کمال دهقانی فیروز آبادی روز شنبه در نشستی با شورای اسلامی روستاهای دهستان شیرکوه تفت از این شوراها خواست تا چنانچه مجوز جدیدی برای معدن صادر شد اطلاع دهند تا جلوی آن را بگیرد.
وی اظهار داشت: وصول عوارض یک درصد از معادن ضروری است و مجمع نمایندگان استان مرتب در این زمینه نشست دارد.
وی گرفتن مجوز گازرسانی به دهستان شیرکوه را دیگر اقدام خود عنوان کرد و افزود: به دلیل شرایط کوهستانی و اینکه گفته می شد منطقه خوش نشین است با مجوز گازرسانی مخالفت می شد که توانستیم آن را اخذ کنیم.
رییس مجمع نمایندگان استان یزد به دیدار چند روز گذشته خود در زمینه گازرسانی به دهستان شیرکوه با مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اشاره و اظهار داشت: در این نشست بر تسریع در گازرسانی به این دهستان تأکید شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اولویت اول شهرستان تفت، آب بود افزود: با تلاش هایی که صورت گرفت توانستیم بیشترین اعتبار عمرانی استان را برای تفت بگیریم تا تمام روستاها از آب آشامیدنی پایدار بهره مند شوند.
دهقانی، افزایش درآمد دهیاری ها از طریق اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده را اقدام مثبتی ذکر و اظهار داشت: در سال ۹۵ شهرستان تفت ۴ میلیارد تومان درآمد از طریق مالیات بر ارزش افزوده داشت و فاصله اش با شهرستانی که بیشترین میزان وصول عوارض را داشت ۱۰ برابر بود، این در حالی است که اکنون درآمدها به هم نزدیک شده و تفاوت چندانی ندارد و شهرستان تفت سال گذشته ۱۸ میلیارد تومان درآمد از محل مالیات بر ارزش افزوده کسب کرده است.
وی خاطر نشان کرد: هرچند اکنون هم افزایش درآمد مالیات بر ارزش افزوده ملموس است ولی اثرات آن طی یکی دوسال آینده در پروژه های عمرانی شهرها، دهستان ها و روستاها بیشتر نمایان می شود.
در این نشست اعضای شوراهای اسلامی دهستان شیرکوه، مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند.
آلودگی فاضلاب، دفع پسماند و زباله ها، حضور اتباع بیگانه، تجاوز به مسیر رودخانه ها، ساخت و سازهای غیرمجاز، عدم وجود امکانات ورزشی، عدم وجود پارک در منطقه، بار ترافیکی در ایام آخر هفته، نیمه تمام ماندن پایگاه اورژانس و خسارت سیل به منطقه از مهمترین مشکلاتی بود که در این نشست مطرح شد.
سلسله جبال شیرکوه که در حوزه شهرستان های یزد، تفت و مهریز واقع شده، رگ حیاتی استان در محدوده دشت یزد-اردکان است.
وجود ارتفاعاتی در این منطقه کوهستانی، موجب ریزش نزولات جوی مناسبی شده و تا حدودی از شدت آثار کویرهای داخلی و اطراف استان کاسته است و به همین دلیل منطقه شیرکوه از نظر اقلیمی متفاوت از سایر مناطق استان یزد است.
این کوهستان، بزرگترین منبع تأمین کننده آب استان در حوزه دشت یزد- اردکان (بعنوان محور توسعه و قطب صنعتی استان یزد) است، تاکنون ۶۱۰ گونه گیاهی در آن شناسایی که از این تعداد، ۹۱ گونه دارای ارزش حفاظتی ویژه هستند و از بین آنها، تعداد ۸۳ گونه گیاهی اندمیک می باشد.
در واقع شیرکوه به عنوان قلب تپنده و شریان حیاتی استان کویری یزد، نقش مهمی در استمرار حیات و برقراری تعادل در وضعیت آب و هوایی ناپایدار منطقه ایفا می کند و حیات زیستمندان استان وابسته به این ارتفاعات ارزشمند است.
از این رو ضرورت دارد برای حفظ تعادل اکولوژیک این اکوسیستم ارزشمند، تامین منابع آبی روستاهای پایین دست و افزایش توان خودپالایی محیط در برابر هجمه های موجود، حداقل بخش کوچکی از آنکه تنها طیف ارتفاعی بالاتر از ۳۵۰۰ متر استان را در خود جای داده، به عنوان یکی از مناطق چهارگانه با ضریب حفاظتی مطلوب تر تحت مدیریت قرار گیرد.
شیرکوه در دامنه جنوب غربی استان یزد واقع شده و بلند ترین قله آن ۴۰۷۵ متر ارتفاع دارد.
تفت در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
۲۰۸۸/ ۶۱۹۷