به گفته مسوولان امر ۵۴ هزار و ۳۰۰ جلد کتاب در چهار کتابخانه وابسته به نهاد کتابخانههای عمومی سمیرم موجود است و هفت هزار جلد کتاب دیگر در یک کتابخانه تعطیل شده خاک می خورد.
مسوول کتابخانه عمومی استاد حبیب الله فضایلی سمیرم شامگاه روز چهارشنبه، در جلسه انجمن کتابخانههای این شهرستان در فرمانداری اظهارداشت: این چهار کتابخانه در زمینی به مساحت ۸۵۰ متر مربع در چهار شهر و روستای شهرستان فعال هستند.
به گفته فرامرز جهانشاهی، سه طرح نیمه کاره کتابخانه ای نیز با ۲هزار و ۵۰۰ متر مربع مساحت داریم که ۹۰۰ متر آن ۶۰ درصد و یکهزار و ۶۰۰ متر آن، ۳۰ درصد پیشرفت کار دارند که برای تکمیل آنها ۲۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که امیدواریم با نگاه ویژه مسوولان در جلسه کمیته برنامه ریزی و تخصیص اعتبار در این بخش فرهنگی و اثرگذار شاهد رونق مطالعه و کتابخوانی در شهرستان باشیم.
وی سپس به موضوع کتابخانه کوی نور اشاره کرد و گفت: حدود ۳ دهه از کلنگ زنی این طرح در سال ۷۴ می گذرد اما هنوز هم کار چندانی برای تکمیل این طرح انجام نشده است.
به گفته وی سال ۱۳۹۶، ۳۵۰ میلیون تومان اعتبار برای کتابخانه کوی نور اختصاص داده شد که ۱۶۳ میلیون تومان آن جذب و توسط شهرداری سمیرم هزینه شد.
سرپرست کتابخانههای عمومی سمیرم تصریح کرد: اگر شهرداری و انجمن کتابخانه ها برای ادامه کار تکمیل کتابخانه کوی نور همت کنند، نهاد کتابخانه ها نیز هزار میلیون ریال در مراحل پایانی ساخت این مجموعه فرهنگی هزینه و تخصیص خواهد داد.
کارشناس شهرداری سمیرم در این نشست اظهار داشت: سال ۹۶، ۳۵۰ میلیون تومان مصوب و با پیمانکار قرارداد بسته شد اما ۱۳۰ میلیون تومان آن جذب شد و شهرداری از اعتبارات خود ۱۶۷ میلیون تومان در سال ۹۷ در این محل هزینه کرد.
محمد عاطفت دوست افزود: ادامه کار ساخت کتابخانه کوی نور مطابق با صورت جلسه ای که بین شهرداری و نهاد کتابخانه ها تنظیم شده با این نهاد است و شهرداری اعتباری برای ساخت و تکمیل آن ندارد.
شهردار شهر حنا از توابع سمیرم نیز در ادامه خاطرنشان کرد: کتابخانه مشارکتی این شهر در سال ۷۸ در ساختمانی متعلق به اداره ا مور عشایر و تدارک امکاناتی از طرف فرمانداری آغاز بکار کرد.
صادق شهبازی ادامه داد: این در حالی بود که وضعیت حقوقی و خدمتی کتابدار این کتابخانه مشخص نبود و گفته می شد شهرداری باید حقوق وی را پرداخت کند در حالی که این امر تخلف و خلاف قانون شهرداری هاست.
وی با اشاره به اینکه از سال ۱۳۹۰ شهرداری حنا، سهم نیم درصد کتابخانه ها را تمام و کمال پرداخت کرده است افزود: متاسفانه نهاد کتابخانه ها همواره توپ را به زمین شهرداری ها انداخته و این موضوع مشکلاتی را ایجاد کرده است.
مسوول مرکز تحقیقات معلمان سمیرم تاکید کرد: توجه به کارهای سخت افزاری خوب است اما اصل و اساس کار توجه به رویکرد فرهنگی و ریشه ای برای تشویق و ترغیب عموم مردم به خواندن و مطالعه است.
علی افشاری گفت: رشد ضعیف ما در مقوله کتاب و اندیشه به دلیل شفاهی شدن به جای مکتوب بودن است و امروز شاهدیم که فرهنگ مکتوب پایین آمده اما حرف زدن و نظردادن و گوش ندادن به حرف خوب کمتر و کمتر شده است.
وی کتابخانه ها را مرکز و مکانی ذوقی قلمداد کرد و ادامه داد: این مهم در حالی است که بیشتر کارکنان این بخش اهل ذوق و کتاب به معنای حقیقی نیستند که همین نکته ای مهم در امر اشاعه فرهنگ مطالعه است.
این نویسنده و شاعر سمیرمی اظهارداشت: طبق آمارهای جهانی برای هر پنج هزار نفر یک کتابخانه نیاز است که با وجود سه هزار و ۳۰۰ کتابخانه در ایران، همین امروز ۱۰ هزار کتابخانه کمبود داریم.
به گفته افشاری، بیشتر از ۲ هزار روستا و ۱۳۰ شهر کوچک و بزرگ کشورمان هنوز هم کتابخانه ندارند.
مسوول مرکز تحقیقات معلمان آموزش و پرورش سمیرم تصریح کرد: کار فرهنگی زیادی انجام نداده ایم و شاهدیم مردمی که به راحتی نیازهای جسمی و خدماتی فرزند خود را تهیه می کنند هنوز هم حاضر نیستند برای کتاب هزینه کنند.
وی خواستار نگاه و اندیشه ای نو در قبال فعالان کتاب و مطالعه شد و افزود: همچنان قدر دان این قشر که با علم و دانش و روح و روان افکار عمومی سر و کار دارند نیستیم.
معاون فرماندار سمیرم هم با بیان اهمیت جایگاه فرهنگ و علم در جامعه اضافه کرد: ساخت مسجد و کتابخانه و سایر اماکن عمومی فرهنگی خوب است اما مهم کار نرم افزاری و تشویق عمومی به سمت گرایش به مسایل فرهنگی و اندیشه محور است.
علیرضا فخری زاده از شهرداری و کتابخانه عمومی سمیرم هم خواست، در یک هفته آینده با برپایی جلسه ای مشترک تکلیف طرح ۲۷ ساله و کهنه شده کتابخانه کوی نور سمیرم را مشخص کنند.
شهرستان سمیرم با افزون بر ۱۰۰ هزار جمعیت عشایری و ثابت و ۲ و هزار و ۶۰۰ نفر عضو کتابخانه های عمومی، در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان واقع شده است.
۷۱۴۷/۶۰۲۶/