محمد رضا الوند روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مشهد افزود: فرآیند تشکیل و راه اندازی و حمایت از تئاتر در شهرستان ها و تهران تقریباً با یکدیگر همسان شده است و حداقل سیاستها به سمت یکسان سازی سطح تئاتر در شهرستانها و مرکز کشور پیش میرود.
وی تاکید کرد: توجه به تئاتر شهرستان ها باید از حالت شعار خارج شود و به عمل گرایش یابد که یکی از وجوه عملی آن بها دادن به تئاتر شهرستان ها به صورت نرم افزاری است.
او ادامه داد: مشکل دوم فعالان تئاتر در شهرستانها، کمبود امکانات به لحاظ سخت افزاری است، در واقع عمده شهرستانها از سالن کافی یا تجهیزات فنی مناسب برای سالنهای تئاتر برخوردار نیستند.
مدیر هماهنگی تئاتر استانهای اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: طی یک برنامه جامع، همه سالنهای تئاتر در سطح شهرستانهای کشور طبقه بندی و درجه بندی میشود تا انجمنهای نمایش بر اساس اعتبارات عمرانی که دریافت میکنند بتوانند برای توسعه و تأمین این سالنها اقدام کنند.
الوند در پاسخ به سوالی در خصوص حمایت شهرداریها از تئاتر شهرستانها گفت: در تمام دنیا شهرداریها موظف هستند که به لحاظ اجتماعی سالن مورد نیاز برای گروههای تئاتر را فراهم کنند اما شهرداران شهرهای بزرگ و کوچک ایران یا نسبت به این مقوله آشنایی زیادی ندارند و یا مطالعه کافی ندارند که بدانند قوانین شهرسازی و اداره شهر در دنیا به چه سمتی پیش رفته است.
وی ادامه داد: یکی از ارکان اصلی توسعه شهرها مسائل فرهنگی است و اگر شهرداری این ضرورت را درک کند به طور قطع وزارت ارشاد به عنوان مجری میتواند با سیاستگذاریهای شهرداری همسو شود.
مدیر هماهنگی تئاتر استانها اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شهرداری براساس قانون باید امکانات سخت افزاری را برای هنرهای نمایشی در شهرها تأمین کند و وزارت ارشاد هم مسئول فرهنگ عمومی و تأمین حوزه نرم افزاری و تدوین سیاستگذاری هنرهای نمایشی است.
الوند افزود: از آنجا که خواسته عموم انجمنهای نمایش استانها احیای جشنواره منطقهای تئاتر بود، امسال این جشنواره دوباره راه اندازی می شود و این رویداد فرهنگی بار دیگر در استانهای مختلف کشور برگزار میشود.
۷۴۸۹/۱۹۲۲