تارنمای نشریه فارن پالیسی با اعلام این خبر افزود: به گفته منابع آگاه در وزارت خارجه آمریکا، تخلیه ناگهانی برخی پرسنل از سفارت آمریکا در بغداد در ماه مه (اردیبشهت)، صدها دیپلمات را بلاتکلیف باقی گذاشت و تعداد بسیار اندکی از پرسنل برای آنچه مواجهه با نفوذ ایران خوانده شد و دیگر مسائل در عراق باقی ماندند.
این نشریه افزود: پمپئو در میان تنش های بوجود آمده با ایران در ماه مه (اردیبهشت)، دستور تخلیه برخی از دیپلمات ها از سفارت آمریکا در عراق را همزمان با آنچه تهدیدهای ایران برای دیپلمات ها خوانده شده، صادر کرد. اکنون به چند تن از مقامات وزارت خارجه آمریکا اعلام شده که کاهش تعداد کارکنان سفارت دائمی خواهد شد؛ اقدامی که می تواند سفارت آمریکا را برای انجام اقدامات مهم با کاستی نیرو مواجه کند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که موضوع کاهش تعداد کارکنان "نادرست" است. وی اعلام کرد: هیچ تصمیمی در مورد تعداد کارکنان به صورت دائمی گرفته نشده اما بازبینی در این مورد در حال انجام است.
اما سه تن دیگر از مقامات وزارت خارجه آمریکا که خواستند نامشان فاش نشود، اعلام کردند موضوع تعداد کارمندان سفارت آمریکا در بغداد پس از تخلیه بخشی از آنها در اردیبشهت ماه همانند کاهش رسمی و دائمی پرسنل وزارت خارجه در عراق به نظر می آید.
یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا به فارن پالیسی گفت، آنها از پیش تصمیم گرفتند که این افراد را دوباره به عراق بازنگردانند اما آنها اسم این کار را کاهش تعداد کارکنان نمی گذارند بلکه فقط آن را بازبینی در تعداد کارمندان می نامند.
فارن پالیسی نوشت: سفارت هنوز حدود هزاران پرسنل را در خدمت دارد اما فقط یک بخش کوچک از کارکنان سفارت به صورت مستقیم به وظایف دیپلماتیک مشغول هستند. پس از تخلیه بخشی از کارکنان سفارت آمریکا در عراق دو مقام آمریکایی اعلام کردند که سفارت کمتر از ۱۵ مقام وزارت خارجه را برای فعالیت در امور دیپلماتیک در اختیار دارد.
مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفت، ما یک سفارت قدرتمند و کارآمد را برپا کردیم که نفوذ ایران را بامشکل روبرو می کرد و فضایی را در راستای دفع این نفوذ برای آمریکا ایجاد کرد.
یک مقام دیگر وزارت خارجه آمریکا که تحت تاثیر تخلیه سفارت این کشور در عراق قرار گرفته بود اظهار داشت، این اقدام مانند این بود که وزارت خارجه در حال ترک عراق است.
پمپئو دستور خروج پرسنل غیر ضروری آمریکا را در اواسط ماه مه از عراق صادر کرد. در میان افراد تخلیه شده از سفارت آمریکا در عراق حدود ۲۷۵ پرسنل وزارت خارجه حضورداشتند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا این موضوع کاهش دائمی تعداد کارکنان سفارت آمریکا در عراق را تایید نکرد. سیاست این وزارتخانه آمریکایی این است که در مورد تعداد کارکنان در سفارتخانه های خود به دلیل مسائل امنیتی صحبت نکند.
سفارت آمریکا در بغداد با ۷۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۰۹ تکمیل و تبدیل به بزرگترین و با ارزش ترین سفارتخانه آمریکا در جهان شد. ساخت و ساز مجموعه های جدید حدود ۱۰۰ هکتار به زمین های وابسته به وزارت خارجه آمریکا افزود که تبدیل به سکونتگاه بیش از هزار پرسنل آمریکایی شد. این مساله گواه آن است که عراق در طول دو دهه چقدر برای سیاست خارجی آمریکا اهمیت داشته است.
با بحث های گسترده در داخل دولت ترامپ در مورد کاهش حضور آمریکا در جنگ های پرهزینه خاورمیانه و افغانستان همچنین تنش ها با ایران، به نظر اوضاع در حال تغییر است. دولت ترامپ در مورد برنامه ها برای کاهش تعداد دیپلمات های آمریکایی در افغانستان و عراق صحبت کرده تا به زعم خود به اولویت های دیگر خود در جهان از جمله افزایش رقابت با چین و روسیه بازگردد.