صحن علنی این هفته شورای شهر شیراز در حالی برگزار شد که اولین دستورکار این جلسه در خصوص الزام شهرداری شیراز به تهیه لایحه حمایت از گزارشگران تخلفات مالی و اداری در شهرداری این شهر با عنوان سوت پلیس بود.
این طرح یک فوریتی از سوی جمعی از اعضا شورای شهر شیراز و در راستای شفافسازی در سیستم مدیریت شهری تهیه و به صحن علنی این شورا ارجاع شد.
ناامنی برای رشوهگیران
عضو شورای اسلامی شهر شیراز در این رابطه گفت: طرح حمایت از گزارشگران تخلفات مالی و اداری در شهرداری شیراز فضای چرخش رشوه را ناامن و رشوهدهنده و رشوهگیرنده را افشا میکند.
سعید نظری افزود: این طرح ریشهی فقهی دارد و برخواسته از سنت امر به معروف و نهیاز منکر است و در بسیاری کشورهای دیگر باعنوان طرح سوت پلیس در حال اجرا است و پرداخت پاداش به افرادی که در این طرح مشارکت میکنند در این کشورها همواره چشمگیر بوده است.
وی ادامه داد: این طرح حلقه سوم و تکمیلی مبحث شفافسازی و مستلزم اجراست و مغایرتی با طرحهای بالا دستی ندارد.
نظری اضافه کرد: این طرح رویکردی دو سویه را دنبال میکند بدین معنا که کارکنان شهرداری هم میتوانند پیشنهاد دهندگان رشوه را به مرجع پیشبینیشده معرفی کنند.
قوانین اجرا شود نیاز به قانون جدیدی نسیت
عضو دیگر شورای شهر شیراز در ادامه این جلسه در جایگاه مخالف این طرح گفت: دستگاههای زیادی برای مراجعه مردم و شکایت کردن از تخلفات اداری وجود دارد و شورای شهر اگر به این مساله وارد شود جامعه را دچار بی اعتمادی خواهد کرد.
نوذر امامی افزود: درحال حاضر قوانین زیادی برای جلوگیری از تخلفات اداری وجود دارد که اگر همین موارد اجرایی شود کافی است.
امامی ادامه داد: سیستم حراست در شهرداری شیراز وجود دارد که اگر وظیفه خود را درست انجام دهند کافی است و این طرح مخالف با قوانین فرادستی است.
نظارت مردم آسیب زا نیست
عضو دیگر شورای شهر شیراز در موافقت با این طرح اظهار داشت: اینکه مردم در سالم سازی جامعه و دستگاهی سهیم باشند مشکلی نیست و این طرح ادامه سامانه شفافیت در شهرداری شیراز است که باید انجام شود.
علی ناصری بیان کرد: افزایش نظارت مردم هرگز آسیب زا نیست.
با تصویب این طرح مواردی تشویقی برای گزارشگر تخلف اداری من جمله رشوه و نظایر آن در نظر گرفته میشد.
بحثهای زیادی در این باره بین اعضا شورای شهر شیراز در گرفت اما در نهایت این طرح تنها مورد موافقت چهار نفر از اعضا این شورا از جمله سعید نظری، لیلا دودمان، علی ناصری و ابراهیم صبوری قرار گرفت و در نتیجه نتوانست به تصویب نهایی برسد.
شورای شهر شیراز ۱۳ عضو دارد.
در ادامه این جلسه همچنین مقرر شد لایحهی شهرداری شیراز مبنی بر انتشار اوراق مالی اسلامی (اوراق مشارکت) به منظور بازآفرینی بافت فرسوده اطراف حرم مطهر حضرت احمد بن موسی (ع) با قید یک فوریت به منظور بررسی کارشناسی به کمیسیونهای معماری و شهرسازی و برنامه و بودجه ارجاع شود.
ارتقای کیفیت سرویس مدارس
در ادامه این جلسه با موافقت اعضا مقرر شد طرح عادی کمیسیون عمران و حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شیراز مبنی بر طرح تدوین شیوه نامه ایمنی حمل و نقل دانش آموزان به شهرداری ارجاع و لایحه مورد نظر با در نظر گرفتن مواردی به شورا ارائه شود.
شهرداری شیراز موظف است در مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ این مصوبه بر اساس قوانین بالادستی شیوهنامه ایمنی حمل و نقل دانشآموزان را با لحاظ مواردی به همراه برنامه عملیاتی اجرایی و زمان بندی تهیه و به تأیید کمیسیون مربوطه و تصویب شورای اسلامی شهر شیراز برساند که تعریف دقیق خودرو سرویس مدرسه و الزامات ارتقای کیفیت و ایمنی آن، آموزش راننده و کمک راننده سرویس مدرسه، آموزش دانشآموزان و والدین، آموزش مدیران و عوامل اجرایی مدرسه و همچنین ضوابط در خصوص ایمنی دانش آموزان توانخواه از جمله این موارد است.
تقدیر از خادمین حرم احمدی و محمدی
اما جلسه این هفته شورای شهر در حالی برگزار شد که در ابتدا شروع جلسه به مناسبت فرا رسیدن دهه کرامت از تعدادی از خادمان حرم مطهر حضرت احمدبن موسی شاهچراغ (ع) از جمله «فهیمه رنجکش»، «نجمه شیخعلی»، «اسماعیل خلیلی»، «مجید دلیر» و «مهدی فلامک پشت مله» تقدیر به عمل آمد.
۹۸۷۳/ ۲۰۲۷