تهران- ایرنا- وقتی مدیران باغ کتاب، اداره سالن‌های سینمایی این مجموعه توسط بخش خصوصی را برنمی‌تابند، مردم بعد از دیدن فیلم سرگردان می‌شوند؛ به‌ویژه که اجازه فعالیت به سالن‌های این مجموعه بعد از ساعت ۲۲ داده نشده؛ اما بلیت‌های ساعت ۲۳:۵۹ سالن‌های سینمایی مجموعه برای امروز فروخته شده است.

همین چند شب پیش بود که مخاطبان سینما در پردیس باغ کتاب بعد از تماشای فیلم و پایان سانس وقتی قصد خروج از مجموعه را داشتند با درهای بسته و چراغ‌های خاموش مواجه شدند که عنوان شد ساعت کار مجموعه به پایان رسیده و طبق دستور در ورودی اصلی بسته شده است. هرچند ماجرای آن شب و مخاطبان سینما نهایتاً با چند داد و فریاد و مشاجره بین تعدادی مخاطبان و نیروهای حراست باغ کتاب تمام شد، برای بررسی ریشه این ماجرا بد نیست کمی به عقب‌تر و زمان تاسیس و افتتاح سالن‌های پردیس باغ کتاب برگردیم.

همزمان با افتتاح باغ کتاب در اراضی عباس‌آباد، شهرداری تهران در راستای توسعه املاک و مستغلات فرهنگی و هنری خود تصمیم به افتتاح چند سالن سینما در باغ کتاب گرفت و در نهایت طی برگزاری مناقصه‌ای در سال ۹۶ شرکت سازه هنر افق، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های ساخت سالن سینمایی در کشور، در این مناقصه برنده می‌شود.

این شرکت اما بعد از تاسیس و افتتاح سالن و زمان تحویل آن به شهرداری متوجه می‌شود شهرداری پولی در بساط ندارد که هزینه آنها را پرداخت کند، بنابراین طی توافقی بین دو طرف قرار می‌شود شرکت سازه هنر افق تا ۴ سال یعنی ۱۴۰۰ اداره این سالن‌ها را در اختیار بگیرد و بعد از آن تمدید این توافق نامه قابل مذاکره خواهد بود.

حالا دو سالی از اداره سالن‌های سینمایی باغ کتاب توسط بخش خصوصی‌می گذرد که گویی چندان به مذاق مدیران باغ کتاب خوش نیامده و اعلام کرده‌اند باید اداره سالن‌های سینمایی باغ کتاب نیز به مجموعه نشر شهر، مسئول بخش کتاب باغ کتاب، محول شود.

حالا جدای از اینکه قراردادی در این بین وجود دارد که بخش خصوصی تا ۲ سال دیگر هم باید اداره سالن‌های باغ کتاب را در اختیار داشته باشد و احیاناً اگر هم قرار باشد اداره سالن‌های سینمایی باغ کتاب به شهرداری برگردد باید به زیر مجموعه تصویر شهر که مسئولیت سالن‌های سینمایی شهرداری را بر عهده دارد بازگیرد نه نشر شهر که حالا می‌خواهد به هر طریقی شده با خاموش کردن برق سالن‌های باغ کتاب و بستن درها به نوعی گروکشی کند.

البته در بررسی قانون فروش بلیت در سالن‌های سینمایی که مدیریت آن با سازمان سینمایی است نیز صراحتاً آمده سینماها می‌توانند تا ساعت ۲۳:۵۹ دقیقه بلیت فروشی انجام دهند و از ساعت ۲۴ شب به بعد فروختن بلیت عنوان سانس فوق العاده می‌گیرد که تنها سینماهای داری مجوز می‌توانند بلیت بفروشند.

تعطیلی همه بخش‌های باغ کتاب قبل از نیمه‌شب

محسن جلالی‌فراهانی، مدیر مجموعه باغ کتاب تهران در آخرین اظهار نظر خود بار دیگر گفته با توجه به هماهنگی‌ها از روز شنبه یعنی امروز (۲۲ تیر) دیگر مشکلی برای مخاطبان سینمای باغ کتاب پیش نمی‌آید چون فیلمی در آن ساعت اکران نخواهد شد و تمام بخش‌های باغ کتاب به صورت یکپارچه قبل از پایان ساعت کاری باغ کتاب (یعنی ۱۲ شب) بسته خواهند شد.

با توجه به این اظهار نظر که به نوعی برخلاف قانون سازمان سینمایی درباره فروش بلیت است، همچنین کم شدن ۲ سانس در روز از فیلم‌های در حال اکران باید دید واکنش سازمان سینمایی چطور خواهد بود. البته سکوت شورای عالی تهیه کنندگان که با عملی شدن این رای به نوعی ۱۴ سانس در هفته از فیلم‌های آنها کم خواهد شد، نیز جای تامل دارد.

حالا باید ماند و دید امشب درحالی که سینماهای باغ کتاب بلیت سانس ۲۳:۵۹ خود را پیش‌فروش کرده‌اند و مدیر باغ کتاب هم گفته برق سالن ها از امروز قطع و در سالن ها بسته خواهد شد واقعاً چه اتفاقی رخ خواهد داد.

آیا استقبال از سالن‌های سینمایی باغ کتاب که طی ۲ سال فعالیت همواره بین دو تا سومین سینمای پرفروش کشور لقب گرفته، مدیران باغ کتاب را به چنین واکنش‌هایی وا داشته است که مثلاً خب چرا خود شهرداری مدیریت سینماها را در اختیار نگیرد؟ آیا امشب بار دیگر مردمی که برای تماشای فیلم به باغ کتاب می‌آیند با همان اتفاق روز چهارشنبه مواجه خواهند شد؟