روزنامه ایران در گزارشی نوشت: یک روز پیش از آغاز جشن نیز محمد معتمدی که برای ترانه تیتراژ همین سریال در بخش بهترین ترانه عنوانبندی نامزد شده بود متنی در صفحه شخصیاش در اینستاگرام منتشر کرد و نوشت اگر نام اعضای هیأت داوران بخش موسیقی را میدانست از تک تک آنها به اسم تشکر میکرد اما هماکنون ترجیح میدهد با اعلام عمومی انصراف خود را از داوری در این جشن اعلام کند. مشخص نبودن اعضای هیأت انتخاب و داوری این جشن یا اعلام دیرهنگام آنها البته اتفاق تازهای نیست و یکی از ایراداتی بوده که کارشناسان حوزه سینما در سالهای گذشته بخصوص بعد از فوت علی معلم، بنیانگذار این جشن، بر آن وارد کردهاند. همچنین به اعتقاد برخی منتقدان جشنی با پیشینه نزدیک به دو دهه برگزاری، اگر آنطور که فرزند علی معلم آرزو دارد خواستار گرفتن نمره ۲۰ از خود حضرت حافظ است، باید از یک طرف از اصرار بر حضور همه اهالی سینما و تلویزیون و به دست آوردن دل آنها پرهیز کند و از طرف دیگر هر سال به سراغ ترکیبی نامتجانس و حاشیهبرانگیز در اعلام کاندیداها نرود و مثلاً در فهرست نامزدهای بهترین فیلم تعداد زیادی از تولیدات سالانه سینمای ایران را معرفی نکند.
چقدر خوبید شما!
اما همایون اسعدیان و محمد معتمدی تنها حاشیه سازان این دورهِ جشن حافظ نبودند. از دیگر اتفاقات جالب انصراف محمدرضا گلزار از رقابت با عادل فردوسیپور بود. گلزار که برای اجرای برنامه «برنده باش» در میان نامزدهای بخش بهترین چهره تلویزیونی قرار داشت ساعاتی قبل از برگزاری این جشن در لایو اینستاگرام خود اعلام کرد: «امشب در مراسم جشن حافظ حضور نخواهم داشت. از همه حمایتهای شما ممنون هستم. دست دونه دونهتون رو میبوسم… گلزاریهای تعصبی و بقیه دوستان نسبت به من لطف داشتند و پارسال بابت «برنده باش» به من رأی دادند و به عنوان چهره تلویزیونی انتخاب کردند. من امشب به دلایل شخصی در مراسم نیستم.» البته انتخاب برنده این بخش که پیش از این بر عهده هیأت داوران بود، از سال گذشته برعهده مردم قرار گرفت و امسال جایزهای از همین مسیر به عادل فردوسیپور رسید که او هم با تشویق بیامان حضار روی سن آمد و جایزه خود را از دستان پژمان جمشیدی گرفت. قبل از اعلام نام برنده حاضران یکصدا نام عادل فردوسیپور را صدا میزدند و پژمان جمشیدی هم در واکنش گفت اینجا دیگر حق عادل خورده نشده است. مجری برنامه نود که با تشویق ایستاده حضار روی سن حاضر شده بود با شوخ طبعی خطاب به حضار گفت: «چقدر خوبید شما.» او با یاد کردن از علی معلم گفت: «انتخاب شدن توسط مردم و ۲۰ سال در کنار مردم بودن مایه مباهات است. این جایزه را به همه عزیزانی که در این ۲۰ سال از من حمایت کردند تقدیم میکنم، از همه اهالی رسانه، مردم، هنرمندان و ورزشکاران که در این مدتِ وحشتناک و عجیب وغریب از من حمایت کردند متشکرم.»
تشکر معنادار گلاب آدینه از مهدی هاشمی
تأخیر در ساعت برگزاری جشنهای سینمایی اگر چه به مؤلفه ثابت و جداییناپذیر این مراسم تبدیل شده اما نوزدهمین جشن حافظ شامگاه پنجشنبه رکوردشکنی کرد و با حدود دو ساعت تأخیر آغاز شد تا پس از خوشامدگویی ایمان معلم، پسر کوچک علی معلم و قرائت متن بیانیه این دوره توسط رؤیا نونهالی، نوبت به اهدای تندیس یک عمر دستاورد هنری به گلاب آدینه برسد. این بازیگر سینما و تئاتر در سخنانی از مهدی هاشمی، سوسن تسلیمی و داریوش فرهنگ به عنوان استادان خود یاد و از آنها تشکر کرد. به دنبال حواشی دو هفته اخیر در زندگی خصوصی این بازیگر، تشکر گلاب آدینه از مهدی هاشمی، با واکنش مثبت هنرمندان حاضر در مراسم همراه شد. بهاره رهنما از گذشت و شعور آدینه گفت و سیما تیرانداز هم گفت امشب یک درس بزرگ از مهربانی و بخشش گرفته است. بخش بعدی مراسم یعنی اهدای تندیس افتخاری به رامین جوادی هم از اتفاقاتی بود که با واکنش برخی علاقه مندان سینما در فضای مجازی مواجه شد. این جایزه در نوزدهمین دوره جشن حافظ به رامین جوادی سازنده موسیقی متن سریال مشهور «بازی تاج و تخت» البته بدون حضور او تعلق گرفت.
ایرج طهماسب تکرار نمیشود
در ادامه این مراسم در شامگاه پنجشنبه بیستم تیرماه با دعوت معلم و حضور فرزاد حسنی روی صحنه، بخش معرفی برگزیدگان جشن حافظ آغاز شد و طبق روال سالهای گذشته با حضور دو چهره سینمایی تندیس برگزیدگان به آنها تعلق گرفت. محمد بحرانی، صداپیشه عروسک جنابخان که برای اهدای جایزه بهترین بازیگر کمدی تلویزیون به نازنین بیاتی روی صحنه آمده بود خواستار بازگشت کلاه قرمزی به تلویزیون شد: «بِرندها به راحتی به دست نمیآیند. استاد ایرج طهماسب تکرار نمیشود. امیدوارم کلاه قرمزی به تلویزیون برگردد.» علیرضا خمسه هم که برای اهدای جایزه بهترین بازیگر کمدی تلویزیونی روی صحنه آمده بود با اشاره به همراهی دخترش در این مراسم، به طنز و شوخی از «پرستو» ها گفت: «امیدوارم هیچ دختری پرستو نشود و امیدوارم هیچ پرستویی امشب روی من کار نکند، چون من امشب با پرستوی خودم آمدهام!» حضور امین زندگانی با لباس بلوچی در این مراسم نیز با قدردانی نرگس آبیار و «یادی از قوم خوب بلوچ» همراه شد.
نوزدهمین جشن حافظ ساعت ۱ بامداد روز جمعه ۲۱ تیرماه با پیشتازی فیلمهای «متری شیش و نیم» با چهار تندیس و سریال «بانوی عمارت» با پنج تندیس به کار خود پایان داد. هومن سیدی به خاطر نوشتن فیلمنامه «مغزهای کوچک زنگزده» و نوید محمدزاده به دلیل بازی در همین فیلم و سعید روستایی کارگردان «متری شیش و نیم» هم از دیگر برگزیدگان این دوره از جشن حافظ بودند.