش مورد حمایتهای دولتی قرار گیرد زیرا در غیراین صورت میتوانیم از یک کشور خودکفا در تامین گوشت مرغ به یک کشور وابسته تبدیل شویم که این موضوع نگران کننده است.
وی تصریح کرد: به دلیل شرایط تولید طی چهار تا پنج سال گذشته بیش از ۵ هزار واحد مرغداری گوشتی ساختارشان کوچک و در نهایت از چرخه تولید خارج شدند.
عضو هیات مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی کاهش جوجه ریزی مرغ گوشتی را یکی از عوامل کاهش تولید در ماههای آتی برشمرد و گفت: اکنون قیمت مصوب جوجه یک روزه گوشتی ۲,۶۵۰ تومان است درحالی که متوسط قیمت این محصول در ماههای اخیر بین ۲۰۰۰ تا ۲,۴۰۰ تومان بوده است که ضرر تولید کنندگان کاهش تولید را در پی دارد.
تولید کنندگان از قیمت ۱۳ هزارتومانی شرکت پشتیبانی استقبال نکردند
چهارآیین اضافه کرد: با وجود اینکه شنبه گذشته - پانزدهم تیرماه ۹۸ نرخ خرید مرغ گوشتی توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور ۱۳ هزارتومان تعیین شد اما تولیدکنندگان به دلیل زیان ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومانی روی این نرخ از این موضوع استقبال نکردند.
به گفته وی، این در حالیست که طی ماههای گذشته قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ ۱۱ هزارو ۵۰۰ تومان برای مصرف کنندگان تعیین شده و عرضه میشد که ضرر بیش از ۳۰۰۰ تومانی را برای تولید کنندگان در پی داشت.
وی گفت: در عین حال شرکت پشتیبانی امور دام کشور مرغ منجمد را تحویل درب انبارها با قیمت ۱۳ هزارتومان خریداری میکند که باید تولید کننده مرغ گوشتی حداقل ۱,۵۰۰ تومان برای مراحل انجماد بابت ورود مرغ به تونل انجماد در دمای منفی ۴۲ درجه سانتیگراد به مدت ۱۸ ساعت، نایلون، مقوا، کارتن، انجماد دردمای منفی ۲۰ درجه سانتیگراد بپردازد که منطقی نیست.
وی قیمت منطقی فعلی مرغ گوشتی درب واحدهای تولیدی را ۹,۵۰۰ تومان و برای مصرف کنندگان ۱۴ هزارتومان عنوان کرد و افزود: ادامه این روند ضرر تولید کنندگان و در نهایت خروج تولید کنندگان از چرخه تولید را منجر میشود.
به گزارش ایرنا، به منظور حمایت از تولید بنا به درخواست معاون توسعه بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی و در نامهای به رئیس کل گمرک ایران ممنوعیت صادرات گوشت مرغ از هفدهم تیرماه سال ۹۸ رفع شد.
علی اکبر مهرفرد در این نامه خطاب به مهدی میراشرفی آورده است: با توجه به نامه وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص رفع ممنوعیت صادرات برای محصولات طیور با تأیید این وزارت به استحضار میرساند بند (۳) کالاهای اعلام شده در نامه مذکور در خصوص صادرات گوشت مرغ با کد تعرفههای ۰۲۰۷۱۱۰۰ و ۰۲۰۷۱۲۰۰ نیاز به تأیید وزارت جهاد کشاورزی و همچنین تأیید سیستمی این معاونت در پنجره تجارت فرامرزی گمرک جمهوری اسلامی ایران ندارد.
بنابراین صادرات گوشت مرغ با کد تعرفههای مذکور، به طور صرف با رعایت قوانین و مقررات فنی و بهداشتی (از جمله اخذ گواهی بهداشتی از سازمان دامپزشکی کشور) بلامانع است.
درحالی که براساس بیست و دومین جلسه کارگروه تنظیم بازار صادرات گوشت مرغ از یکم اسفند ۱۳۹۷ تا پایان ماه مبارک رمضان به دلیل افزایش قیمت نامتعارف در بازار داخلی ممنوع شده بود.
دولت برای حمایت از تولید شرکت پشتیبانی امور دام کشور را مکلف کرد تا هر کیلوگرم مرغ منجمد را با قیمت ۱۳ هزارتومان از تولید کنندگان خریداری کنند و به زودی نرخ تمام شده مرغ گوشتی برای مصرف کنندگان اعلام خواهد شد.
طبق آمارها در سال ۹۷ نزدیک به دو میلیون و ۳۳۳ هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید شد به طوری که سرانه مصرف به بیش از ۲۷ کیلوگرم رسیده بود.