بجنورد- ایرنا- مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی گفت: بقاع متبرکه و مجموعه‌های فرهنگی خراسان شمالی علاوه بر ظرفیت های فرهنگی، ظرفیت های اقتصادی نیز دارند که برخی از آنها هم اکنون فعال شده اند.

حجت‌الاسلام عظیم آسوده روز پنجشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تبدیل بقعه‌های متبرکه به قطب‌های فرهنگی که از منویات رهبری است اجرا می‌شود و علاوه بر آن این اماکن می‌توانند به لحاظ اقتصادی نیز پویاتر شوند و در سال گذشته نیز این اتفاق تا حدودی محقق شده است.

وی با تشریح برخی اقدامات اقتصادی بیان کرد: در موقوفات امامزاده سیدجعفر سیاهدشت فاروج که وسعت آن ۲۸ هکتار است، برخی اقدامات اقتصادی مانند کشت زعفران در ۵ هکتار انجام می شود و با توجه به آبی که این موقوفه دارد، طرح ساخت استخر پرورش ماهی نیز پیگیری شده است.

وی با بیان این امسال در شیروان نیز پرورش کرم ابریشم انجام شده است، افزود: توسعه گردشگری و استفاده از آب گرم روستای ایوب پیامبر با اجرای بخشی از طرح توسعه این موقوفه اجرایی شده است.

وی اظهار داشت: طرح های توسعه اقتصادی در امامزاده چمن بید ودر موقوفه های اماکن متبرکه آشخانه و شیروان نیز اجرا می شود تا زمینه تولید و رونق اقتصادی از این اماکن نیز ایجاد شود.

وی افزود: هیات های امنای بقاع متبرکه و مجموعه‌های فرهنگی و آستان‌های مبارک استان باید بتوانند ظرفیت‌های اقتصادی را در خود ایجاد کنند و به فکر رونق اقتصادی بقاع متبرکه نیز باشند.

خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد و در این استان ۱۶۸ بقعه متبرکه و حدود هزار و ۵۰۰ مسجد، تکیه و حسینیه فعالیت می کنند.

ب / ‏‬ ۶۰۴۲