گنگ شوانگ روز پنجشنبه در نشست خبری هفتگی خود در پکن و در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران که مدعی شد «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران روز گذشته قصد توقیف یک نفتکش را در تنگه هرمز داشته است» افزود: نمیتوانم اظهار نظر کنم چون به اطلاعات بیشتری در این مورد که شما اشاره کردید نیاز دارم.
وی با این حال اظهار امیدواری کرد طرف های مرتبط بتوانند آرامش و خویشتنداری خود را حفظ کنند، اقدامات عملی را برای جلوگیری از تشدید تنش ها انجام دهند و به طور مشترک از صلح و ثبات در منطقه خلیج فارس حفاظت کنند.
منابع آمریکایی روز گذشته ادعا کردند شناورهای نیروی دریایی سپاه قصد توقیف یک نفتکش انگلیسی در خلیج فارس را داشتند اما روابط عمومی منطقه پنجم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با انتشار اطلاعیه ای این ادعا را تکذیب کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در پی ادعای مطرح شده در برخی رسانههای غربی به نقل از منابعی در وزارت دفاع آمریکا مبنی بر تلاش پنج قایق تندرو ایران برای تصرف یک نفتکش بریتانیایی در خلیجفارس و عقب نشینی آنها با دخالت ناو انگلیسی "اچ ام اس مونت رز" روابط عمومی منطقه پنجم نیروی دریایی سپاه در اطلاعیهای با تکذیب این ادعا اعلام کرد: گشتهای شناورهای نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس طبق روشهای جاری و ماموریتهای ابلاغی برقرار و با هوشمندی، دقت و صلابت در حال انجام است و طی ۲۴ ساعت اخیر نیز هیچ مواجههای با شناورهای بیگانه از جمله شناورهای انگلیسی صورت نگرفته است.
در این اطلاعیه تاکید شده است: در صورتی که دستوری مبنی بر توقیف شناورهای بیگانه دریافت شود، منطقه پنجم نیروی دریایی سپاه در محدوده جغرافیایی مأموریت خود قادر است بدون درنگ با قاطعیت و به سرعت نسبت به انجام آن اقدام کند.
اجازه مداخله در مسائل مربوط به شین جیانگ را نمی دهیم
گنگ شوانگ سخنگوی وزارت خارجه چین در ادامه نشست خبری امروز خود گفت: در مسائل مربوط به منطقه "شین جیانگ" تنها دولت و مردم چین حق اظهار نظر دارند و به هیچ کشور بیگانه و نیروی خارجی اجازه نخواهیم داد در آن مداخله کنند.
برخی کشورها در نامهای مشترک به شورای حقوق بشر سازمان ملل سیاستهای دولت چین در قبال منطقه خودمختار اویغور شین جیانگ را سرزنش کردند.
سخنگوی وزارت خارجه چین یادآور شد برخی کشورها در نامه خود به شورای حقوق بشر علی رغم همه وقایع و حقایق، چین را مورد انتقاد بی پایه قرار داده و درباره چین به سیاهنمایی پرداختهاند.
او با اشاره به آنکه این کشورها از مساله حقوق بشر استفاده سیاسی میکنند و قصد دخالت در امور داخلی چین را دارند گفت: «چین به این کشورها اعتراض خود را اعلام کرده و از آنها خواسته است به حقایق احترام گذاشته و دست از نگاه تبعیض آمیز بردارند و بر اساس منشور سازمان ملل استفاده سیاسی از حقوق بشر برای مداخله در مساله شین جیانگ را متوقف کنند.»
گنگ شوانگ افزود: حکومت منطقه شین جیانگ با توجه به چالش های جدی ناشی از تروریسم و افراط گرایی، تدابیر لازم از جمله تاسیس آموزشگاه های مهارت شغلی را اتخاذ کرده و توانسته امنیت "شین جیانگ" را تقویت کند.
او تاکید کرد چین بارها از دیپلماتها، رسانهها و شخصیتهای برجسته کشورهای مختلف برای سفر به "شین جیانگ" دعوت کرده و آنان به خوبی با حقایق این منطقه شده اند.
سخنگوی وزارت خارجه چینبا اشاره به آنکه چین کمیسیونر ارشد حقوق بشر سازمان ملل را برای سفر به شین جیانگ دعوت کرده است گفت: «چین از کسانی که بر اساس عدالت عمل می کنند، استقبال میکند و از آنان میخواهد به شین جیانگ سفر کنند اما قاطعانه با مداخله در امور داخلی و نقض حق حاکمیت و تمامیت ارضی خود با استفاده از مساله شین جیانگ مخالفیم.»