امیر ناظمی گفت: ایدههایی برای تبدیل به کسبوکار وجود دارد که برای به بار نشستن نیاز به برگزاری رویداد دارد؛ رویدادهایی که جاده نوآفرینی، حمایتی و تشویقی را در دولت هموار میکند.
وی اضافه کرد: باید به موفقیت رسیدن این کسبوکارها از نهادهای مختلف مانند کتابخانه ملی، میراث فرهنگی و حفاظت محیط زیست بخواهیم تا تمام چالشها و مشکلاتی که در مجموعهشان دارند را مطرح کنند تا افراد برای حل کردن آن ایده بدهند.
او درباره چرخه شکلگیری کسب و کارهای این حوزه گفت: شکلگیری این ایدهها نیاز به کارگزار دارد، پس از اینکه ایده شکل گرفت باید ایدهپرداز و کارگزار همدیگر را پیدا کنند و برای این کار نیاز به ابزار است، به همین دلیل ما ۵ منطقه جغرافیایی در نظر گرفتیم که در هر کدام از آنها، کارگزار رویداد استارتاپی برگزار میکند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ادامه داد: پس از این افراد باید آموزش ببینند، این آموزشها باید در مراکز شتابدهی دنبال شوند، از همین رو کارگزاران را موظف کردهایم تا شتابدهنده ایجاد کنند، البته این کار را در ازای دریافت وام انجام خواهند داد؛ وامی که از محل یک صندوق پرداخت می شود.
ناظمی ادامه داد: پس از دوره آموزش، نوبت به مرحله استقرار میرسد، در مدل امروز دنیا فضاهای کار اشتراکی وجود دارد که کسب و کارها در روزهای مختلف آنجا حضور پیدا میکنند و پس از استقرار، شرکتها باید ثبت حقوقی شوند اما معمولاً این کار را انجام نمیدهند چرا که میترسند از فردای ثبت شرکت، مالیات و بیمه و معضلات سراغشان بیایند، در نتیجه، خودشان را سانسور می کنند و وارد این مرحله نمیشوند.
وی توضیح داد: به همین دلیل در طرح نوآفرین، فرصت سه سالهای به کسب و کارها داده میشود که اگر درآمدشان در سال کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان و سرمایهشان کمتر از ۱۰۰ میلیون بود، برای آن معافیتهایی در نظر خواهیم گرفت و زمانی آن را اعمال خواهیم کرد که شرکت به سمت بالغ شدن برود.
ناظمی خاطرنشان کرد: طبق قوانین موجود معمولاً شرکتهایی که به مجموعههای دانشبنیان کمک میکنند یا به آنها مشاوره میدهند را به عنوان شرکت نمیپذیرند، ما در طرح نوآفرین این مجموعهها را نیز جزو بازیگران اصلی قلمداد میکنیم و برایشان همان تسهیلات را در نظر میگیریم.
بر اساس طرح نوآفرین استارتاپ ها و اپلیکیشنها بر اساس تعداد کاربری که جذب میکنند، وام ارزان قیمت میگیرند و طی دورههای مختلف بنا بر رشدی که شرکتها دارند برای آنها مشوقهایی را در نظر میگیریم.
او تصریح کرد: ما ۸ مرکز داده داریم و با کمک صندوق نوآوری شکوفایی قصد داریم به این افراد سرویس بدهیم.
معاون وزیر ارتباطات یادآور شد: مسئله دیگر که کسب و کارها با آن مشکل دارند، شکایت دولتیها از آنهاست، سال ۹۶ مصوبهای را به هیات وزیران دادیم که بر اساس آن افراد دولتی نمیتوانند از شرکتهای استارتاپی به شکل مستقیم شکایت کنند مگر اینکه ابتدا آن را در کمیته مطرح کنند.
به گفته ناظمی، در فاز آخر حمایت از کسب و کارها پارکهای اقتصاد دیجیتال دنبال خواهد شد.
آیین رونمایی از سامانههای ملی (طرح نوآفرین و اشتغالزایی) با حضور «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهوری، «محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مدیران و مسئولان زیرمجموعههای این وزارتخانه و فعالان اکوسیستم استارتاپی ایران در مرکز همایشهای بینالمللی کتابخانه ملی در حال برگزاری است.