تهران - ایرنا- رییس بین المللی مجمع جهانی سلامت در سال 2019 گفت: تحریم ها روی سلامت مردم ایران اثر منفی داشته است.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی تهران، علی جعفریان روز شنبه در یک نشست خبری افزود: با توجه به مطالبی که در هفتمین دوره نشست منطقه‌ای مجمع بین‌المللی سلامت درباره تحریم‌های آمریکا علیه کشورمان و تاثیر آن‌ها در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و نقل و انتقالات مالی، مطرح شد، خود اعضا به ما پیشنهاد دادند که در این زمینه قطعنامه‌ای بنویسیم که با امضا و تصویب اعضای هیات‌مدیره پیمان M۸ همراه باشد، بر همین اساس در اواخر اردیبهشت ماه امسال متن این قطعنامه آماده شد و دو ماه در بین ۲۵ عضو پیمان چرخید و تصویب شد.

پیمان M۸ اعضایی از دانشگاه ها و فرهنگستان های پیشرو جهان هستند که دانشگاه علوم پزشکی تهران عضو این پیمان است و در نشست جهانی سلامت تشکیل شده است. دفتر پیمان M۸ در شهر برلین آلمان فعال است.

وی اظهار داشت: این قطعنامه شامل هشت بند است و در بند هشتم آن به مساله تحریم‌ها علیه ایران اشاره و اعلام شده که بر احترام، گفت‌وگو، عدالت و صلح میان ملل و مردم در راستای آرمان‌های توسعه پایدار سازمان ملل متحد تاکید می‌کنیم و برای ارتقاء آن می‌کوشیم. این اصول باید هدایتگر جهان و تمام ملل در برخورد با تعارض‌ها باشند. برای اجتناب از اقدامات خشونت‌گرایانه و تحریم‌ها باید حداکثر تلاش در جهت برقراری گفتمان مبتنی بر احترام و صلح‌طلبانه صورت گیرد.

وی اضافه کرد: در نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت اطلاعاتی ارائه شد که نشان داد تحریم‌های اقتصادی اعمال شده بر ایران از سوی کشورهایی خاص (و نه سازمان ملل متحد) تاثیرات مضری بر اقتصاد کشور، رفاه مردم، مراقبت‌های سلامت و دسترسی به داروهای حیاتی دارد و پیمان M8 هم‌راستا با پیمان‌نامه‌های بین‌المللی با قدرت تاکید می کند که تمام کشورها، به‌ویژه آنهایی که درگیر مناقشات بین‌المللی هستند مسوول حفظ و حمایت از کمک‌های پزشکی و بشردوستانه کافی برای تمام مردم به‌ویژه زنان، کودکان و افراد نیازمند هستند.

جعفریان تصریح کرد: این قطعنامه دستاورد خوبی برای حوزه دیپلماسی کشور است و توانستیم ضمن برگزاری یک نشست سطح بالا از نظر علمی و اجرایی، چنین محصولی به دست آوریم.

وی ادامه داد: این قطعنامه ابزاری است که مسوولان سیاسی ما می‌توانند در سطح بین‌المللی از آن استفاده کنند و وزارت خارجه می‌تواند در سطح بین‌المللی اعلام کند که یک پیمان بین‌المللی و مستقل، قبول دارد که تحریم‌ها روی سلامت مردم ایران اثر منفی داشته است.

به گفته جعفریان، در سال ۲۰۱۶ دانشگاه علوم پزشکی تهران هم به عنوان بیست و چهارمین عضو این مجمع پذیرفته شد و باید توجه کرد که تنها دانشگاه عضو این مجمع هم در منطقه جغرافیایی خودمان و هم در منطقه تعریف شده ما از سوی سازمان بهداشت جهانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

وی با بیان اینکه در مهر ماه هر سال این مجمع نشستی را در برلین برگزار می‌کند، افزود: مجمع جهانی سلامت نوعی اتاق فکر بزرگ در ابعاد جهانی در حوزه سلامت است که دانشگاهیان، صاحبان صنایع، سیاستگذاران و مردم در آن شرکت می‌کنند. هدف مجمع جهانی سلامت این است که تاثیرگذاران حوزه سلامت را گردهم جمع کرده و در حوزه سلامت جهانی بحث کرده و دستور العمل صادر کند.