عفت زواری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: امسال در گنبدکاووس برای کشت ۵۲۹۲ هکتار پنبه بهاره و تابستانه قرارداد منعقد شد که تا الان ۴۰۲۳ هکتار آن به سطح سبز رسیده و امکان افزایش سطح سبز نیز وجود دارد.
وی افزود: پنبه کاران گنبدی که مزارع آنان به مرحله حساس گل دهی رسیده برای مبارزه با آفت کرم غوزه بایستی از روش های تلفیقی از جمله استفاده از تله نوری و سطلی و یا استفاده از زنبورهای تریکوگراما و براکون یا سموم شیمیایی با نظر کارشناسان، مزارع خود را از وجود این آفت پاک کنند.
کرم غوزه پنبه حشرهای بسیار متنوع از نظر اندازه و رنگ می باشد، حشرات بالغ شب پرههایی با طول حدود ۱.۵ تا ۲ سانتیمتر و عرض بدن با بال های باز حدود ۳ تا ۴ سانتیمتر هستند، بالها ترکیبی از رنگهای زرد و خاکستری و قهوهای همراه با لکههای لوبیایی شکل هستند.
زواری اضافه کرد: کشاورزانی که مزارع آنان به آفت "سنک" مبتلا شده بایستی با نظر کارشناسان از روش های شیمیایی استفاده کنند.
سنک ها، حشرات ریزی هستند که طول بدن آنها بیشتر از ۳ میلی متر نمی شود، سلولهای کوچک شفافی سینه و بالهای آنها را پوشانده اند و ظاهری شبیه تور به آن داده اند، این آفت ها مکنده هستند و شیره را از برگ های درختان و درختچه ها می مکند و ظاهری تغییر رنگ یافته، لکه دار و خال خالی به آن می دهند".
وی تصریح کرد: درصورت کم توجهی به مبارزه علیه آفات کرم غوزه و سنک، خسارت زیادی به مزارع پنبه وارد می شود ضمن اینکه این دو آفت می تواند به مزارع گوجه فرنگی، ذرت، آفتابگردان و دانه روغنی سویا نیز آسیب وارد کند.
گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت و دارا بودن افزون بر ۱۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی از شهرستان های مهم در تولیدات بخش کشاورزی در استان گلستان است.
/ ۳۰۳۹/۱۸۶۰