تهران- ایرنا- مدیر کل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش گفت: مسابقات قرآن، عترت و نماز ابزاری برای ارتقای سطح علمی دانش‌آموزان و فرهنگیان، ایجاد انس با قرآن و قرار گرفتن در فضای همسالان و اجتماعی شدن است.

به گزارش روز شنبه آموزش و پرورش، محمدرضا مسیب زاده در مورد جزئیات برگزاری سی و هفتمین دوره مسابقات قرآن عترت و نماز دانش آموزان سراسر کشور در بخش پژوهشی گفت: سی و هفتمین دوره مسابقات قرآن عترت و نماز دانش آموزان سراسر کشور در بخش پژوهشی از بیست و دوم تیر ماه در استان زنجان برگزار می‌شود.

وی افزود: همکاران ما در استان زنجان از پنج سال پیش می‌دانستند که میزبان این مسابقات هستند و در واقع میزبان‌های ما در پنج ساله سوم هم از الان انتخاب شده اند و به همین جهت همکاران ما در استان زنجان از سال گذشته به جدیت با تشکیل ستاد کار را آغاز کردند.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش وپرورش با اشاره به اینکه هدف اصلی از برگزاری مسابقات به هیچ عنوان رقابت و برگزیده شدن در مسابقه نیست، یادآور شد: مسابقات قرآن عترت و نماز دانش آموزان سراسر کشور در بخش پژوهشی هشت روز به طول می‌انجامد که چهار روز مسابقات پسران و چهار روز مسابقات دختران برگزار می‌شود. این برنامه با مسابقات پسران آغاز می شود و تا ۲۵ تیر ادامه دارد. مسابقات دختران ۲۷ تا ۳۰ تیر برگزار می شود.

مسیب یزاده در مورد شیوه اجرای مسابقات گفت: گاهی اوقات در ۱۴ سالن به صورت هم زمان اجرای مسابقه داریم و اکثر رشته‌ها نیز دارای تنوع است؛ اما نکته مهم دیگر این است که سطح و غنای علمی مسابقات پژوهشی بسیار بالا است.

وی در مورد تفاوت بین مسابقات دختران و پسران تصریح کرد: تفاوت بین مسابقات دختران و پسران تنها در بخش آوایی مسابقات است که ما برای دختران رشته‌های اذان و مداحی را نداریم، اما در سایر رشته‌های بخش آوایی و رشته‌های بخش پژوهشی هر دو جنسیت مشترک هستند.

وی افزود: مسابقات پژوهشی قرآن، عترت و نماز در رشته‌های نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه، تفسیر قرآن کریم، احکام و انشای نماز برگزار می‌شود.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش وپرورش ادامه داد: رشته‌هایی که با خواندن، آواز و صدا سر و کار دارد در حوزه مسابقات آوایی ما هستند که شامل مسابقات قرائت قرآن، حفظ قرآن، اذان، مداحی، ترتیل خوانی می‌شود و رشته‌هایی که جنبه پژوهش، تحقیق و نوشتاری دارد در حوزه فعالیت‌های پژوهشی در دو دوره متوسطه اول و دوم در برخی از رشته‌ها شرکت‌کننده داریم. در حوزه پژوهشی در واقع دانش آموزان در هر پایه در هر مقطع در استان زنجان حضور دارند.

وی با اشاره به اینکه مسابقات قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش سر آمد تمام دستگاه‌های اجرایی کشور است، یادآور شد: این سرآمدی به لحاظ کیفیت است، همین که سازمان اوقاف و امور خیریه ورود پیدا کرده و مسابقات شکوفه‌ها را به آموزش و پرورش سپرده، نشانگر سرآمدی این مسابقات است.

مسیب زاده خاطر نشان کرد: نزدیک به هفت و نیم میلیون نفر در مسابقات سه مرحله قبل شرکت کردند و اکنون شاهد برگزاری مسابقات کشوری هستیم و در کنار آن تنها مسابقه‌ای که در وزارت آموزش و پرورش مرحله بین المللی دارد مسابقات قرآن، عترت و نماز است.

وی افزود: نکته مهم دیگر در این مسابقات حضور داوران، اساتید و کسانی است که در کنار رقابت به بحث آموزش می‌پردازند؛ زیرا در کنار تمامی مسابقات بحث آموزش و کارگاه‌های آموزشی را داریم و حضور معلمان و اساتید راهنما در کنار کارگاه های آموزشی بسیار حائز اهمیت است.

مدیر کل قرآن عترت و نماز وزارت آموزش وپرورش ادامه داد: شأن و مرتبه اساتید راهنما کمتر از داوران بین المللی نیست؛ زیرا همین اساتید هستند که تعدادی از آنها داوری می‌کنند و تعدادی به عنوان استاد راهنما در سالن حضور دارند. وظیفه اصلی آنها این است که روحیه دانش آموزان را متعادل کنند تا دانش آموز پس از اجرای خود نه زیاد ناامید باشد و نه زیاد احساس غرور کند.

سی وهفتمین دوره مسابقات کشوری قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزی کشور با حضور هزار و ۴۰۰ نفر از دانش‌آموزان، مربیان و میهمانان وزارت آموزش و پرورش از ۲۲ تا ۳۰ تیر جاری در زنجان برگزار می‌شود.