محمد اللهیاری فومنی روز پنجشنبه در آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی رضوی در تالار مرکزی شهر اظهار کرد: سرود گونه ای از موسیقی آوازی است و بدون ساز قابلیت اجرا دارد و این ویژگی موجب همه گیر شدن آن میشود.
وی خاطرنشان کرد: همه حجاج در ایام حج از زبانها و ملیت های گوناگون سرود لبیک را با هم میخوانند و در ایام حج این سرود عامل وحدت و پیوند بین ملتهاست.
وی نوستالژی افراد امروز از اوائل انقلاب اسلامی را سرودهای انقلابی آن دوران برشمرد و اظهار کرد: سرودهایی که سبب اتحاد مردم شد، فراموش نمی شوند.
اللهیاری گفت: اکنون که کشور در معرض تهاجم فرهنگی است و بخشی از این هجمه در بخش موسیقی می باشد، یکی از مواردی که ظرفیت دارد تا مفاهیم ارزشمند را به صورت همگانی ارائه دهد، بخش سرود است که باید به این ظرفیت و توانمندی بیشتر توجه شود.
وی با اشاره به اینکه در جشنواره ملی رضوی موضوع سرود با نام امام رضا (ع) پیوند خورده است، گفت: اثرهای خوبی در زمینه سرود با موضوع های ملی، حماسی، مذهبی و سیاسی در کشور تولید شده که نیاز است، این آثار افزایش پیدا کنند و تقویت شوند.
وی با تاکید بر گستره ملی و فراملی این جشنواره بیان کرد: امیدواریم با تقویت جشنواره ملی رضوی، در آینده شاهد گسترش بین المللی آن در کشورهایی که دوستداران اهل بیت (ع) هستند، نیز باشیم.
این مراسم با حضور حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم و رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، یونس عالی پور معاون امور زائران استانداری قم، جمعی از مسئولان و اهالی فرهنگ و هنر استان قم برگزار شد.
۶۶ گروه سرود، ۱۳۰ اثر را از ۲۰ استان کشوربه دومین دوره جشنواره ملی سرود رضوی ارسال کردند که از این تعداد آثار، ۲۵ اثر از ۲۰ گروه به مرحله نهایی راه یافت.
در این جشنوراه در بخش اصلی گروه های سروستان مشهد از استان خراسان رضوی، آوای مهر راوَر از استان کرمان و موعود دلیجان از استان مرکزی مقام های اول تا سوم را به دست آوردند و در بخش ویژه؛ گروه آوازی اصفهان در موضوع رونق تولید و گروه آوای مهر راور استان کرمان در موضوع فرهنگ ایثار و شهادت انتخاب شدند.
۷۴۰۶/ ۶۱۳۳/