شیراز- ایرنا - گسترش روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای همسایه از جمله قطر افزون بر منافع دو جانبه موجب رسیدن آن‌ها به اهداف مشترک خواهد شد و این موضوع از نکته‌های برجسته سفر اخیر استاندار فارس به قطر است.

استاندار فارس چندی پیش در سفر به کشور قطر گام‌های مهمی در راستای پیوندهای اقتصادی با این کشور برداشت و ضمن بازدید از پروژه‌هایی همچون قطار شهری و ورزشگاه‌های احداث شده برای مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲، با نخست وزیر و وزیر کشور، وزیر شهرداری‌ها و محیط زیست و همچنین تجار و بازرگانان ایرانی مقیم قطر دیدار کرد.

استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه پیام نور درباره رابطه با کشور قطر به ایرنا گفت: در عرصه بین‌الملل همواره باید روابطی وجود داشته باشد که یک کشور موجودیت خود را حفظ و اثبات کند و طبیعی است که منافع ملی هر کشور اقتضا می‌کند که رابطه‌اش را با کشورهای مختلف تضمین کند؛ حتی در روابط بین انسان‌ها هم می‌بینیم که اگر فردی با برخی اعضای خانواده دچار مشکل شد، سعی می‌کند رابطه‌اش را با دیگران حفظ کنند تا موجودیتش به خطر نیفتد.

قطر بهترین تصمیم را برای استحکام رابطه با ایران گرفت

افشین جعفری ادامه داد: این قوانین درباره کشورها نیز صادق است؛ از سوی دیگر تفکر منطقه‌ای از نوع تفکر سیاسی و بین‌المللی است و هرکس در منطقه خود باید روابطی را داشته باشد و نمی‌تواند رابطه‌اش را با تمام کشورها قطع کند، از همین رو وقتی قطر با عربستان سعودی دچار مشکل شد، بهترین تصمیم را برای مستحکم کردن رابطه با ایران گرفت.

وی با اشاره به رفتارهای ناشایست عربستان سعودی علیه ایران و در جامعه بین‌الملل، ابراز داشت: بروز این مسائل باعث شد ایران نیز دلایل خوبی برای بیشتر کردن رابطه با قطر داشته باشد.

این پژوهشگر حوزه حقوق بین‌الملل رابطه دوسویه ایران و قطر را از نظر سیاسی و اقتصادی مثبت و دارای سود دوطرفه عنوان کرد و افزود: در این میان نیز در منطقه با ایران روابط خوب اقتصادی و سیاسی دارد و تاکنون در حل و فصل بسیاری از مسائل در نقش میانجی‌گر وارد شده است و نباید از یاد برد که در عرف جهانی نیز اصل مروت با دوستان و مدارا با دشمنان ضامن منافع ملی هر کشور است.

وی خاطرنشان کرد: حتی اگر کشوری با ما دشمن باشد، می‌توان با مدارا کردن با آن کشور وضعیت خود را ارتقا بخشیم؛ چراکه منافع ملی برخی مواقع ایجاب می‌کند که حتی با دشمن هم وارد مذاکره شویم.

فارس از جهات مختلف مورد علاقه گردشگران حاشیه خلیج فارس است

استاد روابط بین‌الملل دانشگاه پیام نور در ادامه سفر استاندار فارس را گامی مؤثر در تقویت مناسبات ایران و قطر دانست.

وی با بیان اینکه فارس از نظر آب و هوایی، دسترسی به امکانات پزشکی و نزدیکی به خلیج فارس از دیرباز مورد علاقه کشورهای حاشیه خلیج فارس بوده است، از پیشینه کشور قطر در داشتن کنسولگری در شیراز سخن گفت.

جعفری ادامه داد: کشور قطر فارغ از مساحتش، ازجمله کشورهایی است که از نظر مالی قدرت مناسبی دارد؛ همچنین دارای حق رأی در سازمان ملل است و از همین رو برقراری و حفظ رابطه مطلوب با این کشور باعث قوی شدن پایگاه ایران در تصمیم‌گیری‌های جهانی می‌شود.

۹۸۸۵ / ۲۰۲۷