رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: اجرای برنامه های فرهنگی متناسب با موقعیت مکانی قرار گیری امامزاده ها در مناطق مختلف کشور در سال جاری تدوین شده است.

حجت الاسلام سید مصطفی حسینی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بقاع متبرکه با توجه به اینکه بهترین مکان برای نشر معارف و مباحث قرآنی است و کارکردهای مختلف آن در حوزه اجتماعی و قرآنی فعال باید بیشتر فعال شود.
وی گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه در تلاش است تا بقاع متبرکه به عنوان خانه اهل بیت (ع)، پایگاهی برای نشر قرآن کریم باشد و به منظور کاهش آسیب‌های اجتماعی هیچ راهی جز نشر معارف قرآنی و اهل بیت (ع) وجود ندارد.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در سال ۹۸ سازمان اوقاف دستورالعملی را در مورد تشکیل مراکز افق صادر کرد که بر مبنای آنکه تمام فعالیت‌های فرهنگی قرآنی و اجتماعی متناسبی که قابل تعریف در بقاع هستند با توجه به اختلاق سطوحی که بین امامزادگان است و با توجه به موقعیت مکانی و استقرار بقاع فعالیت‌های قرآنی هر یک از این بقاع تعریف و برنامه ریزی شود.

وی از خراسان شمالی به عنوان پایلوت این برنامه نام برد و گفت: تاکید شده است تا در حوزه قرآنی متناسب با هریک از بقاع و موقوفات برنامه جامع فرهنکی و قرآنی را ترسیم کنیم و بعد از مراحل آزمایش این کار عملیاتی شود

وی اظهار داشت: این موضوع به طور جدی دنبال می‌شود و از این جهت می‌توانیم بگوییم بخشی از کار انجام شده و فقط باید دوره ساماندهی را طی کنیم و در سال آینده برنامه‌های خود را در سطح بقاع به طور جدی و پایدارتر عملی کنیم.

وی در مورد وضعیت استان‌ها در موضوعات قرآنی نیز بیان کرد: مباحث قرآنی از تنوع زیادی برخوردار است ولی برخی استان‌ها قله قرائت قرآن هستند مانند خراسان رضوی و تهران و برخی قله حفظ قرآن هستند مانند قم و اصفهان و هم چنین برخی استان‌ها مانند خوزستان در حوزه تواشی و هم سرایی قرآنی گوی سبقت را از دیگر استان‌ها ربوده اند.

وی افزود: موذنین برجسته ما از اردبیل هستند و در مجموع به برکت انقلاب اسلامی فعالیت‌های قرآنی در همه استان‌ها رشد داشته و در ۴۲ دوره مسابقات قرآن کریم که در کشور برگزار شده است، کمتر استانی قهرمان قرآنی نداشت.

وی با بیان اینکه استان‌های شاخص کشور در حوزه قرآن خراسان رضوی، قم، فارس، اصفهان تهران هستند، اظهار داشت: برخی از استان‌ها مانند خراسان شمالی استعدادهای بالقوه در بخش قرائت دارند به طوری که ارزیابی داوران ملی در این استان این بود که حداقل ۳۰ نفر از افرادی که در مسابقات قرآنی شرکت کردند ظرفیت صوتی بالایی دارند اما باید تحت آموزش قرار بگیرند تا بتوانند ارتقا پیدا کنند و در سطح ملی و بین المللی مطرح شوند اما مشکلاتی در زمینه اموزش این افراد وجود دارد.

وی به این نکته نیز اشاره کرد که دوره‌های متمرکز آموزشی اوقاف در زمینه مباحث قرآنی آغاز شده است و افرود: فقط در بخش حفظ ۱۴ هزار نفر را تربیت کرده‌ایم و استانی نبوده که دوره‌های تربیتی و آموزشی نداشته باشند.

وی با بین اینکه جوانان و بانوان ۷۰ درصد افرادی را تشکیل می‌دهند که در برنامه‌های قرآنی مشارکت می‌کنند افزود: در عین حال از تمام اقشار در بین علاقمندان به مباحث قرآنی دیده می‌شوند و برخی از قاریان ما حتی از شاخص ترین افراد جامعه هستند به طوری که نفر اول مسابقات بین المللی ما پزشک هسته‌ای بود.

ب / ‬ ۶۰۴۲