تهران- ایرنا- عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی معتقد است: تمام دانشگاه های کشور از صلاحیت لازم برای پذیرش دانشجوی دوره دکتری برخوردار نیستند و این امتیاز باید در اختیار دانشگاه‌های سطح یک کشور باشد.

«فرهاد فلاحتی» روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش در باره پذیرش دانشجویان دوره دکتری در دانشگاه‌ها افزود: تاکنون مصوبه‌ای در خصوص سهمیه پذیرش دانشجویان دوره دکتری از سوی مجلس شورای اسلامی نداشته ایم.

شماری از مسئولان و صاحب‌نظران دانشگاهی عنوان می‌کنند گاه سهمیه‌هایی از سوی مجلس شورای اسلامی به منظور پذیرش دانشجویان در مراکز آموزش عالی کشور در نظر گرفته می‌شود، موضوعی که فلاحتی ضمن رد آن اظهار داشت: نظرات متعددی در رابطه با پذیرش دانشجویان مقطع دکتری در کمیسیون آموزش و تحقیقات و مجلس شورای اسلامی مطرح می‌شود؛ اما تاکنون هیچ پیشنهادی در این زمینه به اجماع نرسیده است.

وی ادامه داد: دانشگاه‌های کشور نیازمند اختیارات بیشتری به منظور پذیرش دانشجویان هستند؛ اما این مسئله شامل تمامی دانشگاه‌های کشور نمی‌شود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: دانشگاه‌های کشور از صلاحیت لازم به منظور پذیرش دانشجو برخوردار نیستند و دانشگاه‌های سطح یک در صورت کسب این اختیار بر اساس تخصص و توانمندی علمی دانشجویان باید اقدام به پذیرش کنند.

فلاحتی همچنین با اشاره به کرسی‌های خالی در دانشگاه‌ها گفت: درواقع دانشگاه‌ها باید براساس فضای دانشگاهی دانشجویان مورد نیاز را جذب کنند.

وی تصریح کرد: پذیرش دانشجویان همچنین می‌تواند در دو مرحله برگزاری آزمون‌های سراسری و ارزیابی و تأیید دانشگاه‌ها به انجام برسد.

فلاحتی در ادامه با بیان اینکه گاه مراکز علمی و دانشگاهی در خصوص جذب دانشجویان اعمال سلیقه می‌کنند؛ یادآور شد: در برخی مواقع جذب دانشجویان و اولویت پذیرش با شبهاتی همراه می‌شود.

وی تاکید کرد: به منظور رفع این ابهامات، برگزاری آزمون‌های سراسری و متمرکز برای پذیرش دانشجویان در مراکز آموزش عالی کشور از اولویت بیشتری برخوردار است.