معاون عمران و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور، یکی از سیاست های دولت را توزیع عادلانه خدمات و امکانات عنوان کرد و گفت: وجود ۳۷ هزار و ۵۹ دهیاری و هزار و ۲۸۴ شهرداری در کشور موجب شده است در این شرایط سخت نتوانیم به خوبی خدمات و امکانات را توزیع کنیم.
مهدی جمالینژاد چهارشنبه شب در نشست مشترک دهیاران و رؤسای شوراهای اسلامی کاشمر، بردسکن و خلیلآباد در کاشمر افزود: اگر روستاها و شهرهای کوچک خالی از سکنه شوند زحمات دولتمردان به نتیجه نخواهد رسید لذا در کنار افزایش جمعیت باید به توزیع عادلانه خدمات و امکانات، ایجاد اشتغال، بردن امکانات به روستاها و شهرهای کوچک و توسعه متوازن در کنار توزیع متوازن جمعیت توجه شود.
وی اظهار داشت: اگر بخواهیم امکاناتی را تقسیم کنیم باید به شهرهای کوچک و روستاها داده شود، زیرا کمک به روستاها بازی برد برد است و با این اقدام نه تنها روستاها رشد کرده و شاداب می شوند بلکه مشکلات شهرهای کوچک و بزرگ برطرف شده و شهرهایی همچون مشهد حاشیه نشین و اسکان غیر رسمی نخواهند داشت.
وی گفت: با وضعیت اعتباری موجود نمی توان تمام دهیاری ها را تجهیز کرد اما می توانیم با پرداخت تسهیلات بسترهای لازم را برای خرید ماشین آلات و وسایل مورد نیاز فراهم کنیم.
جمالی نژاد افزود: دهیاران در این شرایط سخت اقتصادی باید دنبال راهکارهای خلاقانه و نوآورانه باشند تا بتوان امکانات مورد نیاز را فراهم نمود و نباید فقط به دنبال تامین امکانات از سوی سازمان شهرداری ها یا استانداری ها بود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر ۹۵ درصد روستائیان در کشور زیر نظر دهیاریها هستند و با اینکه ۳۹ هزار روستا در کشور داریم ۳۷ هزار و ۵۹ روستا دارای دهیاری هستند.
وی گفت: تاکنون برای تقویت جایگاه دهیاریها اقدامات بسیار خوبی انجام شده به طوریکه سهم دهیاری ها از اعتبارات متمرکز عوارض سوخت از ۲۰ به ۳۵ درصد افزایش یافته است.
جمالی نژاد افزود: از زمان تاسیس دهیار های ها تاکنون حدود ۱۹ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبارات متمرکز داشته ایم که حدود ۱۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان آن معادل ۸۲ درصد مربوط به دولت تدبیر و امید بوده است.
وی از دهیاران خواست با تعریف پروژه های عمرانی زودبازده و کم هزینه اعتبار بگیرند و این غیر از سرانه ای است که بین تمام دهیاریها توزیع می شود.
وی با اشاره به فعالیت سه هزار دهیار زن که کارهای جدید و نوآورانه ای در روستاها آغاز کردهاند اظهار داشت: به کارهای خلاقانه و نوآورانه که توسط دهیاران در روستاها انجام شود به صورت مالی و بلاعوض تسهیلات خواهیم داد.
جمالی نژاد گفت: در سازمان شهرداری ها از طرح های نوآورانه و کارآفرین و خلاقانه بانک اطلاعاتی با حدود سه هزار طرح تهیه کردهایم که در قالب دو جلد کتاب با عنوان کارآفرینان برتر روستایی به چاپ رسیده است.
وی ساماندهی مدل پسماند را از دیگر اقدامات انجام شده در سازمان شهرداری ها عنوان کرد و افزود: ۸۰ درصد روستاهای دارای دهیاری زیر پوشش سیستم پسماند قرار دارند و امسال هزار میلیارد تومان برای پسماند زباله تخصیص یافته و این تنها مختص شهرداریها نیست و اگر دهیاریها طرح های خوبی داشته باشند کمک خواهیم نمود.
وی اظهار داشت: تاکنون حدود ۸۹۳ پایگاه آتش نشانی براساس شاخص های مرکزیت و پوشش حداکثری در مناطق روستایی ایجاد شده که از این تعداد حدود ۵۷۰ پایگاه معادل ۶۳ درصد طی چند سال اخیر بوده است.
جمالی نژاد گفت: طی چند روز گذشته توافقنامه ای را با بسیج سازندگی به امضا رساندیم که براساس آن ۴۰ هزار پروژه عمرانی در روستاها و شهرهای کوچکی که آمادگی داشته باشند به صورت مشترک اجرا می شود.
وی در خصوص امنیت شغلی دهیاران افزود: در این راستا چندین کار از جمله در نظر گرفتن سابقه خدمت دهیاران به عنوان سابقه قابل قبول در دستگاه اجرایی، تفکیک نیروهای اداری از کارگری در دهیاریها، تعیین تکلیف ساختار سازمانی برای دهیاری ها، کاهش حد نصاب جمعیت دهیاریهای تمام وقت از هزار و ۵۰۰ نفر به هزار نفر، اولویت دادن به دهیاران سابق و نیروهای دهیاریها در فرآیند معرفی دهیاران جدید و به خصوص از شهرداران شهرهای کوچک انجام شده است.
وی از اصلاح فرآیند عزل دهیاران به منظور پرهیز از برخوردهای سلیقهای خبر داد و اظهار داشت: از اعضای شوراها انتظار داریم از تغییر زود هنگام دهیاران پرهیز کنند، هرچند عدم ثبات مدیریتی مشکلاتی در دهیاریها و به خصوص شهرداری ها به وجود آورده است.
جمالی نژاد با اشاره به الزام شهرداری های جدید به بهره گیری از دهیاران و افزایش حقوق و مزایای دهیاران گفت: پیگیر امکان سنجی و پیش بینی پرداخت حق بیمه دهیاران پاره وقت و تمام وقت به میزان ۵۰ میلیارد تومان هستیم.
در این نشست بخشدار ششطراز خلیلآباد، بخشدار کوهسرخ کاشمر، بخشدار مرکزی بردسکن، دهیار روستای شفیع آباد بردسکن، دهیار روستای ابراهیم آباد خلیل آباد، دهیار روستای رزقآباد کاشمر به نمایندگی از بخشداران و دهیاران شهرستان های کاشمر، خلیل آباد و بردسکن به بیان دغدغه ها، مشکلات، پیشنهادات و درخواست ها در حوزه کاری خود پرداختند.
کاشمر در ۲۲۸ کیلومتری مشهد قرار دارد.
۷۴۹۷/ ۶۰۵۳