اردبیل- ایرنا- معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور سینمایی کشور گفت که یک سوم هزینه بازسازی سینماها بلاعوض بوده و سهم مالکان نیز در این زمینه تنها یک سوم است .

رمضانعلی حیدری خلیلی روز شنبه در بازدید از سینمای تعطیل شده لاله اردبیل و نشست با مدیران انجمن سینمای جوان اردبیل افزود: هر طرح بازسازی پس از تأیید و بررسی متن، تا سقف یک سوم هزینه بازسازی کمک هزینه بلاعوض خواهد داشت؛،یک سوم سهم مالکان و یک سوم نیز سهم استانداری یا شهرداری است.

وی با بیان اینکه حوزه سینما و تصویر حرف نخست را در بیان مسائل فرهنگی و اجتماعی می‌زند و اعتبارات سازمان سینمایی باید صرف پشتیبانی فرهنگی از فیلمسازان شود، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دسترسی و برقراری عدالت فرهنگی است و بر این اساس مصمم به تحقق "شعار ایران تهران نیست" هستیم.

حیدری خلیلی با اشاره به اینکه بخش خصوصی هم اکنون ۲۵۰ پروژه سینمایی در کشور احداث می‌کند، اظهار کرد: در حوزه افزایش توان زیرساختی سینمای ایران در راستای عدالت فرهنگی، جدا از سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی مسئولان استانی نیز باید با حمایتهای خود زمینه جذب بیشتر این بخش را فراهم کنند.

او همچنین گفت: هنرمند سینمایی باید بداند در چه ساختاری، بر اساس چه معیارها و پارامترهایی از چه حمایت‌هایی باید استفاده کند تا بتواند کار فرهنگی انجام دهد، لذا مسئولان استانی باید موانع پیش پای آنها را بردارند.

وی اضافه کرد: در حوزه سینما تفاهم‌نامه‌ای با ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها منعقد شده که بر اساس آن ١٩ فعالیت سینمایی از جمله همزمان با مرکز، جشنواره فیلم فجر، کودک و نوجوان، تهران، مستند حقیقت، سیمرغ و پروانه‌ها و حتی پاتوق فیلم و هفته فیلم و عکس را در استان‌ها اجرا می‌شود.

حیدری خلیلی ادامه داد: اردبیل شایستگی داشتن پردیس سینمایی ١٠ سالنی را دارد و اگر در این شهر پردیس سینمایی ساخته شود، علاوه بر صدور مجوز، سازمان سینمایی به ازای هر پرده سینمایی تا سقف یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض به متقاضیان پرداخت می‌کند.

وی با اشاره به وضعیت انجمن سینمای جوان اردبیل افزود: به باور ما انجمن سینمایی استان، واحد اداری نیست؛ یک مرکز فنی، توان و ظرفیت است؛ توانی که می‌تواند سبب معرفی مزیت‌های استان شود یا به آنها اضافه کند و دور از انتظار بود که توان فرهنگی انجمن سینمایی استان در چنین مکانی باشد و اداه کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل یکی از فضاهای موجود خود را برای استقرار فعالیت‌های انجمن سینمایی این استان در نظر بگیرد.

او اظهار کرد: سیاست ما در سازمان سینمایی این است که انجمن سینمای جوانان استان‌ها روی پای خودش بایستد، در سطح فعالیت‌های استانی مستقل باشد و در حوزه خط‌مشی و برنامه‌ریزی و سیاستگذاری، پیرو انجمن مرکز باشند.

به گفته وی، ٢٣ طرح فیلم‌سازی باید از سوی فیلم‌سازان استان و از محل اعتبارات مورد حمایت قرار گرفته و قرارداد حمایتی بسته شود و تولید محتوا انجام گیرد.

وی با ابراز تأسف از تعطیلی سینما لاله اردبیل افزود: برای ساخت همین سینما با ظرفیت ٥٠٠ تا ٥٥٠ صندلی، غیر از هزینه زمین به حدود ۹۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است اما با هزینه کمتر و پشتیبانی از مالکان می‌توان نسبت به تعمیر و بازسازی این سینما اقدام کرد.

وی خروجی تولیدات سینمایی استان اردبیل را با وجود کمبود امکانات، مثبت ارزیابی کرد و اضافه کرد: با توجه به سبقه فرهنگی و قابلیت‌های موجود، اردبیل می‌تواند به خوبی در موضوع‌های مختلف، کشور را نمایندگی کند و تولیدات آن در کشور و حتی سطح بین‌المللی مورد استفاده قرار گیرد.

صدیف بدری نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: با تلاش نمایندگان ۱۰ میلیارد ریال به پروژه مجتمع فرهنگی- هنری کوثر اردبیل کمک شد تا در سریع‌ترین زمان ممکن به بهره‌برداری برسد.

وی بیان کرد: هنرمندان استان با وجود استعدادهای غنی خود به لحاظ فیزیکی، تجهیزات و امکانات محروم می‌باشند و باید از ظرفیت دستگاه‌های استانی برای کمک به آنها استفاده شود.

۶۰۱۶