شاهرود - ایرنا - قطعی آب در روستاهای دهستان خارتوران بخش بیارجمند گرچه از یک سو زندگی مردم را با مشکل رو به رو کرده و نارضایتی آنان را در پی داشت اما از سوی دیگر تلاش های خدمت گذاران مردم نیز در حل این معضل جای قدردانی دارد.

روزهای گرم ابتدای تابستان تماس‌های تلفنی اهالی برخی روستاهای منطقه خارتوران بخش بیارجمند شاهرود با دفتر خبرگزاری ایرنا در این شهرستان مبنی بر قطعی ادامه دار آب در روستاها، سبب پیگیری خبرنگاران این خبرگزاری شد.

در این تماس‌ها علت قطعی آب آشامیدنی، از کار افتادن پمپ چاه، کم بودن قطر لوله‌های انتقال و شبکه آب و فرسودگی آنها و نبود دسترسی به لوازم یدکی از سوی مردم عنوان شد اما خبرنگاران به برخی مسئولان دسترسی نداشته و از برخی دیگر نیز جواب روشنی دریافت نکردند.

قطعی ادامه دار آب در روستای زمان آباد و تماس‌های تلفنی مردم در روزهای بعد نیز سبب شد خبرگزاری ایرنا گزارشی دیگر برای بازتاب گلایه‌های اهالی روستای زمان آباد منتشر کند. در این میان اما کارکنان اداره آب و فاضلاب روستایی به حل مشکلات به وجود آمده مشغول بوده و دسترسی به آنان به سختی امکان پذیر بود.

حال با گذشت چند روز، رئیس اداره آبفار شهرستان شاهرود به دفتر خبرگزاری ایرنا آمده و روایتی از زاویه‌ای متفاوت نسبت به داستان بی آبی مردم زمان آباد دارد. روایتی از سختی‌هایی که تنها از چشم مجریان کار قابل مشاهده است.

اسماعیل حسین پور با بیان اینکه تا سال گذشته ۱۱ روستای بخش بیارجمند با تانکر آب رسانی می‌شد، اظهار داشت: بارش‌های امسال سبب بهبود وضعیت منابع آبی منطقه شده و خوشبختانه نیازی به آب رسانی با تانکر نیست و این کار فقط برای روستاهای تلخاب و حجاج انجام شد که بارندگی‌ها، آب آشامیدنی را گل آلود کرده بود.

وی افزود: پارسال با پیگیری‌های نماینده شاهرود و با وجود کمبود اعتبار، ۳۸۰ میلیون ریال برای تعمیر تانکر آب هزینه شد تا در صورت کمبود آب، مورد استفاده قرار گیرد.

حسین پور با بیان اینکه مجتمع صالح آباد وظیفه آب رسانی به ۹ روستای منطقه را بر عهده دارد، افزود: در ابتدا تابلوی برق و پمپ سوخته بود و از آنجایی که در آن منطقه قنات و یک چاه قدیمی وجود دارد، چاه قدیمی روشن شد تا به هر ۹ روستا آب رسانی شود به این ترتیب در نیمی از روستای زمان آباد مشکلی نبود اما حدود ۱۰ تا ۱۵ خانوار که به دلیل انجام ساخت و ساز هم سطح با مخزن‌های آب، میانه روز با کم فشاری رو به رو هستند، فقط شب‌ها آب آشامیدنی داشتند که آن هم پس از مدتی برطرف شد.

وی سوختن پمپ‌های آب را ناشی از مشکلات برق رسانی دانست و گفت: اینها اتفاقاتی است که در کارهای اجرایی پیش می‌آید. ابتدا تابلو برق مشکل پیدا کرد و همکاران ما تابلو را از سمنان آوردند، بعدازظهر از شاهرود به بیارجمند رفته و پس از حل مشکل هفت صبح روز بعد به شاهرود بازگشتند.

رئیس اداره آبفار شاهرود ادامه داد: پس از درست کردن تابلوی برق، صبح همان روز اعلام کردند این بار پمپ چاه سوخته و دوباره روز جمعه با معاون بهره برداری استان، انباردار و برق کار هماهنگی شده و پمپ را به شاهرود آوردند، با انجام هماهنگی پیمانکار صبح شنبه به خارتوران رفته و با تعویض پمپ، آب روستا وصل شد.

حسین پور با بیان اینکه روز یکشنبه خبر سوختگی پمپ مخزن اعلام شد، افزود: آب از چاه با طی مسافت سه کیلومتری به یک مخزن می‌رسد که از آن مخزن با پمپاژ به روستاها تقسیم شود و این بار پمپ مخزن سوخته بود که پس از اعلام این مشکل در ساعت چهار بعد از ظهر یکشنبه، هشت صبح روز بعد، پمپ دیگری تهیه شده و به شاهرود رسید.

وی ادامه داد: زمانی که به روستای زمان آباد رسیدیم تعدادی از ساکنان روستا تجمع کرده و حضور فرماندار یا مدیر کل را خواستار شدند، البته درگیری پیش آمد ولی حل و فصل شد، پمپ را کار گذاشته و ۱۱ شب به شاهرود بازگشتیم.

حسین پور همچنین با بیان اینکه لوله ۹۰ جوابگوی انتقال آب به روستا نیست، اضافه کرد: به جای آن لوله چدن "داکتیل" خریداری و در اداره آب و فاضلاب روستایی بیارجمند نگهداری شد تا در صورت تأمین اعتبار بتوان کار را اجرایی کرد.

وی در ادامه بیان کرد: مجتمع آب رسانی ۹ روستایی صالح آباد حدود ۲۰ سال پیش لوله گذاری شده و اکنون با یک شرکت قرارداد بسته ایم تا مطالعه دوباره این خطوط را انجام دهد.

کمبود آب در بیارجمند به ویژه در سال‌های گذشته، همواره یکی از مشکلات مردم این بخش از شهرستان بوده و سبب شده تا بیشترین اعتبارات دولتی در این منطقه صرف اجرای طرح‌های آبرسانی، اصلاح شبکه و احیای قنات‌ها شود.

از تابستان سال ۹۵ تا کنون از قطع آب و کمبود آب در روستاهای منطقه خارتوران گزارش‌های بسیاری از سوی خبرگزاری ایرنا تهیه شده است.

روستای زمان آباد، در دهستان خارتوران از توابع بخش بی ارجمند در فاصله ۱۵۰ کیلومتری جنوب شرقی مرکز بخش و ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی شاهرود قرار دارد. در این روستا خانوار با جمعیتی حدود ۲۵۰ نفر زندگی می‌کنند.

۷۳۵۹/‏۶۱۶۷