انوشیروان محسنی بندپی روز چهارشنبه در سومین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر اظهارداشت: براساس آئین نامه شهرداری به لحاظ قانونی و مصوب هیأت وزیران، شهرداری مکلف به ارائه دو مرکز یاسر در منطقه پنج و هشت به بهزیستی برای نگهداری کودکان خیابانی شد.
وی تصریح کرد: مسئولان ذی ربط شهرداری تهران اعلام کردند مرکز یاسر را در اختیار سازمان بهزیستی قرار داده اند تا کودکان را به آنجا منتقل کنند اما طبق بازدیدی که فرزانه مروستی مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران از این مکان داشت اعلام کرد: این مرکز زیرساختهای لازم برای نگهداری شبانه روزی کودکان را ندارد.
استاندار تهران افزود: شهرداری موظف است ساختمان دیگری برای کودکان خیابانی در نظر بگیرد یا ساختمان یاسر را هر چه زودتر به زیرساختهای لازم تجهیز کند.
محسنی بندپی خاطرنشان کرد: مقرر شده بود شهرداری دو مرکز برای کودکان کار و شش مرکز برای ساماندهی معتادان متجاهر در اختیار بهزیستی قرار دهد، سازمان بهزیستی تا ۴۸ ساعت دیگر باید اعلام کند این مراکز در راستای چه کاری در نظر گرفته شده است.
وی افزود: صیانت از حقوق کودکان خیابانی و ساماندهی معتادان متجاهر استفاده از سازمانهای مردم نهاد و هم افزایی همه دستگاهها ضروری است.
استاندار تهران گفت: مهمترین آسیب اجتماعی اعتیاد است که با برگزاری جلسات و هم فکری میتوان روشها و نقشه جدیدی را برای حل آسیبهای اجتماعی تبیین کرد.
محسنی بندپی با بیان اینکه ارتباط معناداری بین اعتیاد و عدم مهارت وجود دارد تصریح کرد: مسئولان فنی و حرفهای مربیان خود را برای آموزش دادن حرفههای مختلف به معتادان به مراکز ساماندهی این افراد بفرستند تا آنان بعد از بهبودی بتوانند وارد بازار کار شوند.
در طرح ساماندهی کودکان خیابانی در استان تهران ۲۴۴ کودک شناسایی و جمع آوری شدند که از این شمار ۱۸۹ نفر از آنان کودکان افغان هستند که به صورت قاچاق وارد کشور شده اند.
همچنین معاون دادستان انقلاب تهران نیز در نشست گفت: طبق خواسته مقام معظم رهبری معتادان متجاهر از محلات شوش، مولوی و هرندی باید جمع آوری شوند.
مهدی مهرانگیر با بیان اینکه مجموعه پلیس برای جمع آوری معتادان متجاهر اقدمات خوبی انجام داده اند و مردم از عملکرد پلیس راضی هستند، افزود: از ۱۲ بهمن ماه سال گذشته براساس قانون مقرر شد خانههایی که قبلاً سابقه استعمال مواد مخدر دارند و خانههایی که مواد مخدر در آنها کشف شده است پلمپ، ضبط و مصادره شوند.
وی تصریح کرد: بر اساس ماده ۱۳ هر گاه کسی واحد صنعتی، تجاری، خدماتی و یا محل مسکونی خود را برای انبار کردن، تولید و یا توزیع مواد مخدر محدود سازد و یا مورد استفاده قرار دهد و یا بدین منظور آنها را در اختیار دیگری بگذارد و نیز هر گاه نماینده مالک با اطلاع یا اجازه وی مرتکب این امور شود، موافقت اصولیو پروانه بهرهبرداری واحد صنعتی یا جواز کسب واحد تجاری و خدماتی مربوط لغو و واحد یا واحدهای مذکور در این ماده به نفع دولت ضبط میگردد
مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران نیز در این نشست گفت: برای آگاهی دانش آموزان نسبت به مواد مخدر و پیامدهای آن دیگر شیوه های سنتی که معلم صحبت می کرد و دانش آموزان گوش می داند منسوخ شده است، ما با برگزاری مسابقاتی با موضوعات آسیب های اجتماعی، سوء مصرف دخانیات، کنترل خشونت و… از دانش آموزان می خواهیم در مورد این موضوعات فیلم و مستند بسازند یا مقاله بنویسند و از این طریق به دانش آموزان و خانواده های آنان کمک می کنیم تا با معضلات اجتماعی آشنا شوند.
محمد صیدلو افزود: زمانی که اثر دانش آموزی مورد توجه قرار میگیرد بعد از راهیابی اثر به مسابقات استانی به مسابقات مرحله کشوری راه می یابند.
امسال ۱۱ هزار و ۳۰۰ دانش آموز در مسابقات پیشگیری از آسیب های اجتماعی شرکت کردند که ۱۱۳ اثر در سطح مسابقات استانی پذیرفته شدند.
تهرام/۳۰۳۶//۱۳۴۸