محمد فاضلی روز چهار شنبه در نشست "سمن، سرمایه اجتماعی و نظام تدبیر آب و انرژی" در وزارت نیرو افزود: کشورمان سالانه نیاز به احداث پنج هزارمگاوات نیروگاه جدید دارد تا بتواند نیازهای برق را برطرف کند، چنانچه سازمانهای مردم نهاد بتوانند به کمک مردم یک هزار مگاوات صرفه جویی ایجاد کنند، سرمایه گذاری برای احداث نیروگاه جدید به توسعه سایر بخشها اختصاص خواهد یافت.
وی، تعامل بیشتر و سازنده سازمانهای مردم نهاد با وزارت نیرو را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان ساخت: باید ارتباطی دو طرف برقرار شودو از این راه برای حل مشکلات منابع آب و انرژی اقدام کرد.
فاضلی با بیان اینکه سازمانهای مردم نهاد ارتباط خوبی با مردم دارند، گفت: لازم است از این توانمندی اجتماعی برای غلبه بر مشکلات، استفاده کامل شود.
رئیس مرکز امور اجتماعی وزارت نیرو خواستار آن شد تا وزارت نیرو هم بهای بیشتری به سازمانهای مردم نهاد داده و از وجود آنها برای غلبه برمشکلات بهره گیرد.
سالانه ۱۴ هزار حلقه چاه غیر مجاز مسدود میشود
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران هم در این نشست در باره تلاش وزارت نیرو برای مقابله با چاههای غیرمجاز گفت: این کار از عهده وزارت نیرو به تنهایی برنمی آید، بلکه سایر دستگاهها و سازمانهای مردم نهاد باید در این موضوع کمک کنند.
محمد حاج رسولیها با بیان اینکه بیش از ۴۰۰ هزار چاه در کشور وجود دارد، افزود: ۳۶۰ هزار حلقه از این چاه ها غیر مجاز است و چالش اصلی وزارتخانه برخورد با دارندگان این چاهها است.
وی ضمن اعلام افزایش برخورد با بهره برداران چاههای غیر مجاز و نصب کنتورهای هوشمند به عنوان راهکارهای برخورد با این پدیده، خاطرنشان ساخت: پیش از دولت یازدهم سالانه ۳۳۰ حلقه چاه غیر مجاز مسدود شده بود.
حاج رسولیها گفت: بررسی ها نشان می دهد از سال ۱۳۹۳ و با مطرح شدن طرح تعادل بخشی منابع آب، سالانه بین ۱۳ تا ۱۴ هزار حلقه چاه غیر مجاز بسته شده است.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران ضمن تاکید براینکه برخورد با چاههای غیر مجاز از عهده وزارت نیرو به تنهایی بر نمیآید چرا که بحثهای اجتماعی و معیشتی در کنار آن مطرح است، خواستار کمک سازمانهای مردم نهاد در این ارتباط شد.
وی با بیان اینکه اعتبارات لازم در این بخش افزایش یافته است، گفت: گشتها و بازرسیها هم سه برابر شده، اما بحث فرهنگ سازی اهمیت زیادی دارد.
سمنها به دولت مشورت دهند
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور هم در این نشست بر ارتباط مؤثر سازمانهای مردم نهاد با شرکتهای آب و فاضلاب تاکید کرد و گفت: سمنها میتوانند درکارها به دولت مشورت دهند تا کارها درست پیش برود.
حمید رضا جانباز افزود: سازمانهای مردم نهاد باید در باره مسائل و مشکلات بخش آب و فاضلاب با مردم به گفت و گو نشسته و مردم را برای کمک ترغیب کنند.
وی با بیان اینکه هنوز تشکل قوی مردم نهاد در زمینه آب و فاضلاب شکل نگرفته، اظهار داشت: لازم است دولت (وزارت نیرو) کمک کند تا چنین تشکیلاتی ایجاد شده و با تعریف فعالیتهای مشخص به دنبال کارها برود.
جانباز آبرسانی روستایی را یکی از افتخارات دولت دانست و افزود: جمعیتی که از سال ۱۳۹۳ تاکنون تحت پوشش قرار گرفته حدود ۶ میلیون نفر از جمعیت روستایی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور افزود: امسال یک میلیون نفر از جمعیت روستایی کشور از نعمت آب سالم بهداشتی برخودار خواهند شد و در سال های آتی این روند ادامه خواهد داشت.