بیرجند - ایرنا - نماینده مردم طبس، فردوس، سرایان و بشرویه در مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود اینکه مراکز آموزشی و اعضای هیات علمی خوبی در خراسان جنوبی داریم اما در طرح آمایش سرزمین قرار گرفتیم لذا شاخص کم جمعیت بودن استان نباید شاخصی باشد که تمام بحث آموزش عالی را به آن گره بزنیم.

محمدرضا امیرحسنخانی روز پنجشنبه در نشست جمع بندی سفر اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و معاونان و نمایندگان دولت در بیرجند افزود: آموزش عالی از مسائل اصلی در خراسان جنوبی بوده و یکی از جاهایی که برای ما شغل ایجاد کرده و به مردم امید می دهد مراکز آموزش عالی است.

وی ادامه داد: کشاورزی ما دچار خشکسالی است و دامداری هم نداریم و صنعت بزرگی هم در استان خراسان جنوبی نیست به همین دلیل باید به مقوله آموزش عالی نگاه ویژه شود.

وی یادآور شد: ساختمان های بسیار زیاد و اعضای هیات علمی کافی داریم که باید به این منطقه نگاه ویژه شود، تقاضای ما این است که مرکز دخترانه فنی و حرفه ای شهرستان فردوس راه اندازی شود، یکی از ظرفیت های خراسان جنوبی تربیت معلم است و این ظرفیت باید تقویت شود.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: در شهرستان سربیشه دانشگاه پیام نور داریم و فعال است که باید گسترش یابد اما بخش اصلی مشکل ما آموزشکده کشاورزی است که وابسته به دانشگاه بیرجند بوده و این آموزشکده ردیف مستقل داشته و با ابتدا با کاردانی شروع کرد اما مدتی بعد به دلیل عدم استقبال دانشجویان در مقطع کاردانی تعطیل شده که باید با اهداف آموزشی و پژوهشی این مجموعه فعال شود.

نظر افضلی افزود: این منطقه ظرفیت خوبی برای کارهای پژوهشی دارد و پیشنهاد می کنم این مجموعه به یک پژوهشکده از نوع یک تبدیل شود و با توجه به ردیف اعتباری که دارد می تواند در منطقه اثرگذار باشد.

وی اظهار داشت: نهبندان شهری دانشگاهی است و آموزش عالی در این منطقه خوب دیده شده و تقویت آموزش عالی در نهبندان ضروری است چون اگر به آن توجه نشود شهری مهاجر فرست می شود و از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۵ جمعیت این شهرستان هفت هزار نفر کاهش داشته است.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی گفت: سربیشه و نهبندان ۲۵۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد و نگهداشت جمعیت در این منطقه موضوعی امنیتی است.

افضلی بیان کرد: آموزشکده معدن ۲ دوره دانشجو در مقطع کاردانی داشته و بعد دانشجویی نبوده اما نهبندان قطب معدن خراسان جنوبی است چون طلا، مس، سیلیس و… داریم و توسعه این منطقه با معدن است که باید پژهشکده ای در این نقطه ایجاد شود.

نماینده مردم شهرستان‌های قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: اگر به ظرفیت های منحصر به فرد استان توجه داشته باشیم هیچ واحد آموزشی ما تعطیل نمی شود هرچند جمعیت ما کم باشد.

فرهاد فلاحتی افزود: هرچند آمایش سرزمینی مبنای جمعیت را گذاشته اما مسائل اصلی شرق کشور در آن لحاظ نشده است و می توان با همین جمعیت دانشجو را نگهداشت و از همه ظرفیت های استفاده کرد.

وی اظهار داشت: در حوزه انتخابیه قاینات و زیرکوه از ظرفیت هایی مثل مرز، بازارچه های مرزی، که می تواند در حوزه بازرگانی، گردشگری و… فعال باشد غفلت شده همچنین از ظرفیت صنعت در این منطقه به خوبی استفاده نشده و چیدن خوشه اقتصادی در فولاد قاینات وجود دارد که واحدهای دانشگاهی ما به آن ورود نکرده اند چون رشته مرتبط با آن وجود ندارد.

نماینده مردم شهرستان‌های قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی گفت: در بحث کشاورزی این حوزه انتخابیه، محصولات زرشک و زعفران را دارد، در پارک علم و فناوری مالزی از زرشک ما، داروی ضدسرطان تهیه کرده بودند اما در استان ما در نهایت شرت زرشک و کنسانتره آن را تولید می‌کنیم.

معاون حقوقی و امور مجلس وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به همراه تعدادی از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات روز چهارشنبه وارد بیرجند شدند و از دانشگاه بیرجند، پیام نور خراسان جنوبی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند، دانشگاه صنعتی بیرجند و اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی بازدید کردند و امروز (پنجشنبه) در نشست جمع بندی مسائل مختلف بویژه آموزش عالی را مورد بررسی قرار دادند.

اکنون بیش از ۴۴ هزار دانشجو در ۴۱ دانشگاه و دانشکده استان خراسان جنوبی تحصیل می‌کنند.

۷۵۵۹ * ۶۰۵۴