در ادامه این یادداشت که شبکه تلویزیونی "الجزیره" قطر، آن را بازنشر کرد، آمده است: امارات متحده عربی پس از پنج سال مشارکت در جنگی که بیش از ۱۰ هزار کشته و سه میلیون آواره برجای گذاشته و بدترین بحران انسانی در جهان را رقم زده است، از صلح سخن به میان می آورد و اعلام می کند که به دنبال آن است که تعداد نیروهایش در یمن را کاهش دهد.
لاکروا ادامه می دهد: امارات عملاً نیروهایش از پایگاه نظامی در جنوب بندر الحدیده (در غرب یمن) را خارج می کند؛ بندری که حوثی ها (انصارالله) کنترل آن را در دست دارند و یک نقطه راهبردی و استراتژیک برای یمنی هاست؛ بندری که آنها از کمک های بشردوستانه بهره مند می شوند. اماراتی ها علاوه بر خروج نیروهایشان، سامانه های دفاعی خود را از پایگاهی نظامی در منطقه "صرواح" در شرق شهر صنعا؛ پایتخت یمن نیز خارج کرده اند.
این روزنامه فرانسوی البته بر این باور است که این اقدام امارات به آن معنا نیست که دولت ابوظبی می خواهد شبه نظامیانی که از سال ۲۰۱۵ و پس از حمله ائتلاف عربی به یمن، آنها را به وجود آورده و تأمین مالی و تسلیحاتی شان کرده را از یمن خارج کند، نیروهایی که تنها ۴۰۰ تن از آنان را مزدوران آمریکای جنوبی تشکیل می دهند که در امارات آموزش دیده اند، البته این افراد علاوه بر ۴۰۰ نظامی کشور "اریتره" هستند که با تأمین مالی اماراتی ها راهی جنگ یمن شدند.
بنا به یادداشت این روزنامه فرانسوی، خروج برخی نیروهای اماراتی از یمن همچنین بدان معنا نخواهد بود که کمک های مالی و تسلیحاتی ابوظبی به مزدورانش و شبه نظامیان تحت فرمانش از جمله تجهیز سلاح و مهمات به گروه های تندرو (تروریستی) شامل شاخه القاعده یمن نیز با خروج نظامیان اماراتی متوقف خواهد شد.
لاکروا چنین تحلیل می کند که خروج نظامیان اماراتی از یمن تنها با انگیزه اخلاقی (برقراری صلح) صورت نگرفته، بلکه این تصمیم ناشی از ارزیابی دولتمردان ابوظبی از روابط ژئوپلیتیک آنهاست.
لاکروا به نقل از "سباستین بوسوا" تحلیلگر مسائل سیاسی می آورد: این جنگ برای اماراتی ها هزینه سنگینی در بر داشت، تمرکز ابوظبی اکنون بر فشارهای دیپلماتیک و نظامی آمریکا و عربستان علیه ایران استوار شده است.
این روزنامه همچنین به مشکلات و درد و رنج مردم یمن اشاره و اعلام می کند که مشکلات یمنی ها نه تنها پس از پنج سال جنگ خانمان سوز بهتر نشده، بلکه فاجعه آمیزترین بحران انسانی را در جهان به ارمغان آورده است.
لاکروا در پایان می نویسد: نمی توان امارات را به خاطر عقب نشینی از جنگ یمن و انتخاب صلح ملامت کرد؛ اما نباید فراموش کنیم که آنها به مدت پنج سال، جنگی خونین و ویرانگر را رهبری کردند.
هفتم تیرماه ۹۸ بود که منابع خبری اعلام کردند امارات تصمیم گرفته حضور نظامی اش را در یمن کاهش دهد.
بر اساس گزارش ها، جنبش انصارالله یمن پس از کسب اطلاعاتی که حکایت از تغییر رویکرد مقام های ابوظبی در جنگ یمن دارد، حمله به امارات متحده عربی را به تعویق انداخته اند.
امارات در بخشهای جنوبی یمن به صورت نظامی حضور دارد و از مزدوران محلی برای عملیات علیه نیروهای یمنی استفاده میکند.
ابوظبی در کنار ریاض، تأثیرگذار ترین طرف هایی هستند که فروردین ماه ۹۴ در قالب ائتلاف عربی جنگی همه جانبه علیه یمن را آغاز کردند.