تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۰

سنندج - ایرنا - بیش از ۸۴ سال از روزی که خان قلدر، حجاب از سر زن ایرانی کشید، می‌گذرد و استکبار از آن به بعد همواره بر جای زخمی که پهلوی اول بر بدنه عفاف و حجاب زد، نمک می پاشد.

رخدادی که ۸۴ سال پیش در ایران به وقوع پیوست، اگر چه زخم عمیقی بود بر پیکر رنج دیده اهالی این سرزمین اما جلوه‌ای از پایداری ایرانیان به اعتقادات، فرهنگ و میراث نیاکانشان در حد نثار جان است.

۲۱ تیر ماه ۱۳۱۴ بغض ایرانیان از اختناق استبداد در شهر مشهد ترکید و تجمع کنندگان در مسجد گوهرشاد به جرم دفاع از حیثیت و عفت بانوان ایرانی به خاک و خون کشیده شدند.
تأثیر اقتصادی تغییر لباس و کشف حجاب، این بود که زمینه استفاده از لباس‌ها، لوازم آرایش و سایر فراورده‌های ظاهر فریب سرمایه داری فراهم شد زیرا تا وقتی که مرد و زن ایرانی لباس سنتی خود را می‌پوشیدند، طبعاً مناسب با آن زیور آلات مصرف می‌کردند و بیشتر لباس‌ها و زیور آلات نیز در داخل کشور تولید می‌شد و محتاج محصولات غربی نبودند.

این موضوع، برای سرمایه داری غرب غیرقابل تحمل بود از این رو، با تغییر لباس مردان و زنان به سبک اروپایی، ایرانیان مجبور شدند تولیدات آنها را وارد کشور کرده، سپس تهیه و مصرف کنند.

به این ترتیب، کم کم صنایع داخلی از قبیل کارگاه‌های نساجی پارچه و شال و نمدمالی و دیگر هنرها چون نمی‌توانستند با مدهای رنگارنگ پاریس و لندن و نیویورک مقابله و رقابت کنند، از بین رفتند و سرمایه‌های داخلی، به جای تولید، مجبور به واردات شده و سرمایه داران استعماری هم درآمدهای سرشاری را به جیب زدند.
تغییر لباس، همواره پیامد تغییر یک فرهنگ است و انسان تا با فرهنگ خود وداع نکند، نمی‌تواند با لباس خود وداع کند و تا فرهنگ یک قوم را نپذیرد لباس آنان را به تن نمی‌کند.
قیام مسجد گوهرشاد و کشته شدن صدها نفر از مردم و روحانیت و تبعید و زندانی شدن جمع بسیاری از آنها، نقطه اوج مبارزه‌ها ضد رضاخان بود و از آن واقعه جان گداز تا سقوط پهلوی اول و دوم، این مبارزه همچنان ادامه داشت تا انقلاب اسلامی به ثمر نشست.

حافظان حریم خانواده

از آن به بعد استکبار جهانی دشمن قسم خورده حجاب و عفاف زن ایرانی شد تا با سست کردن بنیان خانواده اول حجاب را بی اعتبار کند و بعد به عفاف ضربه بزند، هر چند این دو واجب الهی مختص زن نیست و مرد هم باید آراسته به عفاف باشد.

۲۱ تیر این سال‌ها، زنان ایرانی در همایش‌هایی با عنوان حافظان حریم خانواده شرکت می‌کنند تا جایگاه واقعی زن مسلمان را به خود و دیگران یادآوری کنند.

پارک آی تی سنندج هم دیشب شاهد همایش بانوانی بود که آمده بودند بگویند مانند سنه دژ، دژ محکمی در برابر دشمنانی باشند که گاهی در قالب رضاخان قلدر ظاهر می‌شود و با زور حجاب از سرشان می‌کشد و گاهی در قالب مسیح علینژاد که عقده‌های خود را با پول دشمن سیراب می‌کند و زن مسلمان را بازیچه خود قرار می‌دهد.

میراث ایرانی گرایش جهانی

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه سنندج گفت: شعار امسال هفته حجاب و عفاف از ۱۵ تا ۲۱ تیر «میراث ایرانی، گرایش جهانی» است.

سرهنگ حسن عسگری در این همایش افزود: امروز استکبار برای تداوم استعمار خود در صدد از بین بردن بنیان‌های خانواده است تا اراده مردم را به سمت پرورش نسلی سست ببرد که نتوانند در مقالب دشمن ایستادگی کنند.

وی امنیت و آرامش هر جامعه‌ای را مرتبط با میزان حجاب و عفاف در آن دانست و افزود: عفت و عفیف بودن محدود به زنان نیست و مردان هم برای داشتن جامعه‌ای سالم باید، به اصول و قواعد خانواده پایبند باشند.

سرهنگ عسگری نگاه اسلام به حجاب را به عنوان نگاه مصونیت بخش معرفی و یادآور شد: این مصونیت زن را در برابر نگاه خیانتکارانی که ناموس دیگران را ملعبه می‌دانند، حفظ می‌کند.

وی مأموریت زن در اسلام را تربیت اسنان و انسان سازی برشمرد و گفت: باید دولت و مسئولین هم در ترویج فرهنگ والای حجاب و عفاف کوشش کنند تا جامعه‌ای سالم و متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی داشته باشیم.

کردستان سرزمین غیرت و شرف و حیا

دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان که مهمان کردستانی‌ها بود، نیز گفت: این سرزمین می‌تواند سرزمین حجاب، عفاف، غیرت و شرف باشد.

طوبا کرمانی یکی از بی توجه‌های مسئولین فرهنگی در طول عمر ۴۰ ساله انقلاب را متصل کردن ارزش فرهنگی بزرگی به نام حجاب و عفاف را به انقلاب اسلامی و اسلام برشمرد و افزود: این مساله باعث شد تا دشمنان از کشف حجاب به عنوان نقزه ای برای نفوذ و تسلط استفاده کنند.

وی با اشاره به پایبندی مسیحیان و دیگر پیروان ادیان آسمانی به حجاب و عفاف گفت: حتی در کلیساهای کشورهای خارجی هم یک عکس بدون حجاب از مریم مقدس وجود ندارد.

کرمانی با بیان اینکه زن نجیب و عفیف که حافط خانواده خود به شمار می‌رود نمی‌تواند برهنه، بی عفت و بی حجاب باشد، افزود: عفت و حجاب میراث ایرانی است که گرایش جهانی به خود گرفته است.

حجاب در تاریخ ایران

دبیر کل اتحادیه جهانی زنان مسلمان با اشاره به اسناد تاریخی درباره حجاب ایرانیان گفت: ویل دورانت عقیده داشته که حجاب میراث ایرانیان برای جهان بوده است.

کرمانی با تاکید بر افتخار به ایرانی بودن، اضافه کرد: با اینکه یونان را خاستگاه حکمت و فلسفه می‌دانند اما همه مورخان عقیده دارند که حتی یونانیان هم حکمت، فلسفه، عقلانیت و حجاب را از ایران به ارث برده اند.

وی گفت: استکبار به بهانه بازی‌های المپیک ۲۰۰۴ فرهنگ یونان را زیر و رو کرد و فرهنگ باستانی این کشور را از بین برد.

کرمانی اضافه کرد: هر کشوری که تاریخ ندارد هویت ندارد و زیباترین و کهن‌ترین تاریخ از آن ایران است.

دبیر کل اتحادیه جهانی زنان مسلمان اظهار داشت: برای افتخار تنها به سخن بسنده نکنیم بلکه شرف و آئین خود را حفظ کنیم.

وی برداشتن یک قدم بخاطر دیگران را ارزشمند برشمرد و افزود: عفت زبان، گوش، چشم، پوشش را پاس بداریم جامعه ما گلستان می‌شود.

وی نظیر این مساله را در زمینه اقتصاد هم مؤثر دانست و گفت: با یک قدم استفاده کمتر و صرفه جویی می‌توان شرایط بد اقتصادی را بهبود داد.

فطرت انسانی خواستار حجاب

دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان با بیان انکه ایرانیان قبل از تاریخ هم حجاب داشته اند تاکید کرد: یادمان نرود که اسلام صحه بر فطرت انسان گذاشته است و نباید بگوییم که عفت و حجاب تنها میراث ایران است بلکه میراثی ایرانی، اسلامی، انسانی و با تکیه بر فطرت انسانی است.

کرمانی فطرت انسان را از بی عفتی، بی حجابی و ناهنجاری بیزار دانست و گفت: عادت هم فطرت دوم انسان است که غرب با تکیه بر این موضوع ما را از داشته‌های زیبای فرهنگی خودمان خالی کرد و فرهنگ خود را در این ظرف ریخت.

وی تاکید کرد: اسلام بر همه ارزش‌ها، خوبی‌ها و فطرت‌های پاک انسانی صحه گذاشته و عفت را از برترین پاکی‌ها و زیبایی‌ها معرفی کرده است.

برهنگی زن و بی عفتی مرد زمینه بی عاطفگی

دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان، به نگاه فمنیستی غرب به زن اشاره کرد و گفت: غرب تاجر زن را به عنوان موجودی ابزاری در خدمت جاهلیت مدرن خود گرفته است.

کرمانی این مساله را عاملی برای شکستن حریم خانواده دانست و افزود: محبت، صفا، دوستی، خیر و برکت از خانواده‌ها رفت و این موضوع باعث شده تا جهان غرب امروز گرایش به عفت و حجاب پیدا کند.

وی به آغاز طرح تکفیک جنسیتی در مدارس ابتدایی غرب اشاره کرد و گفت: همان غربی که مدارس مختلط را بنیانگذاری کرد امروز به اشتباه خود پی برده است.

وی برهنگی زن و بی عفتی مرد را از عوامل از بین رفتن عاطفه در خانواده‌ها دانست و افزود: امروز برخی مردان ما بی غیرت و برخی زنان ما بی عفت شده اند.

حجاب محدودیت نیست

هیچ باغبانی را سرزنش نمی‌کنند که چرا دور باغ خود حصار و پرچین کشیده است، چون باغ بی دیوار، از آسیب مصون نیست و میوه و محصولی برای باغبان نمی‌ماند.

هیچکس هم با نام و بهانه «آزادی» دیوار خانه خود را بر نمی‌دارد و شب‌ها در حیاطش را باز نمی‌گذارد، چون خطر رخنه دزد، جدی است.

هیچ صاحب گنج و گوهری هم، جواهرات خود را بدون حفاظ، در معرض دید رهگذران نمی‌گذارد تا بدرخشد، جلوه کند و چشم و دل برباید، چون خود جواهر ربوده می‌شود.

هر چیز که قیمتی تر باشد، درصد مراقبت از آن بالاتر می‌رود.

اینها همه، فرمان عقل و اقتضای تجربه است.

اگر در شیشه عطر را باز بگذاری، عطرش می پرد، مراقب عطرمان باشیم.

۹۹۳۷/۹۱۰۲