اصفهان- ایرنا- آماده‌سازی دانش‌آموزان برای جامعه‌پذیری و تمرین مشارکت‌اجتماعی، استفاده از توانمندی‌های آنان در اجرای برنامه‌های درسی، ایجاد روحیه مسؤولیت‌پذیری، تمرین کارگروهی و آمادگی برای ایجاد سازمان‌های کارآفرین، ایجاد حس رقابت بین کلاس‌ها و تقویت بنیه اندیشه‌ورزی ضروری است که این مهم با واگذاری فعالیت‌ها به تشکل‌های دانش‌آموزی در آموزش و پرورش محقق می شود.

شورای دانش‌آموزی به منظور مشارکت دانش آموزان در امور مربوط به مسائل آموزشی، پرورشی، انضباطی، ورزشی و فوق برنامه و ایجاد ارتباط صحیح و مستقیم دوسویه بین دانش‌آموزان و اولیای مدرسه و ارج نهادن به شخصیت و کرامت آنان و تقویت اعتماد به نفس و خود باوری و مسؤولیت‌پذیری و مشارکت‌جویی در آنان در سطح مدارس تشکیل می‌شود.

به همین مناسبت اصفهان از اواخر ماه جاری میزبان همایش ملی شوراهای دانش آموزی برتر پسران سراسر کشور است تا بسیاری از امور مربوط از سوی کارشناسان مورد بررسی قرار گیرد و خط و مشی‌ها اصولی ترسیم شود.

اهداف شوراهای دانش آموزی عبارت است از آماده سازی دانش آموزان برای جامعه پذیری و تمرین مشارکت اجتماعی، بهره گیری از توانمندی‌های مختلف دانش آموزان در اجرای برنامه‌های درسی، ایجاد روحیه مسؤولیت پذیری و مشارکت دانش آموزان، تمرین کارگروهی و آمادگی دانش آموزان برای ایجاد سازمان‌های کار آفرین، ایجاد حس رقابت در کارهای مدرسه، و همسوسازی دانش آموزان با سیاست‌های مدیریت است.

هم اکنون در ۴۵ هزار واحد آموزشی در کشور شورای دانش آموزی دایر است که ۷۰۰ هزار دانش آموز در آن عضویت دارند.

همایش یاد شده به همت اداره کل فرهنگی، هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش، همایش ملی شورای های دانش آموزی برتر پسران سراسر کشور به میزبانی اداره کل آموزش و پرورش اصفهان برگزار می‌شود.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان اصفهان روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اولویت آموزش و پرورش در شوراهای دانش آموزی مبنی بر تربیت دانش آموزان بر اساس استعداد و علاقه نه بر اساس نیاز جامعه است.

مهدی اسماعیلی افزود: باید فعالیت‌ها را در آموزش و پرورش به تشکل‌های دانش آموزی واگذار کنیم تا دانش آموزان پیشنهاد و نظر بدهند و از نظر آنها در برنامه ریزی‌ها استفاده شود تا کارها به بهترین نحو پیش برود.

وی اظهار داشت: نظر به اهمیت و جایگاه شوراهای دانش‌آموزی به عنوان یکی از ارکان مدرسه و به منظور رشد همه‌جانبه شخصیت دانش آموزان و توسعه و تقویت مهارت‌های فردی، اجتماعی، سیاسی و مشارکت آنان در فعالیت‌های مختلف شامل برنامه‌های تربیتی، فرهنگی و هنری، ورزشی، علمی، دفاعی و امدادی و ضرورت تقویت این شوراها و تکریم عملی آنها در راستای فعال و فراهم کردن بستر مشارکت‌پذیری و ترویج فعالیت‌های اجتماعی و گروهی در بین دانش آموزان اقدام به برگزاری همایش ملی شوراهای دانش‌آموزی برتر سراسر کشور شده است.

اسماعیلی به محتوای همایش شوراهای دانش آموزی از جمله برگزاری کارگاه‌های مهارتی، آموزشی از قبیل حقوق شهروندی، نقد و بررسی شوراهای دانش آموزی میزگردهای هم‌اندیشی، کرسی‌های آزاداندیشی, فوق‌برنامه (بازدید، مسابقات ورزشی و فرهنگی) در اردوگاه کشوری شهید بهشتی اصفهان اشاره نمود و گفت: از هر استان دانش آموزان پایه‌های هشتم، نهم و دهم دوره متوسطه اول و دوم در گروه‌های هفت یا ۱۴ نفره و در مجموع ۳۰۱ نفر مهمان شهر گنبدهای فیروزه‌ای خواهند بود.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان اصفهان به تعداد اعضای شورای دانش آموزی اشاره کرد و گفت: بر حسب تعداد دانش آموزان پایه‌های چهارم و پنجم ابتدایی، در مدارس تا ۱۰۰ نفر دانش آموز، ۵ نفر و ۲ نفر عضو علی البدل، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ نفر دانش‌آموز، ۷ نفر و ۲ عضو علی‌البدل، از ۱۵۱ دانش آموز به بالا، ۹ نفر به عنوان اعضای اصلی و ۲ نفر عضو علی البدل انتخاب می‌شود.

رمضانی با بیان اینکه تعداد اعضای شورای دانش آموزی در مدارس متوسطه اول و متوسطه دوم متناسب با تعداد دانش آموزان همان مدرسه است گفت: در مدارس تا جمعیت ۲۵۰ دانش‌آموز، ۵ نفر و ۲ عضو علی البدل، از ۲۵۰ تا ۳۵۰ دانش آموز، ۷ نفر و ۲ عضو علی البدل، از ۳۵۰ تا ۵۵۰ دانش آموز، ۹ نفر با ۲ نفر عضو علی البدل و از ۵۵۰ دانش آموز به بالا، ۱۱ نفر به عنوان اعضای اصلی و ۲ نفر عضو علی البدل انتخاب می‌شوند.

انتخابات شوراهای دانش آموزی هرساله در آبان ماه برگزار می‌شود.

در سال تحصیلی گذشته ۸۵۰ هزار دانش آموز در پنج هزار واحد آموزشی در اصفهان به فراگیری تحصیل پرداختند.

۶۹۹۴/‏۶۰۲۶/‏