همدان- ایرنا- آغاز طرح تحول نظام سلامت در کشور چشم انداز روشنی در حوزه بهداشت و درمان و سلامت بود که توانست رضایت مندی درصد بالایی از مردم را جلب کند و هزینه کرد بیش از یک هزار میلیارد ریال اعتبار از محل اجرای این طرح تنها در شهرستان ملایر با جمعیتی بیش از 300 هزار تن شاید گویای موفقیت این طرح باشد.

اگر وضعیت بهداشت، درمان و سلامت به عنوان یکی از شاخص‌ها برای سنجش میزان توسعه یافتگی و رفاه مردم در نظر گرفته شده است، به جرأت می‌توان گفت ملایر این شاخص را دارد و به گفته مسئولان این شهر طی سال‌های اخیر انقلابی عظیم در حوزه بهداشت و درمان این شهر رخ داده و این شهرستان با سه بیمارستان امام حسین (ع)، مهر و تأمین اجتماعی دکتر غرضی و یک کلینیک تخصصی تاکنون سهم بسیار خوبی از محل اجرای طرح تحول نظام سلامت را کسب کرده است.

در این میان بیمارستان تأمین اجتماعی دکتر غرضی ملایر با ۱۴۵ تخت فعال، ۲۱ پزشک متخصص، ۲۶ پزشک عمومی و بخش‌های مجهز تاکنون توانسته سهم عمده‌ای را در جلب رضایت مندی مراجعان به خود اختصاص دهد، این موفقیت به طور قطع ناشی از نگاه عادلانه مدیریت درمان تأمین اجتماعی همدان به نقاط مختلف استان بویژه مناطق محروم است، نگاهی که بر مبنای توزیع عادلانه بیشتر خدمات استوار است.

بیمارستان دکتر غرضی ملایر که از سال ۱۳۷۴ در این شهر راه اندازی شد، تاکنون خدمات بسیار خوبی را به بیماران ارائه کرده و بار بزرگی از دوش حوزه درمان این شهرستان برداشته و حتی به بیماران شهرهای همجواری همچون نهاوند و تویسرکان نیز خدمات داده و ۴۰ درصد از تخت‌های بیمارستانی این شهرستان را پوشش می‌دهد.

با وجود رشد چشمگیر حوزه بهداشت و درمان این شهرستان شامل به روز رسانی تجهیزات پزشکی، احداث کلینیک و مراکز تخصصی، ساخت اورژانس تخصصی و بیمارستان، اما شهر دوم استان همدان همچنان از کمبود رادیولوژیست رنج می‌برد و در بخش دولتی و تأمین اجتماعی این مشکل به چالشی عمده در این حوزه تبدیل شده است.

پیشتر مشکل کمبود رادیولوژیست توسط مسئولان بیمارستان‌های دولتی این شهر مطرح شده بود، حالا اما بیمارستان تأمین اجتماعی این شهر نیز کمبود رادیولوژیست را یکی از معضلات اصلی خود عنوان می‌کند و دانشگاه علوم پزشکی همدان را مانعی در رفع این مشکل می‌داند.

اجازه جذب رادیولوژیست نداریم

رئیس خدمات پرستاری و مامایی بیمارستان دکتر غرضی ملایر روز شنبه در بازدید خبرنگاران استان همدان که به مناسبت آغاز هفته تأمین اجتماعی /‏۱۹‬ تیر / ‏‬از این بیمارستان انجام شد، گفت: برای جذب رادیولوژیست به همکاری دانشگاه علوم پزشکی نیاز مبرم داریم و این در حالیست که پزشکان تازه کار باید در مراکز دولتی و زیر نظر وزارت بهداشت و درمان فعالیت کنند.

محسن نوروزی با اشاره به بلند مدت بودن تعهد پزشکان متخصصی همچون رادیولوژیست به وزارت بهداشت و درمان بیان کرد: به همین دلیل جذب این متخصصان به راحتی امکان پذیر نیست و کمبود رادیولوژیست به معضلی عمده در این شهر تبدیل شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر چهار تا پنج رادیولوژیست در ملایر داریم، اما اجازه نمی‌دهند که در بیمارستان مشغول به کار شوند و با وجود به روزترین دستگاه سی تی اسکن در این بیمارستان، مجبوریم بیماران را برای انجام مراحل درمانی با آمبولانس به خارج از بیمارستان منتقل کنیم.

رئیس خدمات پرستاری و مامایی بیمارستان دکتر غرضی ملایر با بیان اینکه این مشکل را از طریق نمایندگان ملایر و مسئولان ذیربط پیگیری کرده‌ایم افزود: در حال حاضر در این بیمارستان یک رادیولوژیست به صورت نیمه وقت فعال است که او نیز در صدد انتقال به شهر دیگری است.

نوروزی تاکید کرد: علاوه بر رادیولوژیست، در چهار رشته دیگر همچون ارتوپدی، نورولوژیست، مغز و اعصاب و گوش و حلق و بینی نیز با کمبود شدید متخصص مواجه هستیم که برای رفع این مشکل و تکمیل خدمات درمانی این بیمارستان نیازمند همکاری دانشگاه علوم پزشکی همدان هستیم.

مراجعه روزانه ۱۵۰۰ بیمار به بیمارستان غرضی

وی همچنین با اشاره به جذب متخصص اطفال در ابتدای سال جاری گفت: روزانه یک هزار و ۵۰۰ بیمار به درمانگاه عمومی و تخصصی بیمارستان دکتر غرضی مراجعه می‌کنند و با توجه به ساخت انبار دارویی این بیمارستان و دپوی خوب داروهای مورد نیاز، در حال حاضر ۷۰ درصد فارماکوپه دارویی ما تکمیل است و حتی قادر به پوشش دارویی درمانگاه‌های نهاوند و تویسرکان نیز هستیم.

رئیس خدمات پرستاری و مامایی بیمارستان غرضی ملایر بیان کرد: هم اکنون پنج دستگاه آمبولانس به روز و پیشرفته در این بیمارستان فعال است و با اجرای طرح‌های عمرانی درمانی و بهداشتی، می‌تواند الگوی خوبی برای سایر استان‌ها و شهرهای کشور باشد.‌

نوروزی با بیان اینکه هتلینگ این بیمارستان در سطح مطلوب و عالی است اظهار داشت: ضریب اشغال تخت در بیمارستان دکتر غرضی ملایر در سه ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته پنج درصد رشد داشته و میزان رضایت مندی بیماران از خدمات این بیمارستان در بخش بستری ۸۸ درصد و در بخش پاراکلینیک ۸۶ درصد است.

رضایت ۸۸ درصدی بیماران در بخش بستری

وی همچنین به انجام بیش از یک هزار و ۶۰۰ مورد زایمان در این بیمارستان طی سال گذشته اشاره کرد و افزود: ۶۵ درصد از زایمان‌های انجام شده طبیعی بوده است و با بهره برداری از پنج اتاق ال. دی. آر در این بیمارستان، طبق قانون هر اتاق ۴۰۰ زایمان را پوشش می‌دهد و با افزایش متخصص زنان و زایمان به پنج پزشک، امکانات لازم برای ۲ هزار زایمان فراهم است و هیچ کمبود و مشکلی در این زمینه نداریم.

رئیس خدمات پرستاری و مامایی بیمارستان دکتر غرضی ملایر همچنین به طرح‌های عمرانی در دست اجرایی این بیمارستان اشاره و بیان کرد: ساختمان خیرساز این بیمارستان در سه طبقه و ۲ هزار متر مربع زیربنا احداث شده است که شامل نمازخانه، ۲ طبقه ساختمان اداری و پنج واحد برای اسکان همراهان بیماران به عنوان همراه‌سرا است و با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال توسط خیر ملایری «حاج حسن توکلی» احداث شده است.

رئیس بیمارستان دکتر غرضی ملایر نیز با اشاره به ارائه خدمات مطلوب به بیماران بویژه افراد زیر پوشش بیمه تأمین اجتماعی گفت: همزمان با هفته تأمین اجتماعی در پایان تیر پنج طرح عمرانی با اعتباری حدود ۱۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال با حضور معاون سازمان تأمین اجتماعی کشور به بهره برداری می‌رسد.

افتتاح بیش از ۱۱۰ میلیارد ریال طرح عمرانی

محمدرضا توکلی انبار دارویی، بازسازی فضای رادیولوژی، سی تی اسکن و سونوگرافی، تعمیرات اساسی اتاق عمل و مرکز استریل، بخش زایشگاه بیمارستان و ساختمان خیرساز مسجد، بخش اداری و فرهنگی را از جمله این طرح‌ها برشمرد و افزود: این بیمارستان در زمینه بهسازی و به روز رسانی تجهیزات در جایگاه بالایی قرار دارد.

وی کسب مقام دوم استانی در جشنواره حاکمیت بالینی در بین بیمارستان‌های استان، کسب درجه یک مثبت در اجرای نخستین نسل استانداردهای اعتبار بخشی کشوری در سال‌های ۹۳ و ۹۴، نامزد کسب درجه یک عالی در نسل دوم استانداردهای اعتبار بخشی در سال ۹۵، کسب درجه یک در تمامی ارزیابی‌های اعتبار بخشی کشور و کسب مقام نخست در استان در بازدیدهای ادواری اعتبار بخشی استانی در سال ۹۷ را از دیگر موفقیت‌های این بیمارستان برشمرد.

رئیس بیمارستان دکتر غرضی ملایر ادامه داد: این بیمارستان همچنین کسب مقام ششم در سال ۹۶ و مقام چهارم در سال ۹۷ در بین ۷۱ بیمارستان تأمین اجتماعی در حوزه عملکرد دفتر پرستاری را از آن خود کرده است.

رئیس بهبود کیفیت بیمارستان غرضی ملایر نیز گفت: زایشگاه بیمارستان با استانداردهای بین‌المللی ایجاد و برای تعمیرات اساسی زایشگاه این بیمارستان ۱۱ میلیارد ریال هزینه شده است.

بیمارستان غرضی همیشه درجه یک مثبت

داود کشاورز بیان کرد: بیمارستان غرضی ملایر در حوزه اعتبار بخشی سال ۹۴ کاندیدای بیمارستان درجه مثبت و سال ۹۵ کاندیدای بیمارستان درجه یک عالی شد که با توجه به میزان رشد چشمگیر این بیمارستان می‌توانیم برای جذب نیرو استفاده کنیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان این بیمارستان به روز است.

به گزارش ایرنا، بازدید از بخش های اطفال، زایشگاه، جراحی و اتاق عمل، بخش‌های داخلی و قلب زنان و مردان بیمارستان دکتر غرضی ملایر پایان بخش سفر یک روزه خبرنگاران استان همدان به شهرستان ملایر بود.

۷۵۲۸/‏۲۰۹۰