تهران- ایرنا - درپی انتشار گزارش های متعدد مبنی بر نقض گسترده حقوق بشر علیه مهاجران غیرقانونی دربازداشتگاههای تحت مالکیت استرالیا در مانوس و نائورو و همچنین سایر بازداشتگاههای داخلی این کشور، بازرسان سازمان ملل بزودی از این مراکز بازدید و از شرایط محبوسان گزارشی بین المللی ارائه می کنند.

شبکه ای بی سی استرالیا روز چهارشنبه گزارش داد: بازرسان سازمان ملل قرار است در بازرسی خود از بازداشتگاههای نگهدارنده اتباع داخلی و خارجی استرالیا از شرایط ویژه دسترسی نامحدود برخوردار باشند.

طبق این گزارش به رغم درخواست سازمان ملل، این برای اولین بار است که بازرسان سازمان ملل مجوز بازدید از این مراکز را به دست آورده اند. بازرسان سازمان ملل همچنین در بازدید ماه آینده خود قرار است مراکز بازداشت جوانان، بازداشتگاهها مهاجران غیرقانونی، مراکز بهداشت روانی و سلول های پلیس را مورد بازدید و بررسی قرار دهند.

یکی از وکلای استرالیایی فعال در گروههای حقوق بشری دراین زمینه گفته است: دیده بان حقوق بشر سال گذشته نتایج یک بررسی از وضعیت ۱۴ زندان در غرب استرالیا و کوئینزلند را منتشر ساخت که براساس آن در اکثر این مراکز بازداشتگاهی، افراد تحت ضرب و شتم و اعمال رفتارهای خشونت آمیز جسمی و روحی به روش های مختلف غیرانسانی قرار می گرفتند.

طبق گزارش شبکه ای بی سی استرالیا، علاوه براین سازمان بین المللی حقوق بشر، سازمان ملل و برخی دولت های دیگر به مدت طولانی در سال های گذشته سیاست های مهاجرتی استرالیا و همچنین شرایط غیر انسانی حاکم در بازداشتگاههای پناهجویان تحت مالکیت استرالیا مانند مانوس، نائورو کریسمس را محکوم کرده اند.

کمیسیون داخلی حقوق بشر استرالیا نیز اخیراً گزارشی را در مورد مراکز بازداشتگاهی این کشور منتشر کرده که براساس آن شرایط بازداشتگاههای استرالیا به گونه ای ناگوار است که این کمیسیون آن را بی شباهت به مراکز مشابه در کشورهای لیبرال دموکراسی دیگر در جهان ارزیابی کرده است.

درگزارش این کمیسیون براین واقعیت تاکید شده است که افرادی که در بازداشتگاههای این کشور نگهداری می شوند، به طور متوسط حدود ۵۰۰ روز دراین مراکز در بازداشت اجباری به سر برده اند، در صورتی که هیچ توجیه قانونی برای این موضوع تحت قوانین بین المللی وجود ندارد. علاوه بر این، رقم ۵۰۰ روز بسیار بیشتر از سیستم دیگر کشورهای جهان است.

دربخشی از این گزارش اشاره شده که درمقایسه مدت زمان بازداشت باید اشاره کرد که وضعیت در اداره مهاجرت کانادا، بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۳ و ۲۰۱۷- ۲۰۱۸ بیش از یک ماه نبوده است. آمار مشابه نیز در انگلیس نشان می دهد که ۸۰ درصد از افرادی که ازسال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ در مراکز بازداشتگاهی بودند، در مدت دو ماه یا کمتر دراین شرایط قرار داشتند اما این رقم در بازداشتگاههای استرالیا به طور متوسط ۵۰۰ روز بوده است.

انتشار گزارش سازمان های داخلی و بین المللی از شرایط بسیار غیرانسانی در بازداشتگاههای داخلی و خارجی استرالیا در حالی منتشر شده که کانبرا همواره خود را یکی ازمدعیان حقوق بشر در جهان معرفی کرده است.