تهران - ایرنا - در پی انتقادات کشورهای غربی از رفتار دولت چین با مسلمانان منطقه سین کیانگ این کشور، سفرای سازمان ملل متحد از ۳۷ کشور جهان، با انتشار نامه ای در پاسخ به این انتقادات، از رفتار چین با مسلمانان اویغور و سایر اقلیت های مسلمان چین را مناسب دانستند.

به گزارش روز شنبه خبرگزاری شینهوا، هفته گذشته نمایندگانی از سراسر اتحادیه اروپا از جمله استرالیا، کانادا، ژاپن و نیوزلند، با انتشار نامه‌ای مشترک به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، رفتار چین با اقلیت اویغور این کشور در منطقه سین‌کیانگ را محکوم کرده‌اند. چین نیز روز پنج شنبه با رد اظهارات این کشورها، این نامه را اتهام خواند.

در همین حال، روز جمعه ۱۲ ژوئیه (۲۱ تیر) گروهی از کشورها از جمله روسیه، عربستان سعودی، نیجریه، الجزایر و کره شمالی در پاسخ به کشورهای منتقد، نامه‌ای به طرفداری از چین منتشر کردند.

در این نامه که برخی کشورهای دیگر از جمله میانمار، فیلیپین و زیمباوه نیز آن را امضا کرده‌اند، آمده است: «ما از دستاوردهای قابل توجه چین در زمینه حقوق بشر قدردانی می‌کنیم و به این نکاه توجه می‌کنیم که تروریسم، جدایی طلبی و افراط گرایی مذهبی باعث ایجاد خسارات زیادی برای مردم تمام گروه‌های اقلیتی و قومی در سین کیانگ شده است.»

گروه‌های حقوق بشری و زندانیان سابق، بازداشتگاه‌های سین کیانگ را با عنوان "اردوگاه‌های کار اجباری" توصیف می‌کنند که در آن عمدتاً مسلمانان اویغور و سایر اقلیت‌ها با اجبار به اکثریت اقلیت قومی به نام " هان" گرایش پیدا می‌کنند.

اما نامه روز جمعه کشورهای مدافع چین، با نادرست خواندن این موضوع، این اردوگاه‌ها را مراکز تحصیلی و آموزش حرفه‌ای عنوان کرده و گفتند که حالا امنیت و ثبات به سین کیانگ بازگشته است.

«میشل باچلت» رئیس حقوق بشر سازمان ملل متحد خوستار تحقیق و بررسی در مورد وضعیت مسلمانان سین کیانگ شده است که پکن در پاسخ تاکید کرده است که با کمال میل از این تحقیق حمایت می‌کند اما دفتر حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرده است که این تحقیقات تحت شرایط خاص از جمله دسترسی بدون محدودیت به اردوگاه‌ها انجام خواهد شد.

بنا بر گزارش‌ها یک میلیون نفر که اکثر آنها از مسلمانان اویغور هستند در "اردوگاه‌های بازآموزی عقیدتی" به سر می‌برند.

چین در مورد «اتهام راه اندازی اردوگاه‌های کار اجباری برای مسلمانان» می‌گوید «مراکز بازآموزی عقیدتی» بخشی از تلاش‌های دولت برای مبارزه با تروریسم و افراط گرایی در سین کیانگ است و هرگونه کار اجباری در این اردوگاه‌ها را تکذیب می‌کند.
پکن به منظور شفاف سازی و مقابله با ادعاهای دولت‌های غربی هرساله در چندین نوبت اقدام به اعزام روزنامه نگاران و دیپلمات‌های مقیم پکن به این مناطق می‌کند تا از نزدیک در جریان خدمات دهی دولت به اویغورها قرار بگیرند.